به گزارش خبرنگار مهر، فیروز ابراهیمی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار شد اظهار کرد: خوشبختانه طی ۱۰سال گذشته در تولید به ظرفیت های بالایی رسیده ایم.
وی افزود: در یکی از استان ها، بالغ بر ۹ هزار و ۵۰۰ کارخانه فعالیت می کرده که اخیرا تنها ۳ هزار و ۵۰۰ کارخانه آن فعال است که این موضوع زنگ خطر و نرخ بالای مرگ و میر صنعت را نشان می دهد. راه نجات از این مشکل صادرات است.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بازارهای سنتی مانند افغانستان و اسپانیا را در خدمت داریم اما برای حفظ تداوم و روند افزایش حوزه صادرات باید به فکر بازارهای جدید باشیم که بر چهار بازار قطر، عراق، عمان و روسیه تمرکز کرده ایم ولی اولین و بزرگترین مرکز تجارت و عرضه کالاهای ایرانی در عمان و بعد از آن در قطر و دو کشور دیگر ایجاد شده است.
در ادامه جلسه نائب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با تاکید به توجه به بخش تولید گفت: بخش خصوصی اولین راه حل رفع مشکلات تولیدی است. در سال حدود ۲۰ درصد واحدهای تولیدی تعطیل می شوند.
محمد استادی ادامه داد: افغانستان، آسیای میانه و عراق از لحاظ سیاسی ناپایدار هستند و افغانستان بزرگترین مقصد کالاهای صادراتی در خراسان محسوب می شود. در سال های اخیر با رشد سرمایه گذاری در حوزه صنعت مواجه هستیم و بی ثباتی و تطالم در آسیای میانی حکم فرما است.
وی با بیان اینکه به دلیل رونق نداشتن بازارهایمان به دنبال ارتباط با بازارهای کشورهای جدید هستیم ابراز کرد: این بازارها کمابیش چالش هایی را پیش رو داشتند و یک علت حاشیه ای صادرات ما را به خطر انداخته نرخ برابری ارز خارجی با ریال است. نرخ ارز خارجی متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا می کند و این فرصت را در کشور ما ایجاد نمی کند.
نائب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: در ۸ ماهه نخست سال جاری، واردات ما از ۵ و نیم میلیارد به ۷ میلیارد رسید اما افزایش ۲۲ صادرات از کشور چین، یک سیگنال از عدم نرخ ارز است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات ما در بازارهای صادراتی، هزینه های سربار مانند حمل و نقل، بیمه و بازاریابی است و قدرت از تولید کنندگان بخش خصوصی سلب شدهاست که باید بتوانیم هزینه های بالاسری به این کشورها را کم کنیم.
استادی با اشاره به کشور عمان گفت: عمان بازار خوبی از نظر جغرافیایی سیاسی و بهترین نقطه برای کشور ما است. در این راستا حمل و نقل به شکلی پیوسته پیش بینی شده که ۶۰ شرکت استانی در آنجا متمرکز می کنیم و فضا برای آنها باز است تا کالاها و خدمات خود را بازاریابی کنند و این مهم فرصت خوبی برای دست اندر کاران استان خواهد بود و هزینه ها با محوریت خانه صنعت خراسان رضوی انجام می شود.
وی در خصوص لیست شرکت ها افزود: در آخرین مرحله غربالگری این فهرست هستیم و در فاز اول، ۶۰ واحد تولیدی و صادراتی استان نظیر صنایع وابسته و ساختمان، صنایع غذایی شناسایی شده اند و اینها اولویت های ما محسوب می شوند.
نظر شما