۲۲ آذر ۱۳۸۵، ۱۲:۰۹

سرد بودن دودکش بخاری های روشن در منازل خطرناک است

سرد بودن دودکش بخاری های روشن در منازل خطرناک است

سخنگوی سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران گفت: در انتخاب وسایل گازسوز وجود شمعک و ترموکوپل برای حفظ ایمنی تمامی اعضای خانواده نسبت به جلوگیری از حریق و حوادث در منازل ضروری است.

فتح الله تیموری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش موارد استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی در فصول سرد سال افزود: در این زمینه استفاده از شیلنگ های رابط پلاستیکی حتما از نوع مخصوص (فشارقوی) و اتصال آن با بست فلزی به بخاری و شیر انشعاب گاز شهری یا ریگالاتور دارای اهمیت خاصی است. ضمن اینکه هرگز نباید برای کسب اطمینان از عدم نشت گاز از شیلنگ و بست ها از کبریت و فندک استفاده شود. در این رابطه بهترین وسیله استفاده از کف صابون یا مایع ظرفشویی است.

وی توصیه کرد: شیلنگ مورد استفاده برای نصب بخاری ها نباید از محل گرم ، داغ یا تیز عبور داده شود. همچنین شیلنگ ها نباید بیش از اندازه مورد نیاز طولانی و بلند و یا بیش از حد کوتاه و تحت فشار و کشش واقع شوند.

تیموری گفت: دستگیره شیرهای گاز گاه از روی این شیرها جدا نشود. علاوه بر این در هنگام نصب بخاری نسبت به فاصله مناسب آن با دیوار، لوازم خانگی و پرده ها دقت لازم به عمل آید.

قائم مقام سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران ادامه داد: قراردادن ظروف آب یا غذا بر روی بخاری که بطور معمول در اکثر خانواده امری معمول است، برای ایمنی کودکان و افرادیکه در حال تردد هستند بسیار خطرناک است. همچنین از خشک کردن لباس های بر روی بخاری روشن باید خودداری شود.

وی همچنین یادآور شد: علی رغم اینکه بطور معمول بخاری ها دارای پایه هستند اما بهتر است برای جلوگیری از انتقال حرارت به کف زمین از سینی مخصوص بخاری استفاده شود تا از بروز هر گونه حادثه جلوگیری بعمل آید.

به گفته تیموری ، تجربه نشان می دهد اگر سطح دودکش درون منزل ویژه بخاری های روشن، سرد و خنک باشد، نشاندهنده عدم تهویه هوای گرم و خروج گازهای سمی و دود حاصل از سوختن در بخاری در خارج از هوای منزل است.

وی ، عوامل سرد بودن بدنه دودکش در بخاری های روشن را عدم تهویه مناسب ، مسدود بودن دودکش ، وجود اشکال در کلاهک و دودکش موجود در پشت بام ، وجود اشکال فنی در نحوه اتصال دودکش به بخاری برشمرد و یادآور شد: وجود چنین نقایصی به هنگام استفاده از بخاری در منازل و محیط های بسته در اکثر مواقع خسارات جبران ناپذیری را به خانواده ها وارد آورده است.

تیموری همچنین توصیه کرد: در صورت شکستگی شیشه مقاوم در برابر حرارت بخاری های گازی، می بایست سریعا نسبت به ترمیم آن اقدام شود همچنین بجای شیشه های مقاوم و نشکن در این بخاری ها، هرگز از شیشه های معمولی نباید استفاده شود چرا که این امر موجب آتش سوزی خواهد شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این ، استفاده از یک شیر و گرفتن انشعاب از آن برای چند وسیله گازسوز ممنوع بوده و هر یک وسیله گازسوز باید به یک شیر مستقل وصل شود ضمن اینکه هنگام مسافرت و خروج از منزل به مدت طولانی باید شیر اصلی گاز بسته شود.

قائم مقام سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران در رابطه با شرایط استفاده از بخاری نفتی در برخی منازل اظهار داشت: ریختن نفت در داخل مخازن این نوع بخاری ها و چراغ های خوراک پزی به هنگام روشن بودن بسیار خطرناک است.

تیموری یادآور شد: هرگز بخاری های نفتی را نباید توسط کارگاه ها و افراد غیر متخصص گازسوز کرد.

کد خبر 419881

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha