حجت الاسلام احمد صابری تولایی در گفتگو با خبرنگار مهر، باتبریک ولادت پیامبر اکرم (ص) و ولادت امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: قطعا یکی از ویژگی های بارز امام صادق(ع) علم ایشان بود و از طرفی تعداد زیادی روایت، احادیث از ایشان نقل شده تا جایی که شیعه را با نام این بزگوار یعنی " شیعه جعفری" می نامند.
وی افزود: می تواند گفت قبل از دوران امام جعفر صادق(ع) فقه اسلامی شناخته نشده بود و رونق خود را به سبک امروزی از زمان ایشان شروع کرد.
این استاد حوزه علمیه خراسان ابراز کرد: غالب آثار امام (ع) به عادت معهود عصر، کتابت مستقیم خود ایشان نیست و غالبا املای امام (ع) یا بازنوشت بعدی مجالس ایشان است. بعضی از آثار نیز منصوب است و قطعی الصدور نیست.
صابری تولایی تصریح کرد: امام صادق (ع) در حوزه های فرهنگی با وجودی که هم با اهل سنت و هم شیعیان در ارتباط بودند ولی سعی می کردند ابتدا با عوام مردم ارتباط داشته باشند و از سویی درصدد کادر سازی برای آینده مذهب شیعه بودند.
وی عنوان کرد: دوران امام صادق (ع) یکی از بیشترین جریانهای فکری و مذهبی وجود داشت و ایشان توانست با صحیحترین قرائت و تفسیر از اسلام تشییع را از انحرافاتی که بوجود آمده بود به سلامت عبور دهد.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش انکارناپذیرامام در احیای معارف اسلامی بیان کرد: جلوگیری از انحرافات در مذهب شیعه و علم امام که شاهد چاپ چندین کتاب ، احادث و روایات فراوان از ایشان هستیم همگی توانسته نقش ایشان را انکارناپذیر کند.
وی تصریح کرد: جوانان آمادگی بیشتری برای پذیرش اسلام و علم امام را داشتند در همین راستا آن حضرت با رفتاری محبت آمیز و توجه به جوانان سعی کرد تا معارف اسلامی را به آنها منتقل کند.
صابری تولایی با اشاره به ساماندهی و شبکه سازی افراد برجسته و تاثیرگذار در زمان حیات پر برکت امام صادق(ع) ابراز کرد : ایشان با روش های بسیار خلاق و تاثیرگذار معارف اسلام و اهل بیت (ع) را ترویج کردند و زیرساخت های مکتب فقهی را در طول حیات بابرکتشان بنا نهادند و بخش مهمی از معارف قرآن کریم و احادیث را به شیوه های مختلف علمی عرضه کردند.
نظر شما