پروانه سلحشوری در حاشیه کنفرانس «سازمانهای مردم نهاد و کار داوطلبانه» در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ضرورت حضور نمایندگان مجلس در چنین همایشهایی و شنیدن صحبت های متخصصان و فعالان اجتماعی، افزود: متاسفانه حرکت های منسجم مردمی حتی در قالب کارهای اجتماعی و فرهنگی، در کشور ما گاهی با مقابله و مخالفت های عجیبی مواجه می شود. در حالی که این موضوع نفع همه جانبه دارد، هم برای عموم مردم و هم برای دولت و به طور کلی حاکمیت. چون نهادهای مدنی سبب یکپارچگی اجتماعی می شوند.
وی ادامه داد: صمیمیت از عناصر مهم فرهنگی تمدن ما بوده و حالا در این زندگی آپارتمان نشینی و پرشتاب شهری، آن را تا حد زیادی از دست داده ایم. همسایه ها اصولا همدیگر را نمی شناسند و شهروندان از هم دور شده اند. الان این روح بیگانگی، در حال آسیب زدن به ملت ماست؛ به همین جهت رویکردهای محله محور و تقویت جوامع محلی، برای امروزِ ما حیاتی است و کلا در مباحث توسعه، این نگاه بسیار اهمیت دارد. ترویج کار داوطلبانه می تواند دوباره ما را به سمت خلق و خوی مهربان و همیار گذشته مان بازگرداند.
عضو فراکسیون زنان مجلس تاکید کرد: کار داوطلبانه می تواند حتی بر جریان مهاجرت جوانان و نخبگان ما تأثیر بگذارد و این مسئله از دغدغه های من است که واقعا هم گاهی احساس می کنم دستم بسته است و نمی توانم کار موثری برای جلوگیری از این روند انجام دهم؛ اما فکر می کنم کار داوطلبانه حتی در این زمینه هم می تواند اثرگذار باشد؛ چون جوانانی که سرنوشتشان با حضور و خدمت رسانی داوطلبانه، به مردمشان گره می خورد، علقه و علاقه عمیقتری به وطنشان احساس خواهند کرد و شاید علیرغم تمام ناملایمات، گرایش بیشتر و دلایل محکمتری برای ماندن و ساختن کشورشان بیابند.
سلحشوری گفت: فکر میکنم تعامل هرچه بیشتر مجلس و سازمانهای مردم نهاد اهمیت زیادی دارد و باعث ایجاد درک اهمیت توسعه هر چه بیشتر فعالیتهای داوطلبانه و حمایت از سمنها در نهاد قانونگذار کشورمان می شود.
نظر شما