خبرگزاری مهر – گروه استان ها: سیزدهمین جلسه علنی شورای پنجم شهر تبریز در حالی امروز یکشنبه برگزار شد که بررسی اساسنامه مرکز پژوهش های شورای شهر تبریز، بررسی آیین نامه داخلی شورا مصوب کمیته ها و ارائه عملکرد کمیسیون فرهنگی و تشکیل کمیته مشاور حقوقی با حضور نماینده فرمانداری از موارد مطرح در دستور کار این جلسه بود کهتا ظهر امروز ادامه یافت و مقرر شد با ارجاع اساسنامه مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر برای بررسی نهایی به کمیته حقوقی و کارشناسی به شورا مجددا در صحن شورا مطرح شود و جلسه آینده به تصویب نهایی برسد.
بر این اساس پس از بحث و تبادل نظر اعضای شورا موضوع اساسنامه مرکز پژوهش های شورا و شهرداری در کمیته ای متشکل از فرج قلی زاده به عنوان عضو حقوقدان شورا، فرهودی نیا؛ مشاور حقوقی شورا و نماینده حقوقی فرمانداری مورد بررسی نهایی قرار گیرد و برای تصویب نهایی در جلسه یکشنبه آینده به صحن شورا ارجاع شود.
شایان ذکر است با مطرح شدن این لایحه پیشنهادی شهین باهر، با درخواست دکتر فرج قلیزاده برای مشارکت در چنین حرکت جمعی و تیمی ارزشمند، مقرر شد اعضای شورا نیز در این طرح مشارکت نمایند.
ارائه لایحه کسر حقوق یک روز کارکنان مجموعه شهرداری تبریز برای کمک به زلزله زدگان از سوی شهردار
ایرج شهین باهر شهردار کلان شهر تبریز نیز در حاشیه جلسه امروز این شورا در خصوص چگونگی لایحه پیشنهادی مبتنی بر کسر یک روز حقوق پرسنل مجموعه شهرداری برای کمک به زلزله کرمانشاه، اظهار داشت: وقوع این زلزله که منجر به جان باختگی جمع کثیری از هموطنان عزیزمان شد، زنگ خطر جدی برای تبریز و آذربایجان است، چون شهر و استان ما کاملا زلزله خیز است و بر اساس آئین نامه ۲۸۰۰ استان ما بالاترین ضرایب زلزله را دارد و باید دقت کنیم و آمادگی لازم را داشته و واقف باشیم که هر لحظه چنین اتفاقی می تواند در استان ما نیز رخ دهد.
وی در همین راستا ادامه داد: برای احراز آمادگی بیشتر برای کاهش آسیب ها و تلفات جانی و مالی ناشی از چنین حادثه ای جا دارد بسته های سرمایه گذاری و حمایتی در زمینه استاندارد سازی مسکن، ساخت و ساز به ویژه در مناطق حاشیه نشین، بافت های فرسوده و بد مسکن شهر و استان در نظر بگیریم و برای بعضی از مناطق بد مسکن برنامه هایی را اتخاذ کنیم تا در صورت بروز چنین حادثه ای، شاهد مشکلات اساسی و مرگ و میر بیش تر نباشیم.
شهردار تبریز در خصوص لایحه پیشنهادی مبتنی بر کسر دستمزد یک روز از حقوق پرسنل و کارکنان مجموعه شهرداری برای کمک به زلزله زدگان شمال غرب کشور تصریح کرد: این امر در مورد کارکنانی اعمال می شود که خود موافق با اهدای دستمزد یک روز خود باشند و برای کمک به زلزله زدگان خود اعلام کسر از حقوق بکنند، و چنانچه که پرسنلی موافق نباشد از حقوق وی کسر نخواهد شد.
شهین باهر در خصوص مرکز پژوهش های شورا نیز اظهار داشت: اگر موضوع بحث اعتبارات مرکز پژوهش های شوراست که شهرداری می تواند در چارچوب قانونی برای این مرکز تأمین اعتبار کند و اگر در سال های گذشته نتوانسته ایم کاری انجام دهیم به همین علت بوده است و در صورت باهم بودن این مرکز پژوهشی شهرداری می تواند تأمین اعتبار کند، در غیر این صورت این مرکز باید اعتبارات لازم را از محل خودش تأمین نماید.
مرکز پژوهش های شورا و شهرداری تفکیک شود
سونیا اندیش نائب رئیس این شورا نیز با بیان اینکه شورا نهاد نظارتی و شهرداری نهاد اجرایی است، اظهار داشت: نمی توان هزینه ها را باهم تصور کرد، چون نمی توانند با هم بر روی یک طرح توافق کنند. از این رو، معتقدم مرکز پژوهش های شورا و شهرداری را تفکیک کنیم.
وی با بیان اینکه به نظرم لزومی برای باهم بودن این دو نیست، ادامه داد: به علت تضاد منافع و اهداف، این دو نمی توانند باهم باشند، چون وقتی در طرح مدیریت جامعه می گوییم ما شورای شهریم نه شهرداری، حال اگر بخواهیم یک مرکز پژوهش مشترک داشته باشیم با فاصله گیری از حرف های مان به شورای شهرداری تبدیل می شویم و در این بحث بودجه ای آن تنها می توانیم بودجه آموزشی شورا را افزایش دهیم.
نائب رئیس شورا در این خصوص با بیان اینکه ما لایحه شهرداری و شورا را داریم و طرح مرکز پژوهش های مجلس داریم نه مجلس و دولت را، گفت: مرکز پژوهش به عنوان بدنه کارشناسی دولت تعریف شده است و وظیفه پژوهش را عهده دار است.
آئین نامه داخلی شورا باید با در نظر گرفتن کلیه بندها و مواد قانونی نهایی شود
فرهودی نیا؛ مشاور حقوقی شورا با بیان اینکه موضوع آئین نامه داخلی شورا برای دوازدهمین بار است که مورد بازبینی، اصلاح و اعمال نظرات اعضا قرار می گیرد، اظهار داشت:این آیین نامه باید نهایی شود و کلیه بندها و مواد قانونی مورد استناد در خصوص حدود و اختیارات اعضای شورا، تبیین و تشریح ضوابط و ساز و کارهای اجرایی و مکانیزم های تصمیم سازی و تصمیم گیری در آن مورد تأکید قرار گیرد و مد نظر اعضای شورا باشد.
فرج قلی زاده رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تبریز نیز با تأکید بر اینکه در تدوین مواد و بندهای آئین نامه داخلی شورا باید ملاک روح و نصّ صریح قوانین موضوعه باشد و ملاک فقط قانون است، اظهار داشت: آئین نامه داخلی به مرور زمان نیاز به اعمال برخی اصلاحات خواهد داشت و این آئین نامه تهیه شده به نوعی یک بسته بندی خوب از قوانین و مقررات موجود در حوزه شوراهاست و در آن چیز تازه ای وضع نشده است. اما بعضی از مواد و بندهای این آئین نامه باید شفاف و روشن باشد نباید مبهم و قابل تفسیر باشد.
شهرام دبیری؛ دیگر عضو این شورا با بیان اینکه مرکز پژوهش ها مصوبه شورا دارد، اظهار داشت: ما فقط می خواهیم اساسنامه آن را بر مبنای فعالیت های خود تبیین کنیم و این بحث ها دیگر نیاز نیست، چون قبلا صحبت ها انجام شده، و تشکیل این مرکز مصوبه شوراست.
در ماهیت قضیه مرکز پژوهش های شورا اختلاف نظر داریم
تقی پور دیگر عضو شورا با بیان اینکه در ماهیت قضیه اختلاف نظر داریم و این موارد را باید تجمیع کنیم، اظهار داشت:اگر شهرداری را وارد قضیه کنیم شرایط پیگیری بیشتر فراهم می شود و از این رو، جا دارد در مباحث اولیه اعضای شورا با اتفاق نظر در این خصوص این آیین نامه را به دقت بررسی کنند و موضوع آیین نامه پایه ثابت دستور جلسه شورا باشد.
شکور اکبر نژاد؛ رئیس این شورا نیز با اظهار بر اینکه این همه وقت صرف این مقوله کردن بیهوده است و بهتر است تصویب کنیم، ادامه داد: این مصوبه برای بررسی دقیق به وزارت هم ارجاع می شود و در صورت وجود مشکل اساسی، آن مشکل برای مان تبیین خواهد شد.
بهشتی یکی دیگر از اعضای شورای شهر تبریز با بیان اینکه تشکیل این مرکز به صورت طرح و چند جلسه مشترک با شهرداری شده است، ادامه داد: جا دارد متوجه باشیم که اعتبار پژوهش ها با شهرداری است، معتقدم مرکز پژوهش های شورا و شهرداری با هم باشد و به صورت توافقی یک هیئت رئیسه مرکزی داشته باشند و هزینه آن را شهرداری بپردازد تا از نظر هزینه مشکلی پیش نیاید.
وی همچنین خاطر نشان کرد: اگر آیین نامه شورا تصویب شود بسیاری از کارها حل می شود و چندین بار بررسی شده و مشکلی در آن نیست.
فریدون بابایی اقدم رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا نیز با بیان اینکه موافق این نیستم که شورا و شهرداری باهم باشد، گفت: اما اگر مصمم هستیم کاملا این مرکز برای شورا باشد و مجری شهرداری باشد، با تحقق چنین اتفاقی بعدها اشکال های متعددی در آیین نامه خواهیم داشت، از این رو معتقدم اگر اعضای شورا بر اساس آنچه که در تبصره دو این آیین نامه آمده، عمل کنیم نوعی بوروکراسی ایجاد خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در آخرین نسخه نوشته شده مبتنی بر اینکه جلسه کمیسیون ها در صحن شورا باشد، ادامه داد: این محدودیت است، چون به لحاظ تشخیص کمیسیون ها، زمانی پیش می آید که بعضی کمیسیون در جای دیگری جلسه برگزار کنند.
نظر شما