خبرگزاری مهر – گروه استانها: آخرین یک شنبه ای که با هم شاگردی ها در یک کلاس درس پشت میز و نیمکت ها زیر سقفی سالم نشسته بودند، شاید هرگز در خیال کودکانه شان تصور نمی کردند فردا، همان فردای کذایی آوار غم بر دل های معصومشان فرو بریزد و خداحافظی آخرشان را امروز دم در مدرسه داشته باشند و به امید دیداری بمانند که هرگز دست نداد.
پس چرا این شب لعنتی روز نمی شد، مشق هایشان را نوشته بودند درس هایشان را خوانده بودند فردا معلم قرار بود درس بپرسد، فردا قرار بود به قرار همیشگی زنگ های تفریح یک گل کوچیک وسط حیاط بازی کنند یا... نمی دانم بی قرار کدام قرار بودند که بی سرانجام ماند.
فردا شد، ولی خبری از مادر نبود که صدایش کند تا حاضر شود و دستش را بگیرد و روانه مدرسه اش کند، مگر اصلا مدرسه ای مانده بود، یعنی یکبار دیگر می شود صدای معلم مهربان را شنید، همکلاسی ها کجا هستند آنها هنوز چیزی به اسم خانه برایشان مانده است؟
ما که برای رویارویی با زلزله وامانده حاضر بودیم مگر مانور نگذاشتیم و زیر میز و نیمکت های کلاس قایم شدیم و برایمان احسنت گفتند به عکس العمل سریعمان، پس چرا مدرسه ها آماده نبودند، کاش برای آنها هم مانور می گذاشتند!
تمام دلخوشی کودکانه شان همان مدرسه خشتی بود که در یک چشم بهم زدن آوار شد، از کلاسی که روزی ۴۰ دانش آموز چموش و زرنگ داشت تا کلاسی که فقط ۴ دانش آموز داشت و شاید دیگر هیچ وقت سرپا نشود.
تخریب ۷۸ مدرسه در مناطق زلزله زده
تخریب شدن مدارس مناطق زلزله زده قطعا می توانست زلزله اخیر را به فاجعه ای عظیم تر کند، اگر این زلزله در روز اتفاق می افتاد و معلوم نبود چند هزار دانش آموز قربانی می شدند و جان خود را از دست می دادند.
آمارها حاکی از آن است که در جریان این زلزله ۷۸ مدرسه در مناطق زلزله زده تخریب شده اند و ۴۴ واحد آموزشی در کرمانشاه مشتمل بر ۳۰ مدرسه شهری و ۱۴ مدرسه روستایی به نحوی تخریب شدهاند که امکان استفاده ندارند.
تمام این سالها در بوق و کرنا کردند که داریم مدارس را مقام سازی می کنیم، شاید هم این کار کردند اما آنجاهایی که بیشتر در انظار عمومی دیده می شد نه در روستاها و مناطق محرومی که تا به حال هیچکس حتی به آن مدارس سری نزده است.
مرگ ۲۱ دانشآموز و دو فرهنگی در زلزله مرگبار غرب ایران
روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه هم از مرگ ۲۱ دانش آموز و ۲ فرهنگی و ۱۱۰۰ مصدوم در حوزه دانش آموزی و فرهنگی در مناطق زلزله خبر داده است.
وزیر آموزش و پرورش هم در نشست خبری اخیرش به تخریب مدارس در مناطق زلزله اشاره ای داشت و گفت: در استان کرمانشاه ۴۴ مدرسه در شهرستانهای مختلف تخریب شده و قدمت این مدارس زیاد بوده است.
وی با بین اینکه مدارس جدیدالاحداث آسیب ندیدهاند، این موضوع را هشداری برای اقدام جدی به تأمین فضای آموزشی دانست و تصریح کرد: اگر این اتفاق در روز افتاده بود، چندصد دانشآموز جان خود را از دست میدادند.
بطحایی همچنین تصریح کرد:واحدهایی نیز وجود دارد که جرات استفاده دوباره وجود ندارد، سازه ساختمان با شکافهای زیادی است و ما با دو نوبته کردن مدارس و استفاده از کانکسبهصورت موقت مشکل را حل خواهیم کرد. باید دولت و دیگر سیاستگذاران فکر کنند و اعتبارات لازم را برای این موضوع ببینیم.
۱۲۰ میلیارد تومان برای بازسازی مدارس آسیب دیده نیاز است
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور هم در جریان بازدید از مناطق زلزله استان کرمانشاه اظهار داشت:ساخت و ترمیم این مدارس ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
محمدتقی نظرپور از تخریب ۷۰ مدرسه در این مناطق خبر داد و افزود:عملیات اجرایی ساخت مدارس آسیب دیده از هفته بعد آغاز می شود.
نیمی از مدارس تخریب شده سرپل ذهاب قابل استفاده نیستند
اما سلیمان محبی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه هم اظهار داشته است که در شهرستان سرپل ذهاب در بخش شهری و روستایی در مجموع حدود ۵۰ درصد مدارس قابل استفاده نیستند و ممکن است از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده باشند.
وی بیشترین مدارس تخریبی را مربوط به شهرهای سرپل ذهاب، قصر شیرین، ثلاثباباجانی و دالاهودانست و گفت: البته مدارس مقاوم سازی شده در جریان زلزله آسیب نداشتند.
تعطیلی یک هفته ای تمام مدارس استان کرمانشاه
انگار آموزش و پرورش از چیزی خبر دارد که سربسته مانده است که از روز دوشنبه تا پنج شنبه تمام مدارس استان را تعطیل کرد، تعطیلی از احتمال خطر وقوع زلزله و به بار آمدن فاجعه ای دیگر.
آنقدرها هم به سازه هایی که دانش آموزان استان در آنها تدریس می کنند اعتماد نداشتند که این همه روز دانش آموزان را در دورترین نقاط استان به کانون زلزله دانش آموزان را به مدارس نفرستادند.
به گزارش مهر، اما در سرزمین زلزله خیزی که دست کم هر دهه شاهد یک زمین لرزه بزرگ و ویران کننده بوده است بیشتر از این انتظار می رفت و نباید این همه ویرانی به بار می آمد. حداقل کلاس های های درسی که باید سرپناهی ایمن برای دانش آموزان باشند نباید این حجم از تخریب را داشته باشند.
حالا با این وضعیت معلوم نیست چند دانش آموز دیگر هم از تحصیل باز می مانند، دانش آموزان چند روستا که تنها چشم امید به مدرسه روستای همسایه داشتند با تخریب آن باید برای همیشه کتاب و دفتر را ببوسند و کنار بگذارند.
نظر شما