دکترمحمود نوری شادکام در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دانشجویان دختر یکی از خوابگاه های دانشگاه یزد طی روزهای گذشته پس از ابتلا به بیماری اسهال و استفراغ به دو مرکز درمانی "شهید صدوقی یزد" و "شاه ولی" مراجعه کردند و در این مراکز اقدامات درمانی برای آنها انجام شد.
وی گفت: 184 نفر به این بیماری مبتلا شده اند که از این میان 20 نفر بصورت سرپایی در همان شب اول درمان شدند، 18 نفر به دلیل وخامت حال عمومی در بخش های داخلی بستری شدند و سایر دانشجویان نیز به مدت 24 ساعت تحت سرم درمانی قرار گرفتند و پس از مداوا بیمارستان را ترک کرده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد وضعیت عمومی همه دانشجویان را در حال حاضر مطلوب توصیف کرد و گفت : هم اکنون بیماری به طور کامل کنترل شده است و تمام دانشجویان تحت درمان قرار گرفته و از بیمارستان مرخص شده اند.
وی تأکید کرد: پس از گذشت چند روز از این موضوع هیچ یک از پسران دانشجو و همچنین هیچ یک از کارمندان مجموعه دانشگاه به بیماری مبتلا نشده اند.
نوری در خصوص علت این بیماری اظهار داشت: بررسی اولیه حاکی از این است که عامل این اسهال و استفراغ، یک نوع باکتری تهاجمی به روده بوده است که در برخی از بیماران منجر به اسهال خونی شده است.
وی افزود : پس از تشخیص اولیه، درمان دانشجویان بیمار آغاز شده و برخی از دانشجویان که دچار کم آبی و برخی دیگر از دانشجویان دچار تب شده بودند، همگی پس از درمان اولیه تحت درمان آنتی بیوتیک قرار گرفتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به دلیل ابتلاء دانشجویان به این بیماری، گفت: همه گیر شدن یک بیماری بسیار مهم است و پس از بررسی های به عمل آمده و نحوه بروز بیماری مشخص شد دانشجویان از یک منبع مشترک آلوده شده اند و به احتمال قوی منبع آلودگی مواد غذایی است که دانشجویان در شب دوشنبه گذشته مصرف کرده اند.
وی یاد آور شد: هم اکنون اقدامات لازم بهداشتی در خوابگاه، آشپزخانه و محیط دانشگاه اعمال شده است و مسئولین دانشگاه یزد نیز همکاری لازم برای پیشگیری از اتفاقات بعدی را انجام داده اند.
نوری به مسئولان دانشگاه ها توصیه کرد : مراکزی که به صورت جمعی از خدمات تغذیه استفاده می کنند باید بخش های آشپزخانه و سلف سرویس را به طور جدی مورد مراقبت قرار دهند و نظارت خود را تقویت کنند.
دکتر محمود نوری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد مسئولیت اطلاع رسانی در خصوص وضعیت دانشجویان دختر دانشگاه یزد که به بیماری اسهال مبتلا شده اند را بر عهده دارد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه یزد نیز با بیان اینکه یک هزار و 900 نفر در خوابگاه دختران دانشگاه یزد سکونت دارند به مهر گفت : این ایام مقارن با امتحانات میان ترم دانشجویان است و با توجه به اینکه یک هزار نفر از دانشجویان دختر خوابگاهی دانشگاه را ترک کرده اند و ضمن اینکه امکان سرایت به دانشجویان دیگر نیز وجود دارد، تصمیم گرفته شد امتحانات میان ترم یک هفته به تعویق بیافتد.
امرالهی ادامه داد: کلاس ها تشکیل می شود زیرا در خوابگاه پسران هیچ گونه مشکلی ایجاد نشده است. هیچ گونه غیبتی برای پسران دانشگاه یزد موجه نیست زیرا هیچ کونه علائمی در آنها دیده نشده اما غیبت دختران به مدت یک هفته موجه است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه یزد عنوان کرد که کلیه هزینه های بستری و درمان دانشجویان بیمار توسط دانشگاه یزد پرداخت می شود.
نظر شما