خبرگزاری مهر – گروه استان ها: بچه های این دیار کودکی نکرده بزرگ شدند، از بچه های دیروز و پدران امروز که گرفتار آوار جنگ شدند تا کودکان امروز که گرفتار آوار سنگ هستند.
انگار تقدیر بچههای ما با غم گره خورده و هر نسلی از ما باید گرفتار یک مصیبت عظما شود تا طعم شیرین کودکی را به کاممان تلخ کند، کودکانی که تا دیروز سهمشان از دنیا همان اسباب بازی هایی بود که زیر خروارها خاک مدفون شدند، خیلی زودتر از آنچه فکرش را بکنند معنی غم و اندوه را لمس کردند.
دنیای رنگی بی غل و غش کودکانه شان به یک آن با زلزله ای ویرانگر تیره و تار شد، همان کودکان معصومی که روزی فریاد شادیشان گوش فلک را کر می کرد، حالا بر خرابه های به جا مانده از این زلزله آرام و بی صدا فقط اشک می ریزند.
کودک سرزمینم تو هم وارث یک دردی که تا ابد بر پیشانی پرمهرت می ماند، اما مردانه بایست همچون پدرانت که ایستادند و دوباره از نو دیارشان را ساختند، تو هم باقی مانده کودکی هایت را از زیر آوار بردار، بخند و از نو شروع کن تا دیار غم گرفته ما با لبخند تو جان دوباره بگیرد.
همبازی های کودکانه هایت اگرچه زیر خروارها خاک ماندند، اما هنوز هم هستند آنهایی که دلشان برای تو می تپد و سن و سالشان را پشت دروازه های شهرت جا گذشتند تا همپای پاهای کوچکت شوند و لبخند امیدی بر لبهایت بنشانند.
این روزها همه نهادها و ارگانها پای کار آمده اند تا اندکی از بار مصیبت به بار آمده را از دوش بچه ها بردارند و با سرگرم کردن آنها به بازی، از یادآوری خاطرات عزیزان از دست رفته و چهره های غمباربزرگترهایشان دورشان کنند.
برگزاری برنامه های فرهنگی سپاه برای کودکان
معاون فرهنگی سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: سپاه برای جلوگیری از آسیبهای روانی برنامه های فرهنگی را برای کودکان مناطق زلزله زده برگزار میکند.
سرهنگ بهرام میرزایی از برگزاری برنامههای فرهنگی برای کودکان مناطق زلزله زده استان کرمانشاه خبر داد و اظهار داشت: یکی از آسیبهای جدّی که برای افراد زلزله زده ایجاد میشود، آسیب های روانی است که این موضوع کمتر از آسیبهای جسمانی نیست.
وی با اشاره به اینکه سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه اقدام به برگزاری برنامه های فرهنگی برای کودکان مناطق زلزله زده کرده است، افزود: برگزاری برنامههایی که به نوعی بتواند روحیه کودکان این منطقه را بهتر کند، در دستور کار سپاه قرار دارد.
معاون فرهنگی سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه با بیان اینکه این برنامههای خاص به صورت ویژه برای کودکان برنامه ریزی شده است، تصریح کرد: جلوگیری از ایجاد آسیبهای روانی در کودکان، از مشکلاتی که برای این کودکان ممکن است در آینده ایجاد شود، جلوگیری میکند.
راه اندازی ۹ مهدکودک در سرپل ذهاب
مدیر روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، از تخریب ۳۰ مهدکودک شهری و روستایی در مناطق زلزله زده استان خبر داد و گفت: ۹ مهدکودک در مناطق زلزله زده با کانکس و مربی های آموزش دیده راه اندازی شده است.
ماندانا مالمیر با بیان اینکه مهدهای کودک متشکل از تیم هایی هستند که در سرپل ذهاب مجوز راه اندازی مهدکودک داشتند، افزود: با توجه به شرایط منطقه به هر تعداد کودکی که امکان داشته باشد خدمات ارائه می دهیم.
برپایی اولین فضای دوستدارکودک هلال احمر
سازمان جوانان جمعیت هلال احمر نیز علاوه بر فعالیت مداوم در امر امدادرسانی و ارائه خدمات توسط تیم سحر در مناطق زلزله زده غرب کشور اقدام به برپایی اولین فضای دوستدار کودک کرده است.
ارائه خدمات روانی به۱۲۰۰ کودک در مناطق زلزله زده
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه نیز از بررسی ۲۲۰ روستا توسط تیم مددکاری وروانشناسی جمعیت همیاران سلامت و تیم محب خبر داد و اظهار داشت: ۳ هزار و ۱۶۰ مشاوره روانشناختی شرایط بحران صورت گرفته است.
امید قادری افزود: یک هزار و ۲۰۰ کودک خدمات روانی طرح محب را دریافت کردند و با اعزام ۲۶ گروه تیم فوریتی محب، یک هزار و ۷۵۱ زن آسیبدیده در مناطق زلزلهزده از خدمات روانی این طرح بهرهمند شدند.
این مقام مسئول با اشاره به انجام حمایت های روانی از کودکان، گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر شناسایی کودکان بی سرپرست در مناطق زلزله زده اعلام نشده و درصورت شناسایی سازمان بهزیستی متولی بررسی هرگونه فرزندخواندگی خواهد بود.
حضور ۴ پایگاه سیار کانون پرورش فکری کودکان در مناطق زلزله
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه هم از حضور ۴ پایگاه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: ۲ پایگاه ثابت در محل کانون های سرپلذهاب و ثلاثباباجانی نیز دایر هستند و به اجرای برنامه برای کودکان و نوجوانان میپردازند.
مهنازفتاحی با بیان اینکه برای حضور تریلی سیار کانون پرورشی، هنرمندان کودک و پخش فیلم در بین کودکان و نوجوانان مناطق زلزله زده هم برنامه ریزی شده است، افزود: اکثر مربیان کانون از سراسر کشور برای حضور در مناطق زلزله زده اعلام آمادگی کرده و به نوبت راهی مناطق زلزله زده می شوند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: همچنین محصولات از سوی ستاد شامل وسایلی همچون نوشت افزار و اسباب برای بچه ها ارسال شده که به دست آنها خواهیم رساند.
این روزها که همه بازماندگان از زلزله در غم های بیشمار غرق شده اند و کودکان را فراموش کرده اند، نهادهای مختلف هرکسی به طریقی سعی دارد تا به هر طریقی لبخند امید را بر لبهای بچه ها بنشاند، اما خوب است کودکان روستاها هم فراموش نشوند چراکه آنها به مراتب وضعیت روحی بدتری نسبت به بچه های شهر دارند.
نظر شما