به گزارش خبرنگار مهر به نقل از آسوشیتدپرس، چین برای افزایش رشد تجاری خود تعرفه واردات یکسری کالاهای مصرفی را کاهش می دهد تا از این طریق به رشد اقتصادی خود با سوق دادن مردم به سمت مصرف و کاهش وابستگی به سرمایه گذاری و تجارت حرکت کند.
پکن از سوی ایالات متحده، اروپا و برخی از شرکای تجاری خود برای دسترسی آنها به بازار پر سود این کشور تحت فشار است و در این راستا تعرفه واردات ۱۸۷ کالا را کاهش داده تا تراز تجاری خود با این کشورها را به گونه ای تعدیل کند.
از سویی دیگر رهبران چین به دنبال تقویت رشد اقتصادی بر پایه ظرفیت داخلی و به نوعی تشویق مردم به مصرف به جای سرمایه گذاری و تجارت هستند.
قرار است مقامات پکن از اول دسامبر سال جاری میلادی تعرفه واردات برخی کالاها را تا دو سوم کاهش دهند و به گفته وزیر دارایی چین، آخرین تغییرات انجام گرفته در تعرفه واردات به معنی تقویت گزینه های مصرف داخلی است.
چین در سال ۲۰۱۵ میلادی کاهش تعرفه واردات را بر روی پوشاک، کفش و دیگر اقلام اعمال کرده بود. کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند که تشویق مصرف کنندگان به خرید کالاهای خارجی از خرده فروش های چینی، به جای سفر به خارج از مرزهای این کشور برای دسترسی به همان اقلام خارجی، می تواند به اشتغال زایی در چین کمک کند. در سال گذشته میلادی مازاد تجارت جهانی چین ۵۱۰ میلیارد دلار ثبت شده بود.
پیش از این دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا موفق شده بود تا حدودی به کاهش تراز تجاری با چین دست پیدا کند و چین هم وعده داده بود تا از دهم ماه جاری میلادی تعرفه واردات خودرو را به تدریج کاهش دهد و این موضوع خود جای ابهام داشت و علت آن این است که بیشتر خودروهای فروخته شده در چین توسط خودروسازان جهانی در خود چین تولید می شوند.
البته پکن متعهد به برداشتن محدودیت برای مالکیت خارجی در اوراق و افزایش خرید سهام توسط شرکت های خارجی از ۴۹ درصد به ۵۱ درصد شده است.
نظر شما