به گزارش خبرنگار مهر، حسن موسوی چلک در همایش «۶۰ سال مددکاری اجتماعی ایران» افزود: با توجه به شرایط زندگی امروزه و آسیب های موجود، نیاز به مددکاری و مشاوره بیش از گذشته احساس می شود.
وی گفت: با توجه به اینکه در ۶۰ سالگی تاسیس انجمن مددکاری هستیم، این همایش را با رویکرد متفاوتی برگزار کردیم تا در آینده نیز حوزه مددکاری اجتماعی شاهد برنامه ها و رویکردهای نوین باشد.
موسوی با اشاره به اینکه توانستیم در ۶۰ سالگی پای خود را از مرز جغرافیایی ایران بیرون بگذاریم، گفت: در این بخش اتفاقات خوبی برایمان رخ داده و اقدامات مناسبی در حوزه مددکاری انجام گرفته است و توانستیم از ظرفیت دستگاه ها و سازمان های مختلفی بهره مند شویم.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: علی رغم اینکه انجمن مددکاری یک تشکل غیر دولتی است و توان مالی نیز ندارد، اما دستگاه ها حمایت های لازم را از ما و مددکارانمان انجام داده اند.
وی با اشاره به اینکه اهدافی که برای همایش ترسیم شده مستندسازی در ۶۰ سال مددکاری اجتماعی و ترسیم چشم انداز این حوزه در سالهای آینده است، گفت: دو ماموریت اصلی در حوزه مددکاری اجتماعی ترسیم شده که می توان به ارتقاء مستمر کیفیت زندگی و همچنین توسعه شاخص های سلامت اجتماعی اشاره کرد.
به گفته موسوی، مددکاری اجتماعی در گذشته فرد محور بوده اما در آینده باید به سمت خانواده محوری و همچنین جامعه محور حرکت کنیم و اقدامات مددکاری را به تخصصی شدن نزدیک کنیم.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: باید بتوانیم با تغییر مسیر به سمت سیاستگذاری حرکت کنیم و تاثیر زیادی را در جامعه و مردم ایجاد کنیم، به طوری که بین مسئولان و مردم حساسیت های لازم را برای استفاده از مددکاری ایجاد کنیم.
وی بیان کرد: مدیریت اجتماعی هوشمند یکی از برنامه های حوزه مددکاری است و در حال حاضر خدمات اجتماعی دولت محور با مشکلاتی همراه است که باید این اشکالات برطرف شود و به سمت رویکرد مردمی حرکت کنیم.
موسوی با اشاره به اینکه خدمات اجتماعی باید فراگیر و جامعه محور و متناسب با نیاز جامعه و افراد ارائه شود، گفت: در شرایط فعلی باید به سمت نوآوری و خلاقیت حرکت کنیم و در این بخش نسبت به سایر دستگاه ها عقب تر هستیم.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با تاکید بر پرداخت مستمری سه برابری مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی گفت: پرداخت مستمری حتی اگر ۳۰ برابر نیز باشد، نمی تواند افراد را به سمت توانمندسازی ببرد. بنابراین در این خصوص باید تغییرات لازم را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه لایحه بیمه های اجتماعی در دولت دوازدهم تدوین شده است، گفت: امیدواریم هرچه زودتر این لایحه به مجلس ارسال و زمینه تصویب آن فراهم شود و به توانمندسازی، اعتماد، نشاط، افزایش مشارکت های مردمی، عدالت و تاب آوری اجتماعی در بخش توسعه اجتماعی توجه شود.
نظر شما