۱۵ آذر ۱۳۸۵، ۱۲:۵۵

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی:

5 کمیته به منظور هماهنگی و نظارت بر عزاداریها تشکیل می شود

5 کمیته به منظور هماهنگی و نظارت بر عزاداریها تشکیل می شود

در نخستین جلسه مرکزی ستاد هماهنگی و نظارت بر عزاداریهای امام حسین(ع) که امروز با حضور نمایندگان سازمانها و نهادهای عضو این ستاد در محل سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، حجت الاسلام اسکندری با تأکید بر ضرورت نظارت وبر فعالیت هیئتهای مذهبی به منظور پرهیز از هرگونه خرافات، از تشکیل 5 کمیته به منظور هماهنگی و نظارت بر عملکرد عزاداریها خبر داد .

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عباس اسکندری معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در نخستین جلسه مرکزی ستاد و هماهنگی نظارت بر عزاداریها علاوه بر گرامیداشت یاد خبرنگارانی که در پرواز سی 130 به خیل شهدا  پیوستند، گفت: تفاوت جدی که جامعه اسلامی و آرمان ما با سایر جوامع دارد این است که در جامعه اسلامی ناظری وجود دارد که مؤمنانه و معصومانه بر همه ارکان و امور جامعه اسلامی نظارت می کند که اصطلاحاً در حد اعلی از آن به عنوان امام یاد می کنیم و محدودتر آن ولایت فقیه است.

وی افزود: این نظارت برای جلوگیری از خطا و اشتباه ارکان حاکمیت و امور عمومی مردم فعالیت می کند که مراحل پایین تر آن به دستگاه ها و افراد واگذار می شود که اگر با کوتاهی رو به رو شود موجب صدمه به جایگاه رفیع ولی امر مسلمین خواهد شد.

وی هدف از این اظهارات درباره ولایت فقیه را جلب توجه اعضای ستاد هماهنگی و نظارت بر عزاداری ها دانست و گفت: شعبه ای از نظارت ولی امر مسلمین به هیأتهای عزاداری اختصاص دارد که دارای اهمیت ویژه ای است.

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به پیشینه 1000 ساله عزاداری در ایران گفت: عزاداری برای امام حسین(ع) مایه خیرات و برکات بسیاری بوده است که و از این سیل خروشان حوادث بسیاری به وجود آمده که نمونه آن پیروزی انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران است. حرکت امام حسین در به خروش آوردن ملت تأثیرات شگرفی داشت، اما از سوی دیگر دشمن در صدد فراهم کردن زمیه هایی برای متوقف کردن این مسیر، انحراف آن با ایجاد خرافه است تا عزاداریهای محرم نقش اساسی خود را نداشته باشند .

حجت الاسلام اسکندری با اشاره به مستمر بودن این نظارت هدف از تشکیل این ستاد را نظارت عنوان کرد که در صورت تدوین برنامه ای مدون می تواند خرافات را از ساحت مجالس دور کرده و آنها را به جهات صحیح هدایت کند تا بتوانند در ساختن انسان ناب نقش داشته باشند. از این رو ترکیب اعضای ستاد جامع و فراگیر است تا تمام افرادی که می توانند نقشی در این زمینه داشته باشند به فعالیت بپردازند.

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی سه اولویت حائز اهمیت را از محورهای فعالیت این ستاد ذکر کرد. اولویت اول درباره نوحه ها، اشعار و مرثیه هایی است که بر اساس واقعیات تاریخی و مستند نیستند.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب نیز توجه ویژه ای به این امر نشان دادند و اخیراً مداحان متعهد به عرصه آمده و این مأموریت و مسئولیت را برعهده گرفتند و به صورت خود جوش اقدامات مناسبی را پس از فرمایش مقام معظم رهبری انجام دادند. برخی دیگر نیز دست به قلم شده و مطالبی نوشتند که در آینده نزدیک منتشر خواهد شد. از سوی دیگر برخی از مداحان هنگام نوحه خواهی و مرثیه خوانی نکاتی را به سایر مداحان متذکر شدند.

حجت الاسلام اسکندری افزودتشکلهای خود جوشی نیز برای سامان دادن به امور مداحان تشکیل شد که سازمان تبلیغات از آن حمایت کرده و سعی می کند آن را تقویت و سالم سازی کند. اگر اشعاری نو در اختیار مداحان قرار گیرد آنها می توانند مرثیه هایی بخوانند که با آرمانهای نهضت عاشورا منافات نداشته باشد، از این رو ما از شعرا و افراد داری ذوق و قریحه دعوت به فعالیت کردیم تا در این عرصه فعالیتهای ماندگار صورت گیرد، سازمان تبلیعات در گذشته نیز اقداماتی را انجام داده است .

وی اولویت دوم را تصاویر و علائمی دانست که در این عزاداری ها حمل می شوند و با آرمانهای سید الشهدا همراه نیستند. با توجه به اینکه دشمنان مصمم هستند اینگونه مجالس را به انحراف بکشانند باید آمادگی رویارویی با این انحراف ها به وجود آید.

بر اساس اظهارات حجت الاسلام اسکندی حرکت این ستاد نباید صرفا سلبی باشد بلکه باید به توجه به تحولات جامعه نگاهی ایجابی نیز داشته باشد و امور مناسب را جایگزین دیگر امور کند. وی طرح نماد سازی عاشورا را از طرحهای ایجابی سازمان تبلیغات دانست که با دعوت از هنرمندان قصد دارد پیام اصیل عاشورا را منتقل کند. نظارت، مواظب و جایگزینی اموری است که باید در دستور کار این ستاد قرار گیرد.

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی اولویت سوم را ترکیب بعد احسای و بعد عقلانی در محافل عاشورایی توصیف کرد و اظهار داشت که محافل عاشورایی از احساس محبت نسبت به خاندان عصمت و طهارت(ع) به ویژه حضرت سید الشهداء است که نباید کمرنگ و تضعیف شود. احساسی بودن محافل ممکن است مسیر را با خطراتی مواجه کنند.

وی تأکید کرد: این محافل باید بعد آگاهی دهی و عقلانیت را مدنظر داشته باشند و حرکت امام حسین(ع) را تحلیل کنند. ترکیب بعد عقلانی و احساسی به نتایجی چون انقلاب اسلامی منتهی می شود. از آنجایی که اندیشه های خاندان عصمت و طهارت فراسوی مرزها نیز مورد توجه است باید فرهنگ این عزاداری را به صورت صحیح و کامل ارائه دهیم تا دلهای تشنه آنها نسبت به ائمه معصومین سیراب شود.

وی همچنین یادآور شد: اگر خرافات وارد این محافل و مجالس شود تأثیرات منفی آن متوجه افرادی می شود که به تازگی رو به این اندیشه های عالی آورده اند.

حجت الاسلام عباس اسکندری معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی بعد انتشاراتی ایام محرم و سفر را مورد تأکید قرار داد و گفت با ایجاد ارتباط با مطبوعات، نویسندگان، محقق و تهیه مطالب خلاصه و فشرده در حد جزوه های مختصر می توان بعد آگاهی رسانی آن را تقویت کرد. مدارس در این میان می توانند نقش پررنگی داشته باشند تا این حرکت عظیم و تأثیر گذار فرهنگی موثر واقع شود.

وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی سامان دهی هیأتهای مذهبی را آغاز کرده و در این راه اقدامات مؤثری صورت داده  اما این راه هنوز ادامه دارد و ایجاد مباحث محتوایی، ایجاد بستر برای استفاده از سیرت ائمه از جمله کارهایی است که باید در این راستا مورد توجه قرار گیرد. با توجه به نامگذاری امسال به نام پیامبر اعظم(ص) اسلام از سوی مقام معظم رهبری، ایجاد پیوند میان امام حسین و حضرت محمد(ص) نشان دهیم، که این امر باعث وحدت شیعه و سنی خواهد شد. از این رو برنامه هایی را چون کنگره های شعر نشستهای منطقهای شیعه و سنی تدارک دیده ایم.

حجت الاسلام اسکندری نقش رسانه ها به ویژه رسانه ملی در سالم سازی عزاداری ها را حائز اهمیت توصیف کرد و گفت: این امر می تواند به جبران آسیبها پردازد.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوب دیلمقامی به عنوان مدیر کل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی تشکیل این ستاد را به سه هدف عنوان کرد. ایجاد هماهنگی میان دستگاه های دولتی و نهادهای مردمی که در برگزاری عزاداری سهیم هستند؛ کم کردن آسیبهای موجود در عزاداری های با تمهیدات این ستاد و ابلاغ آن به دستگاه های استانی؛ شناسایی نقاط قوت و ضعف عزاداری های امسال چون محرم و صفر با استفاده از آمار به دست آمده برای ارتقاء کیفیت عزاداری های سال آینده.

وی همچنین با اشاره با این اهداف یاد آور شد که این ستاد قرار است سه نشست برگزار کند که پس از بحث و بررسی اعضای حاضر در ستاد قرار شد تعداد این جلسات افزایش یابد.

حجت الاسلام اسکندی با اشاره به اینکه این ستاد باید دارای ساختار باشد و این ساختار نیازمند داشتن کمیته های زیر مجموعه است، گفت: بخشهایی از کار این ستاد و کمیته های آن پژوهشی بخشی نظارتی، بخشی اطلاع رسانی و بخشی فرهنگی است.
پس از بحثها و تبادل نظرهای مختلف میان اعضای حاضر در ستاد قرار بر تشکیل پنج کمیته در زیرمجموعه ای ستاد شد.

کمیته نظارتی و ارزیابی نخستین کمیته است که اعضای آن را معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (اماکن) وزارت اطلاعات، وزارت بهداشت، مرکز تحقیقات صدا و سیما تشکیل می دهند.

کمیته فرهنگ و هنری از کمیته های حائز اهمیت و فلسفه وجودی این ستاد است که با حضور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، سازمان تبلیغات، آموزش و پرورش، صدا و سیما، مرکز تحقیقات صدا و سیما، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ، بسیج، امور مساجد، نهاد ولی فقیه در امور دانشگاه ها، جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی دانشگاه ها، وزارت بهداشت تشکیل جلسه می دهد.

کمیته تحقیقاتی و پژوهشی این ستاد با حضور معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی دانشگاه ها، وزارت بهداشت، دفتر تشکیل می شود.

کمیته پشتیبانی و انتظامی این ستاد دربرگیرنده وزارت بازرگانی، نیروی انتظامی، بسیح، سازمن تبلیغات، وزارت کشور، شورای هیأتهای مذهبی کشور، وزارت بهداشت، آتش نشانی، شهرداری، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و اورژانس است.

کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی متشکل از سازمان تبلیغات، صدا و سیما، امور مساجد نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خبرگزاری ها و مطبوعات است.

نمایندگانی از امور رسیدگی به مساجد، نیروی انتظامی، وزارت ارشاد، برنامه فرهنگ و معارف شبکه اول سیما، جامعه انجمنهای اسلامی و اصناف بازار و امور تبلیغات، امداد و نجات سازمان آتش نشانی و سازمان تبلیغات استان تهران در نخستین جلسه ستاد هماهنگی و نظارت بر عزاداری ها شرکت کرده بودند.

کد خبر 417294

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha