به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالقاسم دلفی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه در مصاحبه با رادیو «ار ت ال» فرانسه به سوالات مجری این رادیو راجع به تحولات منطقه و روابط دوجانبه با فرانسه و برخی اظهارات مقامات فرانسوی در روزهای اخیر پاسخ داده و مواضع کشورمان را تشریح کرد.
وی با اشاره به پیچیدگی منطقه اظهار داشت: وضعیت به گونه ای است که نیازمند نوعی کار جمعی با حضور همه طرف ها می باشد تا از این سطح از تنش موجود عبور کنیم. ما سعی می کنیم با همکاری کشورها جهت آرام کردن اوضاع منطقه حرکت کنیم. اوضاعی که بخصوص در اثر حضور برخی از کشورها پیچیده شده و محدودیت هایی برای پرداختن به مسایل داخلی این کشورها بوجود آمده است.
سفیر کشورمان در فرانسه در پاسخ به سوال در مورد ریشه های تنش در منطقه گفت: برداشت این است که بخشی از پیچیدگی اوضاع به سوریه باز می گردد که از همان ابتدا نیز دشوار و پیچیده بوده است. اوضاع سوریه باید از طریق دیالوگ حل شود زیرا راه حل سوریه، راه حل نظامی و جنگی نیست. امروزه بعد از پنج سال، در وضعیتی هستیم که حتی خود فرانسه می گوید که باید دیالوگ کرد. با همه و با کسانی که در محل حضور دارند. دیگر اوضاع منطقه، یعنی در یمن و قطر، در عراق، همه اینها از طریق دیالوگ قابل بررسی می باشند.
دلفی بر تصریح بر مواضع جمهوری اسلامی ایران در زمینه مقابله با داعش و و گروههای تکفیری تصریح کرد: ما مخالف داعش هستیم و آن زمان که ما علیه داعش وارد عمل شدیم هیچ کس در منطقه نبود. ما در محل حضور داشتیم تا علیه تهاجم و علیه تروریسم داعش مبارزه کنیم. امروزه ما همچنان همگام با منطقه باقی مانده ایم تا در راستای آرام کردن اوضاع حرکت کنیم.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه افزود: به اعتقاد ما موضع فرانسه چنانچه منطقی تر شود می تواند کمکی برای آرام کردن اوضاع باشد. به همین دلیل هم هست که ما با فرانسه آماده گفتگو هستیم. شاید در برخی موارد اختلاف نگاه هایی داشته باشیم و به همین خاطر هم هست که رئیس جمهور ما و وزیر امورخارجه مان در تماس هستند تا از این مرحله هم عبور کنیم.
سفیر کشورمان در واکنش به سوال مجری در مورد مواضع برخی کشورها در زمینه ترویج ایران هراسی در منطقه گفت: باید گفت که ایران کشوری است که می تواند با مجموعه کشورهای منطقه زندگی مسالمت آمیزی داشته باشد . اگر مداخلات خارجی وجود نداشته باشد. شما ببینید به محض آنکه سفر رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی تمام می شود. بحران با قطر شروع می شود. شما می فهمید من چه می گویم. اگر مداخلات خارجی وجود نداشته باشد، کشورهای منطقه می توانند از بحران عبور کنند و به وضعیتی قابل قبول برسند.
دلفی در خصوص وضعیت لبنان و روابط جمهوری اسلامی ایران و حزب الله گفت: تماس هایی بین ما لبنان هست. فقط با حزب الله هم نیست. ما با دیگر گروه ها در لبنان هم در تماس هستیم. با مارونی ها، با سنی ها با همه... نمی توان حزب الله را از بقیه جدا کرد. نمی توان گفت که فقط با حزب الله است که ما در ارتباط هستیم. با همه طرف ها این ارتباط هست. زیرا امنیت و صلح در لبنان برای امنیت کل منطقه ضروری است و این همان منطقه ای است که ما در آن زندگی می کنیم و به همین خاطر هم هست که ما با لبنان ها هستیم تا به یک لبنان با ثبات برسیم.
وی در پاسخ به سوال در مورد برجام و برخی مواضع اتخاذ شده طی روزهای اخیر در این زمینه گفت: شما می دانید که توافق هسته ای یک توافق کاملا هسته ای است . یعنی فرانسه هم، بخوبی دیگران از این موضوع اطلاع دارد. در باره توافق هسته ای، نه امکان اضافه کردن وجود دارد و نه امکان کاستن از آن. این موضوع با دیگر موضوعاتی که مطرح هست کاملا متفاوت است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس در خصوص ظرفیت های دفاعی کشورمان گفت: ظرفیت دفاعی ما، منحصرا بازدارنده و برای نیازهای دفاعی کشور با توجه به تجاوز رژیم صدام حسین به ایران می باشد و سیاست ما خودکفایی در زمینه تامین نیازهای دفاعی بر اساس توانمندی و ظرفیت های داخل کشور می باشد. ولی در آن سوی خلیج فارس، عربستان سعودی که یک چهارم جمعیت ایران را دارد، حدود ۸۰ میلیارد دلار خرید نظامی دارد. بودجه مصارف نظامی برخی کشور های دیگر مثلا امارات متحده عربی را می توان مقایسه کرد.
نظر شما