به گزارش خبرنگار مهر، سردار غلامرضا جلالی ظهر یکشنبه در همایش پدافند زیستی در همدان با بیان اینکه باید آمادگی بخشهای بهداشتی در حد آمادگی یک ارتش برای حمله باشد، پدافند زیستی را با توجه چالشهای موجود، موضوعی بسیار مهم دانست.
وی منشا تهدیدات زیستی را شامل حوادث محیطی و بیماریهای طبیعی، اقدامات تروریستی و تهدیدات ناشی از کشور متخاصم دانست و به انواع تهدیدهای زیستی اشاره کرد و شناسایی منشا تهدید و عامل تهدید را مهم خواند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور عرصههای تهدیدات زیستی و عوامل تهدیدات زیستی را برشمرد و گفت: جنگ زیستی دارای ویژگیهایی همچون به کارگیری سلاحهای زیستی، منشا تهدید یک کشور مهاجم، سطح تولید خطر در سطح امنیت ملی است.
وی در مورد اهداف جنگ زیستی شامل اهداف در زمان جنگ و در زمان صلح توضیحاتی ارائه کرد.
سردار جلالی گامهای اساسی پدافند زیستی را بیان کرد و گفت: باید در موضوع سیاستگذاری، راهبری، هدایت عملیاتی پدافند باید تهدیدشناسی، محیط شناسی، عملیات پدافند زیستی، امداد و نجات و درمان، تحدید منطقه عملیات، رفع آلودگی، تولید دارو، واکسن، سرم و فراوردههای خونی، ردیابی و تعاقب تهدید و ارزیابی منظم و مستندسازی فرایند مورد توجه باشد.
وی گفت: در عملیات پدافند زیستی ابتدا طرحریزی عملیاتی انجام میشود و در مراحل بعدی محیط شناسی، دکترین پدافند زیستی، تقسیم وظایف عمده، تعیین روابط و فرماندهی، تعیین مدل فرماندهی و مقابله، شبیهسازی محیطی و راهبری و فرماندهی صورت میگیرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور عنوان کرد: مقابله با تهدید زیستی اقدامی جمعی است و فرماندهی آن به عهده استاندار است.
وی پیشنهاد کرد: فرایند پدافند زیستی استان همدان طرحریزی و به دستگاههای اجرایی آموزش داده شود که در صورت درگیر شدن با حادثه برخورد مناسب انجام شود.
سردار جلالی در پایان ابراز امیدواری کرد: همایش به اهداف تعیین شده خود دست یابد.
نظر شما