پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۲۰ آذر ۱۳۸۵، ۱۲:۴۲

کاهش مجدد صادرات نفت عربستان به کشورهای آسیایی

کاهش مجدد صادرات نفت عربستان به کشورهای آسیایی

عربستان به کشورهای آسیایی اعلام کرد صادرات نفت خود به این کشورها را از ابتدای سال آینده میلادی مجددا کاهش خواهد داد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، شرکت نفت آرامکوی عربستان به سه پالایشگاه ژاپنی، دو پالایشگاه کره‌ای و یک پالاییشگاه تایوانی که خریداران عمده نفت این کشور هستند، اعلام کرد که از اول سال آینده میلادی صادرات نفت به آنها را 8 تا 9 درصد کاهش خواهد داد.

صادرات نفت عربستان به پالایشگاه‌های فوق، طی ماه جاری نیز 4 تا 5 درصد نسبت به میزان معین در قراردادهای سالانه کاهش یافته است و در صورت کاهش ناگهانی 4 درصد دیگر در ماه ژانویه آتی، صادرات نفت عربستان به این شرکت‌ها 140 هزار بشکه کمتر از متوسط سال 2006 خواهد بود.

کشورهای آسیایی مجموعا نیمی از صادرات 7 میلیون بشکه در روز عربستان را دریافت می‌کنند و کاهش صادرات نفت عربستان، تمامی پالایشگاه‌های کشورهای شرق آسیا را شامل می‌شود.

اعلام خبر فوق، احتمال تصمیم اوپک در اجلاس روز پنج‌شنبه برای کاهش مجدد سقف تولید نفت را تقویت کرد، هر چند که برخی تحلیل‌گران معتقدند که عربستان صادرات نفت به دیگر مشتریان در کشورهای غربی را افزایش خواهد داد.

عربستان در ماه نوامبر برای نخستین بار در یک سال و نیم گذشته عرضه نفت به شرکت‌های آسیایی را کاهش داد. وزیر نفت عربستان اخیرا اظهار داشته بود که بازارهای جهانی نفت با وجود کاهش 1.2 میلیون بشکه‌ای تولید اوپک، با مازاد عرضه روبرو است و ذخایر نفت کشورهای مصرف‌کننده در سطح بالایی قرار دارد.

ادموند داکورو رئیس اوپک نیز روز جمعه از کاهش مجدد تولید نفت این سازمان حمایت کرد و قیمت کنونی نفت را نامطلوب خواند. محمد بورکیندو جانشین دبیرکل اوپک هم مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی را 600 تا 700 هزار بشکه در روز اعلام کرد.

کد خبر 419461

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha