به گزارش خبرنگار مهر، این مراسم که با حضور بیژن نوباوه خبرنگار جانباز، تعدادی از خانواده های شهدای سی 130 ، جمعی از اصحاب رسانه و همچنین مدیران رسانه های جمعی برگزار شد، با پخش سرود جمهوری اسلامی و سپس کلیپی از سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در خصوص نقش رسانه ها در جوامع داخلی و خارجی آغاز شد.
در این کلیپ بخشی از سخنان حضرت امام خمینی(ره) خطاب به رسانه ها پخش شد. ایشان نقش رسانه ها را بسیار حساس خواندند و این گونه بیان کردند که اصحاب رسانه با قلم های خود می توانند نقش بسزایی در وضعیت جامعه خود داشته باشند.
در ادامه این کلیپ همچنین گوشه ای از سخنان فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر نقش رسانه ها در جامعه پیرامونی خود و جهان پخش شد که ایشان در سخنانشان نقش رسانه ها را در بوجود آوردن آرمانهای انسانی و نقش آنان در جامعه جهانی برای بوجود آوردن صلح و ثبات بسیار مهم و حساس خواندند.
در ادامه این مراسم، محمد مهدی عسگرپور معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه در طول تاریخ خبرنگاران بیشماری بودند که جان خود را در راه میهن از دست دادند گفت: هم اکنون بعد از گذشت سالهای طولانی وقت آن رسیده است که مجموعه فرهنگی هنری شهرداری تهران به فکر احداث موزه خبر و اطلاع رسانی باشد.
وی ابراز امیدواری کرد که با حضور این چنین موزه ای، این امکان برای تمامی آحاد جامعه فراهم شود تا از نزدیک با خبر و جامعه اطلاع رسانی ارتباط داشته باشند.
دکتر مسعودی استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی که از دیگر سخنرانان این مراسم نکوداشت بود، در سخنان خود به تشریح اهمیت نقش رسانه در جوامع کنونی پرداخت.
وی با اشاره به خبرنگاری بحران گفت : در جامعه شناسی جنگ، ما همیشه با بحران روبرو هستیم که نقش خبرنگاران در این عرصه بسیار مهم و احساس است.
مسعودی ادامه داد : در جریان جنگ حضور خبرنگاران هشداردهنده ای برای حضور آخر است که همین امر باعث بوجود آمدن آرامش در بین ملت یک کشور به حساب می آید که به خوبی خبرنگاران دوران دفاع مقدس ما از جمله شخص بیژن نوباوه توانست با گزارشهای خود این آرامش را به ملت ایران بدهد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در دوران جنگ، ما خبرنگاران حرفه ای که به طور کامل آزموده باشند را نداشتیم آن چیزی که باعث شد خبرنگاران ما در آن دوران موفق باشند، عشق و علاقه ای بود که خبرنگاران ما در دوران جنگ برای حضور در عرصه های مختلف داشتند.
مسعودی در ادامه به جنگ 33 روزه و نقش خبرنگاران اشاره کرد و گفت: حضور خبرنگاران در عرصه های مختلف از جمله بحران لبنان نمونه بارز آن است که نقش و اهمیت خبرنگاران را به خوبی نشان داد و ما دیدیم که خبرنگاران چه در دوران هشت سال دفاع مقدس و چه در جنگ 33 روزه، مقاومت حزب الله لبنان و جنایت های رژیم صهیونیستی را نشان دادند.
وی در بخش دیگری از سخنانش داشتن اخلاق خوب را از دیگر ویژگی های یک خبرنگار برشمرد و افزود: تمام خبرنگاران باید همچون بیژن نوباوه دارای اخلاقی بسیار خوب باشند، زیرا برقراری ارتباط مناسب و مطلوب یکی از مهمترین خصوصیات یک خبرنگار مخصوصا خبرنگاران بحران بحساب می آید.
در ادامه این مراسم، کلیپی از سانحه دلخراش سقوط هواپیمای سی 130 که حامل خبرنگاران برای تهیه گزارش از اقتدار نظامی کشور به جنوب اعزام می شدند، برای حاضرین در این مراسم پخش شد.
عبدالجبار کاکایی یکی از شاعران کشورمان از دیگر سخنرانان این مراسم بود که با قرائت شعری به واقعیت پذیری برخی از رخدادهایی که انسان مجبور است آن را قبول کند، پرداخت.
بخش موسیقی زنده با عنوان "نوای دل" به یاد شهدای خبرنگاران سی 130 حال و هوای خاصی را به این مراسم بخشید، به گونه ای که جمع شدن حلقه های اشک در چشمان حاضرین و مخصوصا خانواده های قربانیان حاضر در جلسه حال وهوای خاصی بخشید.
پخش کلیپی از فعالیت های رسانه ای بیژن نوباوه در دوران هشت سال دفاع مقدس و بیان خاطراتی از سوی این جانباز شیمیایی، یکی دیگر از بخش های مراسم نکوداشت این خبرنگار جانباز و شهدای سانحه سی 130 بود.
به گزارش مهر، نوباوه در ابتدای سخنان خود با ابراز تشکر از مسئولان برپایی این نکوداشت و همچنین یادمان شهدای سانحه هوایی سی 130 گفت: بنده در دوران فعالیت خبری در اصل خدمتگزار ملت ایران بودم تا بتوانم دلاورمردی های خود را در هشت سال دوران جنگ تحمیلی و بعد از آن را به نمایش درآورم.
این خبرنگار جانباز شیمیایی با اشاره به هفته بسیج افزود: امروز ملت ایران 27 سال بزرگ تر از گذشته شده است. اگر روزی امام فرمودند "نه شرقی ، نه غربی جمهوری اسلامی"، منظورشان اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران بود.
وی گفت: اگر امام خمینی (ره) روزی سخن از بسیج مستضعفین کردند در اصل منظورشان مستضعفین تمام جهان بود.
نوباوه همچنین با اشاره به عملکرد آمریکا از گذشته تاکنون در قبال جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: امام خمینی(ره) در دوران حیات خود با تیزبینی و آینده نگری شان حیات کنونی انقلاب را به خوبی می دیدند که سخنان ایشان در خصوص آینده نشان از آن دارد.
وی همچنین با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص جنبش نرم افزاری گفت: امروز آنانی که در جبهه های حق علیه باطل می جنگیدند، وظیفه شان این است که با همت و تلاش خود خواسته مقام معظم رهبری را به مرحله اجرا درآورند زیرا ما همچون هشت سال جنگ تحمیلی که در مقابل تجاوزات دشمن بعثی ایستادگی کردیم در این جبهه نیز باید تلاش کنیم به موفقیت روزافزونی دست پیدا کنیم.
نوباوه تصریح کرد: جنگ امروز ما دیگر جنگ نظامی نیست بلکه جنگ علمی و تکنولوژی است.
این خبرنگار جانباز شیمیایی ادامه داد: اگر امام خمینی(ره) شعار نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی را سر دادند در اصل منظورشان این بود که ما باید در اقتصاد ، علم و سیاست در جهان حرف اول را بزنیم.
وی سرافرازی نام ایران در سراسر جهان را از بزرگترین آرزوهای خود نام برد و گفت: امیدواریم روزی فرا رسد که وقتی نام جمهوری اسلامی ایران می آید سینه خود را سپر و به ایرانی بودن خود افتخار کنیم.
نوباوه در بخش دیگری از سخنان خود به پیشرفت در عرصه های اطلاع رسانی و خبر اشاره کرد و گفت: امروز نیاز ما به علم رسانه بیشتر از گذشته است زیرا در جهان امروز اگر به ما نگاه می کنند به دلیل اندیشه پاک و زلال ایرانی ماست.
وی افزود: هنرمندان ما باید در راستای همبستگی ملی و اعتلای همبستگی ملی و اعتلای نام ایران گامهای بیشماری را بردارند.
نوباوه در ادامه اولین انتقاد وارد به جامعه هنری و اطلاع رسانی را نبود انگیزه و فرهنگ مناسب خواند و خاطرنشان کرد: هر کدام از هنرمندان در عرصه های خود باید تلاش کنند تا با فرهنگ سازی مناسب در کشور موجبات رشد فرهنگی را نیز فراهم سازند.
وی در ادامه اعتلای اندیشه مقدس اطلاع رسانی و هنر را از دیگر وظایف تمامی خبرنگاران و هنرمندان کشور دانست.
نوباوه در پایان احداث موزه جنگ و خاطرات شهدای اصحاب رسانه را از مسئولین کشور برای داشتن یک فرهنگ و تمدن قوی خواستار شد.
در پایان این مراسم، لوح یادبودی ازسوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به این خبرنگار جانباز شیمیایی اهدا شد.
نظر شما