به گزارش خبرنگارمهر، فردین اخلاقیان در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزارشد، با اشاره به اینکه مولفه اصلی دوره جدید علوم تجربی است، گفت: اهمیت این علم در این است که دستیابی به آن منجر به قدرت و ثروت هر جامعه ای می شود.
وی با بیان اینکه هر کشوری برای حفظ جایگاه خود نیاز به قدرت و ثروت دارد، عنوان کرد: امروز راه کسب ثروت و قدرت دستیابی به علم تجربی است.
وی اظهارداشت: کشورهای مختلف دنیا در زمینه علم و فناوری سرمایه گذاری می کنتد تا هرچه بیشتر مولفه علم و فناوری را بدست بیاورند.
رییس دانشگاه کردستان با تاکید بر ایجاد زمینه فعالیت پژوهشگران گفت: در حوزه های مختلف اعم از علمی، فرهنگی و هنری در گذشته افراد بزرگی هم چون ابوعلی سینا، رازی، حافظ، سعدی و غیره در کشورمان بودند که در جهان شناخته شدند.
اخلاقیان افزود: در چند قرن کشورمان دچار رکود علمی می شود و این غفلت تاریخی لطماتی به کشور وارد کرد که آثار آن هنوز وجود دارد.
وی با بیان اینکه اثرگذاری پیشرفت های علمی نیاز به مداومت و استمرار دارد، بیان کرد: تنها راه توسعه درون زا دستیابی به علم و فناوری است.
وی با اشاره به اینکه علم و فناوری خریدنی نیست، گفت: با کار و تلاش و سرمایه گذاری صحیح می توان علم و فناوری را نهادینه کرد و اینگونه به سمت علم و فناوری درون زا حرکت کرد.
رییس دانشگاه کردستان اظهارداشت: نخبگان، افرادی تاثیرگذار در جامعه هستند و مدیران هم به دلیل قابلیت تصمیم گیری جزو قشر تاثیرگذار جامعه محسوب می شوند.
اخلاقیان یادآورشد: می طلبد مدیران برای اجرای برنامه ها و طرح های صحیح مجموعه خود از نظرات و پیشنهادات نخبگان هم بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه دید رفاهی نباید به توسعه داشته باشیم بلکه باید نگاهی رشد محور به این مهم داشت، گفت: نخبگان هم وظیفه دارند تلاش مردم را هدایت و بستر مناسب برای به نتیجه رسیدن آنرا ایجاد کنند.
نظر شما