خبرگزاری مهر، گروه استانها، نوزدهمین همایش صنایع دریایی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، معاون وزیرراه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر ودریانوردی در سالن خلیج فارس مرکز همایش های بین المللی کیش آغاز شد.
مدیریت و اقتصاد دریایی، صنایع نفت و گاز دریایی، دریانوردی و حمل و نقل دریایی، قوانین، مقررات و استانداردهای، ایمنی، بهداشت و محیط زیست دریایی، شرایط محیط دریایی، طراحی و ساخت شناورهای دریایی، تاسیسات ساحلی و فرا ساحلی، فناوریهای نوین و انرژیهای تجدید پذیردریایی و سرمایههای انسانی محورهای برپایی این همایش بود.
نهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی نیز با هدف آشنایی با ظرفیت ها و پتانسیلهای دریایی برای ذینفعان، تعامل با شرکتهای خارجی با رویکرد برون گرا و درون زا و در نهایت آشنایی عموم مردم و مسئولان با فرهنگ دریایی با حضور مسئولان کشوری و محلی درمرکز نمایشگاه های بین المللی جزیره کیش افتتاح شد.
امیر دریادار حسین خانزادی در همایش ملی صنایع دریایی در جزیره کیش افزود: ۷۰ درصد کره زمین را آب فرا گرفته، ۸۰ درصد مردم کنار دریا قرار دارند و ۹۰ درصد از تجارت جهانی از طریق دریا انجام می شود که این ویژگیها یک اعتبار معناداری با هم دارند. به این دلیل است که ۹۰ درصد از تجارت جهان از طریق دریا انجام می شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه نگاه ویژه و کار را متوجه موضوعی تحت عنوان تمدن دریایی کرده ایم افزود: دریا فرصتی برای توسعه و کسب منزلت منطقه ای و جهانی است. تا زمانی که روی خشکی مستقر هستیم و نگاه به دریاها، تحت حاکمیت کشور است، اتفاق پیچیده ای برای ما نمی افتد بلکه آنچه که تحت عنوان تمدن دریایی می خواهیم از آن صحبت کنیم پا را فراتر از این می گذارد.
وی با اشاره به بخشی از صحبت های مقام معظم رهبری افزود: براساس گفته ایشان دریا برای کشور یک فرصت بزرگ برای پیشرفت و حفظ منافع ملی است و فواید دریا برای یک ملت و کشور فواید راهبردی و بزرگ و کلان است.
وی ادامه داد: کشور جمهوری اسلامی ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی کشور جمهوری اسلامی ایران با رویکرد همه نظریه های ژئو پلتیکی در مرکز قرار دارد و کشوری نیست که در حاشیه مناطق جغرافیایی کره زمین قرار گرفته باشد.
خانزدای به اهمیت مرزهای دریایی اشاره و خاطرنشان کرد: با وجود پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز دریایی، ۹۰ درصد صادرات و واردات کشور از طریق دریا انجام می شود. این ظرفیت مرز دریایی، فرصت ترانزیتی و موقعیت گذرگاهی جمهوری اسلامی ایران را به شکل خیره کننده برای کشورهای آسیای میانه و منطقه برقرار می کند و اینجا است که حضور معناداری باید داشته باشیم .
وی اظهارداشت: با توجه به اینکه انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران در سال ۵۷ اتفاق افتاده از همان روز پنجه در پنجه استبار جهانی هستیم و دریا تنها راهی است که تصور می شود تهدید بزرگ ما از آن راه باشد و همین طور تنگه راهبردی هرمز که به عنوان وضعیت ژئوپلتیک جمهوری اسلامی ایران در معادلات جهانی از بابت برقراری امنیت بسیار اثرگذار است.
خانزادی گفت: خاصیت تنگه ها به باز بودن آنها است نه به بسته بودن آنها و اگر قرار است تنگه هرمز به عنوان وضعیت ژئوپلتیک جمهوری اسلامی ایران باشد با باز بودن آن معنا محقق می شود.
فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: بر خلاف تصور که همه فکر می کنند ما یک کشور ساحلی هستیم، در عمل جمهوری اسلامی ایران یک کشور دریایی است و در طول تاریخ ما غفلت کردیم که از ظرفیت های این کشور دریایی بهره مند شویم.
امیر دریادار خانزادی افزود: اگر می خواهیم از منافع دریا بهره مند شویم، یک راه جدی آن برخورداری از قدرت دریایی است و در واقع داشتن اقتدار است و همان چیزی که همه ما تلاش می کنیم بخش هایی از پازل اقتدار دریایی را به سهم خود شکل دهیم .
وی تاکید کرد: اگر می خواهیم به دنبال اقتدار باشیم و قدرت دریایی را دنبال کنیم و سهم خود را به اشتراک بگذاریم، باید حضور معنا دارمان را تعریف و اثبات کنیم. آنچه که قرار است قدرت دریایی را شکل دهد تمدن دریایی است که در طول تاریخ ایران با هر ابعاد و اندازه ای یک تمدن دریایی بوده است و باید این درگاه ارتباطی در رابطه با جهان بیرون باشد.
خانزادی تاکید کرد: اگر ما در دریا حضور معناداری نداشته بیاشیم، دیگران حضور می یابند و منافع آن را بهره مند می شوند و منافعی را که ما قرار است از آن بهره مند شویم آنها استفاده می کنند. دیگرانی که وضع ژئوپلتیک خود را به وضع ژئوپلتیک ما گره زده اند و با استفاده از آن در منطقه و جهان قدرتنمایی می کنند. دریا و ساحل در انحصار برخی قدرت های بزرگ است و برای شکستن این انحصار باید حضور خود را در دریا معنادار کنیم.
دبیر اجرایی نوزدهمین همایش صنایع دریایی و نمایشگاه بین المللی دریایی و دریانوردی در حاشیه آغاز به کار این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: این نمایشگاه قدیمی ترین و معتبرترین نمایشگاه بین المللی دریایی در ایران بوده و نهمین مرتبه است که در جزیره کیش برپا می شود.
پیمان مسعود زاده افزود: بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی به مدت ۳ روز در فضای ۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع در این نمایشگاه شرکت دارند.
وی اظهار کرد: ۶۰ شرکت خارجی از کشور های متعدد و اروپایی هم چون هلند، آلمان، نروژ، ایتالیا، ترکیه، چین، اسپانیا، فنلاند، آلمان، فرانسه، امارات، هند، مالزی، یونان، دانمارک، کره جنوبی در این نمایشگاه فناوری های نوین دریایی و دریانوردی کشور خود و مرتبط با موضوع نمایشگاه را ارائه کرده اند.
وی افزایش تعاملات بین المللی در حوزه صنایع دریایی و دریانوردی را مهم ترین هدف این نمایشگاه برشمرد و گفت: در این نمایشگاه صنایع شیلات، حمل و نقل دریایی، نفت و گاز فرا ساحلی، قوانین و استاندارد ها، کنوانسیون های بین المللی، صنایع ساخت شناور دریایی و تجهیزات دریایی، اقیانوسی و علوم جوی و گردشگری دریایی، امنیت در دریا و در حوزه شناورهای نظامی غرفه هایی برپا شده است.
مسعود زاده تصریح کرد: هدف این نمایشگاه آشنایی با ظرفیت ها و توانمندی های دریایی برای ذینفعان، تعامل با شرکت های خارجی با رویکرد برون گرا و درون زا و در نهایت آشنایی عموم مردم و مسئولان با فرهنگ دریایی است.
وی گفت: هم چنین غرفه بومیان جزیره کیش و غرفه یادواره شهدای غواص نیز از دیگر برنامه های جنبی این نمایشگاه است و با هماهنگی انجمن مهندسی دریایی و ارگان های دریایی بیش از ۲۰۰ دانشجو برای بازدید از این نمایشگاه در جزیره حضور خواهند یافت.
مسعود زاده تصریح کرد: این همایش و نمایشگاه بین المللی از سوی انجمن مهندسی دریایی ایران و سازمان منطقه آزاد کیش با همکاری ارگان های دریایی کشور برگزار شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: در جزیره کیش مصمم هستیم که بر پروژههای نو و جدید در حوزه دریایی تمرکز کرده و به استفاده حداکثری از این ذخیره دریایی بپردازیم؛ در این مسیر به همفکری و همیاری همه فعالان عرصه صنایع دریایی نیاز داریم.
محمد ابراهیم انصاری لاری در نوزدهمین همایش صنایع دریایی کشور که با حضور دریادار خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش، رئیس سازمان صنایع دریایی، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، سفیر هلند در ایران، جمعی از نمایندگان مجلس و فعالان صنایع دریایی در سالن خلیج فارس مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد بیان داشت: کشور ما با وجود ١٧ استان دریایی و ساحلی پیوند عمیقی با اقتصاد، فرهنگ و تمدن دریا ندارد. اگر اقتصاد مرتبط با صنایع نفت و گاز دریا را از این موضوع جدا کنیم سهم اقتصاد کشور از دریا بسیار کم است.
انصاری لاری گفت: از ١٠ شهر مهم کشور، هیچکدام کنار دریا نیستند و هر چه به دریا نزدیکتر می شویم رنگ نا زیبای فقر و محرومیت شهرها و آبادیها بیشتر میشود؛ در حالی که بنادر در همه دنیا پیشانی اصلی کشورها هستند و از رونق و توسعه بنادر هر کشور می توان وضعیت اقتصادی و توسعه آن کشور را ارزیابی کرد. در حالیکه این موضوع در کشور ما متفاوت است و دیدن بنادر کشور ما باعث قضاوت نا درست درخصوص توسعه یافتگی ایران میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه با بیان اینکه اهمیت یک جزیره از یک سو به وجود توده خاک سر برآورده از دل آب و از سویی دریایی است که آن توده خاک را احاطه کرده گفت: توجه اغراق آمیز به این توده خشکی ما را از دریا و ظرفیت های آن غافل میکند؛ این اتفاقی است که در جزیره کیش هم افتاده و باعث شده از سویی زمین پر ارزش جزیره زیر بار سرمایه گذاریهای بی هدف و نا تمام بماند و از سویی از این دریای وسیع و زیبا استفاده نکنیم. این غفلت عدم توجه به توسعه تفریحات دریایی، سفرهای دریایی، ورزشهای دریایی، حمل و نقل دریایی و تجارت دریایی را به همراه داشته است.
در این نمایشگاه، ۱۰۰ شرکت داخلی و ۶۰ شرکت خارجی از کشورهای هلند، آلمان، نروژ، ایتالیا، ترکیه، چین، اسپانیا، فنلاند، فرانسه، امارات متحده عربی، هند، مالزی، یونان، دانمارک و کره جنوبی به ارائه آخرین فناوری های نوین دریایی و دریانوردی کشور میپردازند.
همچنین صنایع شیلات، حمل و نقل دریایی، نفت و گاز فرا ساحلی، قوانین و استانداردها، کنوانسیونهای بینالمللی، صنایع ساخت شناور دریایی و تجهیزات دریایی، اقیانوسی و علوم جوی و گردشگری دریایی، امنیت در دریا از دیگر شرکت کنندگان این نمایشگاه هستند.
نمایشگاه صنایع دریایی که معتبرترین و قدیمی ترین رویداد دریایی کشور است، همه ساله به منظور ارائه آخرین توانمندیها، دستاوردها و معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در حوزههای مختلف صنایع دریایی و صنایع وابسته به همت شرکت ها و سازمانهای دریایی برگزار میشود.
نظر شما