۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۹:۵۲

سخنی با مدیران و هنرمندان

امیراشرف آریان‌پور این روزها حال خوشی ندارد/ مردی که سر خم نکرد

امیراشرف آریان‌پور این روزها حال خوشی ندارد/ مردی که سر خم نکرد

مدیر ارکستر مجلسی ایران در دل‌نوشته ای نسبت به شرایط استاد امیراشرف آریان‌پور و کم‌توجهی مدیران و هنرمندان انتقاد کرد.

منیژه صهبایی مدیر ارکستر مجلسی ایران در یادداشتی که در اختیار گروه هنر خبرگزاری مهر قرار داد نسبت به شرایط نامطلوب جسمی استاد امیر اشرف آریانپور آهنگساز پیشکسوت و کم‌توجهی مدیران و هنرمندان به وی انتقاد کرد.

در دل نوشته صهبایی آمده است: «امیراشرف آریانپور این روزها حال خوشی ندارد. احتمالا مسئولان، مدیران و یاران در انتظار اتفاقی ناگوارند که سریعا برای این هنرمند بزرگداشتی برگزار کرده و در مراسم یادبودی لب به سخنرانی بگشایند. آخر تا کی می خواهیم با اهدای چند متر محقر و کوچک در قطعه هنرمندان که خانه ابدی همه ماست ادای احترام کنیم؟ در حالی که موسیقیدانان به‌نام این سرزمین یکی پس از دیگری در بی مهری تمام می شوند.

بیایید باور کنیم امیراشرف آریان پور، استاد امیر اشرف آریان پور در روزگاری که نام استاد بیش از حد در گوشمان و ذهنمان جاری و ساری است کم حق بر گردن موسیقی کلاسیک ندارد. بررسی صدها پایان نامه و امضای او در این اوراق دانشگاهی گواه حضور چندین ساله معلمی فداکار را می دهد که متاسفانه طی این سال ها در محاق فراموشی رفته است. به قطعیت می توان گفت که بخشی از موسیقی دانشگاهی ایران مدیون تلاش ها و زحمات این مرد بزرگ موسیقی بود، اما حالا کجایند دانشجویان و همکارانی که از امیر اشرف آریان پور یادی کنند؟ اصلا این دوستان می دانند او در این مدت بارها و بارها در بیمارستان بستری شده است؟ چقدر بد که در این مدت کمتر هنرمند و به اصطلاح رفیقی جویای احوالش بود اما چقدر خوب که امیر اشرف آریانپور همچنان با قدرت می گوید انتظاری ندارد. البته که او معتقداست وظیفه اش را برای موسیقی ایران انجام داده است.

در این روزها هزاران بار به این موضوع فکر می کنم که انسانیت مفهوم خود را از دست داده است. متاسفانه بیماری پارکینسون و تنهایی بلای جان استاده شده و در این بین فقط تعداد اندکی از شاگردان استاد آریان‌پور به او سر می زنند. آریان پور یکی از معدود استادان موسیقی است که از هنرستان پرویز محمود به جای مانده است. به اعتقاد من او تاریخی را در یاد دارد که کمتر کسی شاید این روایت ها را به یاد داشته باشد. او این روزها در کمال صداقت و سادگی همیشگی اش انتقاداتی از فضای آموزشی موسیقی می کند که شاید همین انتقادها و صراحت لهجه باعث تنهایی اش شده است.

اینها را نوشتم تا به سهم خودم، نه به عنوان مدیر ارکستر مجلسی ایران، که به عنوان یک شاگرد بسیار کوچک در اقیانوس پرعمق اشرف آریان‌پور به برخی از اهالی کم لطف موسیقی بگویم  امیراشرف آریان‌پور، مرد بی حاشیه موسیقی کلاسیک این روزها حال خوشی ندارد. اما این هنرمند شریف موسیقی در همان منزل پرمهرش همچنان در حال نگارش کتابی است که در تاریخ موسیقی ایرانی به چشم خود دیده است. خدا سلامت بدارش»

امیر اشرف آریانپور یکی از شناخته شده ترین مدرسان، پژوهشگران و آهنگسازان موسیقی در کشورمان است که طی دهه های اخیر نقش قابل توجهی در حوزه پژوهش و نگارش کتاب های مرجع حوزه موسیقی داشته است. تدریس در چندین مرکز آموزش عالی کشورمان از جمله هنرستان موسیقی ملی، دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، دانشگاه صداوسیما، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه سوره، دانشگاه جامع علمی کاربردی، استاد راهنمای بیش از ۵۰۰ پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد بخشی از فعالیت های اجرایی این هنرمند در عرصه موسیقی است.

تالیف کتاب «موسیقی ایران از انقلاب مشروطیت تا انقلاب جمهوری اسلامی ایران» و چاپ چندین مقاله علمی پژوهشی در حوزه موسیقی نیز از کارهای مکتوب استاد آریان‌پور به حساب می‌آید.

کد خبر 4159644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • و مترجم IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
      0 0
      ومترجم دیکشنری های اریان پور اگر درست گفته باشم