به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، منصور غلامی، در نشست هماندیشی «ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشگاه برتر کشور به تراز بینالمللی»، با اشاره به اینکه بخشی از فعالیتها در دانشگاهها و مراکز پژوهشی دولتی متکی بر حمایتهای دولت در قالب قوانین و مقررات و بودجه است، افزود: توجه به پشتیبانیهای مالی دولت، نقطه ضعفی است که همواره داشتهایم.
وی ادامه داد: هر چند انتظار داریم که در این پروژه که پروژهای ملی – بینالمللی است، پشتیبانیهای دولت را داشته باشیم ولی باید به درون مجموعههای دانشگاهی توجه ویژهای کنیم و با پشتیبانی و همت توانمندیها را پیش ببریم.
وزیر علوم لزوم پرداختن به ضروریات حرکت در ارتقای ۱۰ دانشگاه و پژوهشگاه برتر کشور به تراز بینالمللی در مهلت مقرر و بررسی نقاط ضعف و کاستیها را مهم دانست و اظهار امیدواری کرد تا از فرصتهای پیش رو، بیشترین بهره را در رسیدن به این هدف والا و عالی ببریم. در این راستا باید ابزار و اهداف به گونهای طراحی شوند تا بر اساس محاسبات پیش روی، قرین به توفیق باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در این پروژه رؤسای دانشگاهها و پژوهشگاههای منتخب پس از طرح مسائل خود، باید یک بازنگری و ارزیابی دقیق، کارشناسانه و واقعبیانه داشته باشند تا اگر ورودی به یک حرکت ملی پیدا کردیم که قطعاً بازتاب بینالمللی آن کمتر از اثرات ملی آن نیست، با توجه به ظرفیتهای فکری و تجربی، با دستان پر، اندیشه و همت عالی مسیر را طی کنیم.
غلامی با بیان اینکه انتخاب ۱۶ دانشگاه و ۹ پژوهشگاه در مرحله نخست ارتقای ۱۰ دانشگاه و پژوهشگاه به تراز جهانی، بر اساس شاخصهای اولیه صورت گرفته است، عنوان کرد: این شاخصها میتواند مقدمهای برای حرکت به سمت رو به جلو باشد، ولی به تدریج این مسیر باریکتر میشود و فواصل شاخصها و امتیازدهیها بسیار کم خواهد شد و بسیاری از برگزیدگان، در حرکتهای نزدیک به هم پیش خواهند رفت.
وزیر علوم، لزوم اتخاذ «یک رویکرد درونگرا» مبتنی بر ظرفیتها و استعدادهای فراوان موجود در نظام آموزش عالی کشور را در پیشبرد برنامهها و اولویتهای اساسی وزارت علوم و دانشگاهها امری ضروری توصیف کرد.
نظر شما