۳ دی ۱۳۹۶، ۱:۱۷

رئیس شورای شهر گرگان:

بافت تاریخی گرگان مغفول مانده است/ ۲۵۵ هکتار سکونتگاه غیررسمی

بافت تاریخی گرگان مغفول مانده است/ ۲۵۵ هکتار سکونتگاه غیررسمی

گرگان- رئیس شورای اسلامی شهر گرگان گفت: بافت تاریخی گرگان مغفول مانده و جزء مرمت چند تک بنا هیچ کار خاصی تاکنون انجام نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، فائزه عبداللهی شامگاه شنبه، در نطق پیش از دستور خود در صحن شورای اسلامی شهر گرگان، اظهار کرد: حضور امام حسن عسکری (ع) در گرگان که اکنون هم در آستانه ولادت ایشان قرار گرفتیم باعث مباهات ما است و متأسفانه تاکنون کمتر به آن توجه شده است و نیازمند فرهنگ سازی است تا به عنوان جاذبه معنوی مطرح شود.

عبداللهی تصریح کرد: باید این امر به عنوان نماد معنوی در شهر برجسته شود چیزی که در سخنان امام جمعه شهر هم بیان شد، تبدیل این رویداد به عنوان قطب فرهنگی کشور نیازمند زیرساخت هایی است و متولیان امر از جمله سازمان اوقاف و امور خیریه، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، طلاب و روحانیان و مسئولان دستگاه های اجرایی و هر فردی که دغدغه فرهنگی دارد باید شرایط و امکانات را در این زمینه فراهم کند.

دستفروشان ساماندهی شوند

وی افزود: چند وقتی است که مأموران سد معبر برخوردهایی را با دستفروشان دارند و این در حالی است که در برخی کشورها دستفروشی را نوعی شغل قلمداد می کنند و اگر آن ها به درستی ساماندهی شوند می تواند راحتی و آسایش برای شهروندان به وجود بیاید.

رئیس شورای اسلامی شهر گرگان تأکید کرد: باید به عنوان شورا و شهرداری خدمات و راهکارهایی برای آن ها انجام دهیم تا کاهش فقر را در شهر داشته باشیم.

وی تصریح کرد: گروهی از شهرداری، قوه قضاییه، دادگستری و غیره باید تشکیل شود و بازارهای موقت و بازار هفتگی و فضاهای که کاربری عمومی دارند را برای دستفروشان ایجاد کرد.

عبداللهی همچنین گفت: اختصاص یک سری پارکینگ ها و جانمایی بازارچه برای دستفروشان در خیلی از شهرها صورت می گیرد و می تواند به ساماندهی کمک کند.

بافت تاریخی نمادی از هویت مردم است

وی به بافت تاریخی گرگان گریزی زد و ادامه داد: بافت تاریخی شهرها گنجینه های گرانبهایی از تاریخ و فرهنگ هر کشور است که این بافت در شهر گرگان مغفول مانده است، قدمت یک مکان و یا یک عرصه شهری نمادی از هویت مردم است.

عبداللهی گفت: اگر این میراث مشترک آسیب ببیند، قابل جبران نیست و لازم است در کانون توجه و اقدام مسئولان باشد.

وی بیان کرد: بافت تاریخی با مساحت ۱۵۶ هکتار اولین بافت تاریخی کشور بوده که در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، حفظ و نگهداری و احیاء بافت تاریخی از جمله مواردی است که مدیریت شهری در کنار سازمان میراث فرهنگی باید دغدغه آن را داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر گرگان افزود: ایجاد مدیریت واحد در بافت برای عملکرد بهتر همه بخش ها از ضروریاتی است که می تواند در سایه ایجاد شهرداری ویژه بافت تاریخی محقق شود.

وی اظهار کرد: بافت تاریخی حال روز خوبی ندارد و حتی قرار بود ۴۰ هکتار هسته مرکزی بافت احیاء و مرمت شود اما متأسفانه جزء چند تک بنا که توسط راه و شهرسازی مرمت شده هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است.

عبداللهی اذعان کرد: در کنار بافت تاریخی باید برنامه ریزی برای سکونت های غیررسمی هم داشته باشیم که چیزی حدود ۲۵۵ هکتار است، معضلات و آسیب های ناشی از حاشیه نشینی همواره یکی از مباحث متولیان ساماندهی این پدیده بوده است.

وی گفت: گرگان حدود ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده مصوب دارد که اجرای طرح های توانمندسازی همانند توسعه خانه محلات و افزایش سرانه های کاربری همانند پارک، مرکز بهداشت و زمین های بازی باید مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 4180658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha