۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۵:۲۶

سخنگوی کمیسیون حقوقی:

ضرورت حذف آزمون از وکالت/کسانی قاضی شوند که سابقه وکالت دارند

ضرورت حذف آزمون از وکالت/کسانی قاضی شوند که سابقه وکالت دارند

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تاکید بر اینکه آزمون باید از حرفه وکالت برداشته شود، گفت: پیشنهاد ما این است در حرفه قضاوت افرادی پذیرفته شوند که سابقه وکالت داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن نوروزی در همایش بررسی ابعاد پذیرش و آموزش کارآموز وکالت، در خصوص آینده شغلی در رشته حقوق گفت: تمام روابط اجتماعی که آثار حقوقی از آن ایجاد می شود، موضوع علم حقوق است. گاهی اوقات این روابط، رابطه دولت با مردم و گاهی مردم با مردم است. اگر رابطه دولت با مردم باشد، حقوق عمومی و اگر روابط مردم با مردم باشد، حقوق خصوصی می شود.

نوروزی با تاکید بر اینکه حقوقدانان باید مسلط به مهارت های متعددی باشند، گفت: یکی از مسایلی که باید یک حقوقدان به آن مسلط باشد، تسلط به زبان به ویژه زبان عربی و انگلیسی است. یک دانشجو یا استاد علم حقوق باید عاشق علم حقوق باشد. همه چیز در قانون و مواد خشک قانونی خلاصه نمی شود.

نوروزی در ادامه و با دسته بندی حقوقدانان به دسته های مختلف اظهارداشت: یک دسته از حقوقدانان افرادی هستند که با مقررات آشنایی دارند اما قدرت استنباط احکام تازه را از قوانین ندارند، در کنار این افراد، دسته دیگری هستند که معمار حقوق هستند. 

وی با انتقاد از اینکه در حال حاضر به دلیل توسعه این رشته، یافتن کار مناسب برای فارغ التحصیل لیسانس با دشواری هایی توام است، تصریح کرد: یکی از رشته هایی که بیشترین جویای کار را دارد، حقوق است. بیشترین کار در این حوزه، قضاوت، وکالت، تصدی دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق است. اما با این حال آینده شغلی فارغ التحصیلان این رشته در معرض خطر است و باید چاره‌ای اندیشید. پیشنهاد ما این است که دستگاه های اجرایی از افراد غیرمتخصص در پست های حقوقی استفاده نکنند در کنار این پیشنهاد دیگری دارم مبنی بر اینکه در حرفه قضاوت افرادی پذیرفته شوند که حداقل ۵سال سابقه وکالت داشته باشند.

وی افزود: قضاتی که در تهران فعالیت می کنند، باید حداقل ۱۰ سال سابقه قضاوت آن هم بدون حتی یک اخطار داشته باشند زیرا پرونده های مطرح در تهران با شهرها و شهرستان های دورافتاده فرق می کند.

عضو کمیسیون حقوقی با تاکید بر اینکه آزمون باید از وکالت برداشته شود، اظهارداشت: در بحث حقوق  خصوصی مردم با مردم ارتباط دارند و این بازار باید باز شود. یک وقتی که کانون وکلا بود و مرکز مشاوران نبود، در آن زمان چهار هزار وکیل داشتیم اما وقتی مرکز مشاوران آمد، تعداد وکلا، ۷۵ هزار نفر شد.

کد خبر 4160818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha