پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۲۱ آذر ۱۳۸۵، ۱۱:۵۸

در کنگره بین‌المللی بهداشت ، درمان و مدیریت بحران در حوادث غیر مترقبه عنوان شد:

مرگ 100 هزار ایرانی طی یک دهه گذشته بر اثر وقوع بلایا

مرگ 100 هزار ایرانی طی یک دهه گذشته بر اثر وقوع بلایا

وزیر بهداشت با اعلام اینکه طی یک دهه گذشته بیش از یک صد نفر در کشور جان خود را بر اثر وقوع بلایای طبیعی از دست داده‌ اند ، تصریح کرد: ایران جزو 10 کشور نخست بلاخیز دنیا و در معرض بروز 33 حادثه و بلا قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر کامران باقری لنکرانی صبح امروز در مراسم افتتاحیه سومین کنگره بین‌المللی بهداشت ، درمان و مدیریت بحران در حوادث غیر مترقبه با اشاره به تلفات بالای زلزله بم گفت: در زلزله بم اکثر افراد متاثر از این حادثه جان خود را از دست دادند این در حالی است که در زلزله لرستان وضعیت عکس بود و تعداد مجروحان بیشتری نسبت به تلفات گزارش شد این امر حاکی از آمادگی بیشتر ما به موجب استفاده از تجارب زلزله بم بوده است.

وی در ادامه توضیح داد: همچنین متعاقب اطلاع ‌رسانی اولیه صورت گرفته در زلزله لرستان آمادگی بیشتری حاصل شد و میزان ضایعات و تلفات و مرگ و میر به مراتب کمتر بود و ظرف کمتر از 8 ساعت مجروحان تخلیه و برای درمان اعزام شدند.

لنکرانی در ادامه با تاکید بر ضرورت حفظ آمادگی و علمی ‌تر شدن اقدامات در مواقع بحرانی برای حصول نتایج بهتر گفت: در مباحث پزشکی و سلامت در مقابله با بحران رعایت 5 مرحله آمادگی ، کاهش آسیب ، اقدامات درمانی ، بهبودی و اقدامات در دوره پس از بحران و بالاخره ارزشیابی حائز اهمیت است.

وزیر بهداشت با تاکید بر این که به رغم وجود مراجعات و عملیات بالا در مواقع بحرانی نباید مسایل اخلاقی به دست فراموشی سپرده شود، بیان کرد: در بحران ها نیز باید به اخلاق و آموزه‌ های دینی و کرامت انسانی توجه شود.

وی در ادامه افزود: بهداشت روان و باروری از دیگر مباحثی است که باید در بحران ها همواره مورد توجه قرار گیرد در بحران خانواده ‌های متلاشی شده بیشتر در معرض آسیب روانی قرار می ‌گیرند که در تجربه زلزله بم و لرستان به این مهم توجه ویژه‌ ای شد و حادثه‌ دیدگان در چارچوب باورها و اعتقادات مورد حمایت روانی قرار گرفتند.

لنکرانی با اشاره به این که حجم بالای آسیب در مواقع بحرانی توجه به بهداشت باروری را می ‌طلبد ، خاطرنشان کرد: بی ‌توجهی به بهداشت باروری امکان بروز عوارض و خطرات غیر قابل جبران را افزایش می ‌دهد.

وزیر بهداشت در پایان با اشاره به این که در شرایط بحرانی با توان عادی نمی ‌توان پاسخگوی وضعیت پیش آمده بود ، یادآور شد: حدود 43 حادثه و بحران در دنیا تصور می شود که ایران به صورت بالقوه در معرض 33 بلا قرار دارد.

کد خبر 420038

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha