۳۰ دی ۱۳۹۶، ۱۱:۳۸

تشریفات مناسب برای ترویج ازدواج آسان

تشریفات مناسب برای ترویج ازدواج آسان

اکثرا در نزدیکان خود، کسانی را می‌شناسیم که تمایلی به ازدواج و تشکیل خانواده ندارند و برای این عدم تمایل نیز دلایل متعددی ذکر می‌کنند.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، این دلایل می‌توانند، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و روان‌شناختی باشند. مشکلات بیکاری، فقر، عدم مسولیت پذیری، گسترش روابط ناسالم، اعتقاد به برتری جنسیتی و غیره، بخشی از این دلایل عنوان می‌شوند.

در جامعه‌ای که در حال رشد است و نیاز مبرمی به جوان شدن دارند، معضل ازدواج گریزی جوانان باید به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد. در شرایطی که اغلب جوانان تحصیل کرده، از مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی آنها برکنار هستند و بسیاری از آنها در مشاغل کاذب به فعالیت می‌پردازند و عده کثیری با بیکاری دست و پنجه نرم می‌کنند؛ بررسی مشکلات اقتصادی و تلاش در صدد رفع این موانع باید در اولویت قرار بگیرد.

ازدواج = مادیات

دیدگاه بسیاری از جوانان تحصیل کرده جامعه نسبت به مقوله ی ازدواج، یک دیدگاه اقتصادی صرف است. آنها کمال گرایی در امر ازدواج را بیشتر در جنبه‌های مادی تعریف می‌کنند و بیش از اینکه در جنبه‌های انسانی، فرهنگی و عاطفی به‌دنبال کمال گرایی باشند، به دنبال محقق شدن رویاهای مادی‌شان هستند.

دختران جوان، کمتر حاضر به ازدواج با قشر دانشجو و کم بضاعت جامعه بوده و در مقابل پسران جوان نیز ترجیح می‌دهند، با خانواده‌های وصلت کنند که در سایه آن، از نظر جنبه‌های اقتصادی تامین شوند.

ازدواج = ترس‌های مادی

ازدواج آغاز یک سلسله مخارج در هم تنیده است که از اغلب آنها گریزی وجود ندارد. مخارج خرید عقد و عروسی، مهریه، شیربها، خدمات مجالس، تشریفات عروسی، خانه و ....

برای جوانانی که تازه وارد بازار کار شده‌اند و از طرف خانواده حمایت مالی نمی‌شوند؛ تامین تمام این مخارج در حد مطلوب دشوار و حتی دور از ذهن است.

تغییر سبک زندگی

سبک زندگی جوانان، در دهه های اخیر، تغییر فاحشی نسبت به سبک زندگی چند نسل قبل داشته است. به همین دلیل اغلب جوانان حاضر نیستند، با حداقل ها در هیچ مقوله ای کنار بیایند و همین امر باعث می‌شود توقع‌ها بالا رفته و امکان فراهم کردن این توقعات وجود نداشته باشد.

نداشتن کار مناسب و درآمد ثابت، عدم توانایی مالی برای برگزاری مراسم آبرومند عروسی و تامین خواسته‌های طرف مقابل، عدم تمکن مالی برای تامین جهیزیه از نمونه های پررنگ در زمینه ی مشکلات اقتصادی است.

راهکارهای بی‌سرانجام

در طول سال‌های متمادی، از سوی دولت و نهادهای ذی ربط، جلسات و کارگروه های بسیاری برای تسهیل در امر ازدواج و برطرف کردن موانع اقتصادی، تشکیل می‌شود. بحث‌هایی که نه تنها گره ای از مشکلات اقتصادی را نمی‌گشاید، بلکه بیشتر باعث سردرگم شدن جوانان و بلاتکلیفی آنها می‌شود.

وام‌های ازدواج ده میلیون تومانی در مقابل کوه هزینه ها راه به جایی نمی‌برد، مشکلات بیکاری و کمبود سرمایه کار نیز همچنان به قوت خود باقی است. تعداد بسیار زیادی از جوانان، با داشتن تخصص‌های لازم و مهارت‌های مفید نمی‌توانند جذب بازار کار شوند؛ در نتیجه فکرکردن به ازدواج هم، فکری اشتباه به نظر می‌رسد.

ازدواج آسان

در سال‌های گذشته، تبلیغات بسیاری برای ترویج ازدواج در بین جوانان صورت گرفته است. تبلیغاتی که دانشجوها را هدف اصلی خود قرار داده و با ترویج ازدواج آسان سعی بر این داشته که سنت حسنه ازدواج را هر چه بیشتر و بهتر رواج دهد. اما باتوجه به تمام تبلیغات ما در سال‌های گذشته، شاهد کاهش آمار ازدواج و افزایش میزان تجرد قطعی در کشور بوده‌ایم.

دلیل ارزانی ازدواج آسان

کانون‌هایی که از سوی وزارت ورزش و جوانان تحت عنوان کانون برگزاری ازدواج آسان به فعالیت می‌پردازند؛ تمام خدمات عقد تا عروسی را به طور کامل ارائه می‌دهند. اما تنها تفاوت این کانون ها با سایر مراکز تشریفات در این است که خدمات این کانون‌ها، در ساده‌ترین شکل ممکن ارائه می‌شود.

این کانون‌ها با برخی از تالارهای عروسی، آتلیه‌ها، مزون‌ها، سالن‌های زیبایی و مراکز فروش لوازم خانگی قرارداد بسته‌اند. به همین دلیل اگر زوج‌های جوان از طریق این کانون‌ها برای برگزاری مراسم اقدام کنند؛ مشمول تخفیفات ویژه‌ای خواهند شد.

از سوی دیگر خدمات این مراکز کاملا ساده و به دور از تشریفات مرسوم است. اتاق عقد و سالن ساده و به دور از تشریفات، منوی غذایی شامل تنها یک نوع غذا، آتلیه و عکاسی بدون آلبوم دیجیتال، لباس‌های عروس خریداری شده و آماده ارائه به متقاضیان، و سالن‌های آرایشی که با کانون طرف قرارداد هستند و هزینه‌های کمتری از زوج جوان درخواست می‌کنند.

جهیزیه‌هایی که از طریق این کانون‌ها ارائه می‌شود؛ تنها شامل اقلام ضروری زندگی آبرومند بوده و از هیچ گونه بریز و بپاش اضافی در آن خبری نیست.

تالارهای طرح ازدواج اسان

تالارهایی که برای این طرح در نظر گرفته شده‌اند، ظرفیت محدودی دارند. البته اگر می‌خواهید مهمان‌های بیشتری دعوت کنید، می‌توانید با صرف هزینه‌ای بیشتر این تصمیم را عملی کنید. غذایی که در این تالارها سرو می‌شود، تنوع کمتری دارد تا هزینهکمتری را شامل شود.

تالارهایی که در این طرح عضو هستند، این خدمات را ارائه می‌کنند: کارت دعوت عروسی، لباس عروس، ماشین عروس، آرایشگاه عروس و داماد، میوه و شیرینی، آتلیه و شام عروسی. در صورت تمایل می‌تواند آیتم‌های دلخواه‌تان را انتخاب کنید و از برخی آیتم‌ها صرف نظر کنید. و یا مورد دیگری را به دلخواه خودتان انتخاب کنید.

سخن آخر

البته باید گفت، دوری از تشریفات و بریز و بپاش های اضافی، تنها مخصوص زوج‌های کم بضاعت یا کم درآمد جامعه نیست. این  کار ترویج یک نوع سبک زندگی ایرانی – اسلامی است که بسیاری از خانواده های متمول هم از آن استقبال کرده‌اند.

اغلب زوج‌هایی که از این کانون ها خدمات گرفته اند، از خدمات ارائه شده رضایت داشته و معتقد بودند که با توجه به هزینه‌ای که کرده‌ایم، خدمات قابل توجهی به ما ارائه داده شد. این طرح فعلا در شهر تهران اجرا شده است و امیدواریم با استقبال زوج‌های عزیز در سایر شهرهای کشور نیز اجرایی شود.

منبع: سایت تشریفات Tashrifat.org

کد خبر 4204398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha