به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، دکتر پیروز مجتهد زاده استاد مرکز پژوهشهای ژئوپلیتک خاورشناسی دانشگاه لندن در کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام که در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است گفت: فلسفه اصلی رویکرد ایران به سمت انرژی هسته ای به پیشنهاد آمریکاییها بود.
وی توضیح داد: در سال 1978 قراردادی بین ایران و آمریکا منعقد شد که بر اساس آن ایران می توانست از انرژی هسته ای استفاده کند، ولی در هیچ جا از این قرارداد صحبت نمی شود ، آمریکاییها در آن زمان پیش بینی کرده بودند که جمعیت ایران در سال 2025 به 100 میلیون می رسد و ایران با بحران مصرف انرژی روبه رو خواهد شد.
مجتهد زاده تصریح کرد: در آن زمان به اعتقاد آمریکاییها نفت و گاز تولیدی ایران در آینده به مصارف داخلی اختصاص می یافت و ایران ، از داشتن ارز خارجی ناشی از فروش انرژی محروم می شد و در همین اساس به رژیم سابق ایران هشدار دادند که اگر به سمت انرژی هسته ای نرود ایران از داشتن منابع ارزی خارجی به دلیل ناتوانی در صادرات انرژی محروم خواهد شد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: تنها چیزی که از سال 1978 تغییر کرده نظام سیاسی ایران است که همین تغییر موجب این تغییر بزرگ در استراتژی آمریکا شد و اکنون آمریکاییها ادعا می کنند که ایران دارای منابع غنی نفت و گاز است و به انرژی هسته ای نیازی ندارد.
وی با اشاره به " ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت درعین حالی که بر اساس گزارشهای آژانس بین المللی انرژی هسته ای ، در مورد دستیابی و استفاده از انرژی هسته ای تخلفی از سوی ایران مشاهده نشده است گفت: این قبیل رفتارها مصداق بی قانونی تمام عیار است.
مجتهد زاده در پایان گفت: مسئله انرژی هسته ای کشور یک مسئله ملی و بین المللی است و نباید آن را تنها یک مسئله داخلی دانست.
نظر شما