به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ، معاون هنری سازمان ضمن بیان این مطلب گفت : حضور کمرنگ ایران در این اتفاق بزرگ علمی - هنری منجر شده است که بسیاری از دانشمندان بزرگ ایران همچون ابونصر فارابی ، ابو علی سینا ، ابوالفرج اصفهانی ، صفی الدین ارموی ، عبدالقادر مراغی و ... به عنوان دانشمندان عرب و مفسر تئوری های موسیقی عرب معرفی شوند و عرب ها این بزرگواران را به نفع خود مصادره و به عنوان تئوریسین های موسیقی عرب ، معرفی نمایند .
محمد مهدی عسگر پور افزود: البته این اشتباه از آنجا نشات می گیرد که در مقاطعی از تاریخ ، بسیاری از دانشمندان ایرانی ، آثار خود را به زبان عربی می نوشتند . به هر حال این امر باعث شد که ما هم به عنوان کشوری با قدمت بسیار در زمینه موسیقی در این کنگره حضوری قوی تر و جدی تر داشته باشیم .
بر اساس این گزارش سید عباس سجادی مدیر امور موسیقی سازمان نیز در این زمینه گفت : موسیقی ما قدمتی دارد به درازای تاریخ که حتی بسیاری از کشورها از جمله اعراب به ویژه ترانه سرایی را از موسیقی ما وام گرفته اند . به عنوان مثال ، ابوالفرج اصفهانی که اعراب او را به عنوان یک موسیقیدان عرب ، به نفع خود مصادره کرده اند ؛ در کتاب بزرگ و معروف خود به نام "الاغانی " که در برگیرنده تاریخ جامع و نسبتا کاملی از موسیقی و شعر عرب از دوران جاهلیت تا اواسط قرن چهارم هجری یعنی زمان مرگ ابوالفرج اصفهانی است به داستانهای زیادی در خصوص اینکه اعراب از موسیقی ایرانی برای ترانه های خود استفاده کرده اند ، اشاره می کند.
مدیر موسیقی سازمان در ادامه افزود : زمان ساسانیان را اوج شکوفایی و عصر طلایی موسیقی ایران قلمداد کرده اند که به حق هم همین است چون موسیقیدانان و ترانه سرایانی چون باربد ، نکیسا ، رامتین ، سرکش ، بامشاد و ... از موسیقیدانان برجسته این دوره هستند و حتی به اعتبار گفته " آرتو کریستین سن " خاور شناس دانمارکی در کتاب " ایران در زمان ساسانیان " که استاد غلامرضا رشید یاسمی آن را به فارسی برگردانده است 400 سال پس از فروپاشی ساسانیان ، ترانه ها و نغمه های آنها توسط ایرانیان و دیگران از جمله اعراب زمزمه می شده است .
نظر شما