۱ بهمن ۱۳۹۶، ۸:۲۰

بخشدار حسین آباد:

ممانعت از مهاجرت روستاییان با توسعه روستاها امکان پذیر است

 ممانعت از مهاجرت روستاییان با توسعه روستاها امکان پذیر است

سنندج - بخشدار حسین آباد شهرستان سنندج یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها را توسعه روستاها خواند و گفت: این مهم قطعا باتوسعه روستاها امکان پذیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، بخشداری حسین آباد یکی از چهار بخش موجود در شهرستان سنندج، مرکز استان کردستان است که در سال ۹۱ تاسیس شده است.

بخش حسین آباد  شامل ۴۱ روستا است و در ۳۳ روستای آن دهیاری وجود دارد و ۳۵ روستای هم دارای شورای اسلامی است.

اکثر مردم روستاهای این بخش به کار کشاورزی و دامداری مشغول هستند و در تولید محصولاتی هم چون گندم هم در سطح شهرستان سرآمد هستند و علاوه براین در حوزه تعاونی ها هم بسیار فعال اند به گونه ای که به عنوان بخش تعاونی ها هم شناخته شده اند.

صلاح زارع نخستین بخشدار بخش حسین آباد بوده که همچنان هم در این پست مشغول به خدمت است و در ارتباط با وضعیت حال حاضر این بخش و اقدامات انجام شده در این بخش با او گفت وگویی انجام داده ایم که در ذیل می آید.

بخشدار حسین آباد با اشاره به اینکه تمامی اقدامات انجام شده در این بخش به همت و با همکاری اعضای شورای اسلامی روستاها انجام شده است، گفت: قطعا شوراها به عنوان حلقه ارتباط بین مردم و مسئولان توانسته بازوی قوی برای دولت باشد.

صلاح زارع بیان کرد: اعضای شورا همواره در اجرای برنامه ها بخوبی توانستند مشارکت مردمی را جذب و اعتماد آنها را هم به طور مطلوب جلب کنند.

وی با اشاره به اینکه از ۴۱ روستای این بخش ۳۳ روستا دارای دهیاری و ۳۵ روستا هم دارای شورای اسلامی است، اظهارداشت: مابقی روستاهای این بخش جمعیت کمتر از ۲۰ خانوار دارند و به همین دلیل شرایط داشتن شورا را ندارند.

وی با بیان اینکه بخش حسین آباد قطب گندم شهرستان است، یادآورشد: بیشترین گندم تولیدی شهرستان سنندج مربوط به این بخش است و در اکثر حوزه های تولیدی روستاییان این بخش بسیار فعال هستند.

برخورداری بیش از ۵۸ درصد روستاهای بخش حسین آباد از جاده آسفالته

بخشدار حسین آباد به وضعیت جاده روستایی این بخش اشاره کرد و گفت: کردستان از لحاظ وضعیت جاده های روستایی و برخورداری آنها از آسفالت آخرین استان کشور است.

زارع اضافه کرد: از آنجا که استان ما در زمینه مذکور شرایط مطلوبی ندارد، وضعیت جاده های روستایی بخش حسین آباد نسبت به آمار شهرستانی مناسب تر است.

وی عنوان کرد: از ۴۱ روستای واقع در این بخش  ۲۴ روستا از جاده آسفالته برخوردار هستند و در ۷ روستا هم پروژه آسفالت و راهسازی استارت خورده است.

وی با اشاره به اینکه انجام تعداد پروژه های مذکور مستلزم پیگیری بیشتری دارد، ادامه داد: امیدواریم با همکاری و همدلی هرچه بیشتر اعضای شورای اسلامی روستاها جاده روستاهایی که بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارند آسفالت شوند.

۳۲ روستای حسین آباد از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند

بخشدار حسین آباد تعداد روستاهای برخوردار از گاز طبیعی را در این بخش ۳۲ روستا ذکر کرد و افزود: این تعداد روستا حدود چهار سال است گاز دار شدند.

زارع با اشاره به اینکه گازرسانی به دو روستای ماموخ علیا و سفلی هم به پیمانکار واگذار شده و اجرای آن آغاز شده است، بیان کرد: مجوز گازرسانی به چهار روستای دیگر این بخش هم برای سال آینده صادر شده است.

وی با بیان اینکه در ۹ روستا به طور ۱۰۰ درصدی پروژه آبرسانی انجام شده است، گفت: چند روستای این بخش شامل گزان، دولوه نی و صادق آباد وضعیت خوبی از لحاظ آب ندارند.

به گفته  بخشدار حسین آباد در تمامی روستاهای دارای دهیاری در این بخش سیستم فاضلاب کشی انجام شده است.

اجرای پیشرفته ترین تصفیه خانه فاضلاب روستایی در حسین آباد سنندج

زارع با اشاره به اینکه پروژه تصفیه خانه فاضلاب روستایی در کردستان هم اکنون در روستاهای قلیان و حسین آباد در حال اجرا است، گفت: این پروژه در حال حاضربیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دار.

وی با بیان اینکه پیشرفته ترین تجهیزات مربوط به  تصفیه فاضلاب دنیا در این پروژه نصب شده است، بیان کرد: این پروژه نخستین پروژه فاضلاب روستایی کشور است که در این سطح در حال اجرا است.

وی به اجرای طرح هادی در روستاهای این بخش هم اشاره کرد و اظهارداشت: از ۴۱ روستای این بخش تنها ۷ روستا آن هم نه به طور کامل، طرح هادی اجرا شده است.

بخشدار حسین آباد عنوان کرد: از سال ۹۱ تاکنون ۷ مدرسه در این بخش به همت خیران احداث شده است و هم اکنون هم مدارسی در در روستاهای افراسیاب و همروله در حال احداث است.

زارع با اشاره به اینکه بخش حسین آباد به عنوان بخش تعاونی ها شناخته شده است، بیان کرد: در ارتباط با بحث اشتغال با همکاری شوراهای اسلامی، دهیاران و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، ۲۲ تعاونی فرش، تابلو فرش و صنایع دستی با عضویت ۸۰۰ نفر  در این بخش تاسیس شده است.

وی با بیان اینکه بستر مناسب برای اشتغال هزار و ۲۰۰ نفر در این تعاونی ها فراهم شده است، اظهارداشت: ۹۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات توسعه روستایی قرار بود تسهیلات اعطا شود که امیداریم این مهم تحقق پیدا کند.

وی عنوان کرد: بی شک جلوگیری ازمهاجرت و حاشیه نشینی درگرو توسعه روستاها است و این مهم مستلزم بهره مندی از ظرفیت شوراها و تلاش و همکاری هرچه بیشتر مسئولان دستگاه های اجرایی ذیربط است.

کد خبر 4205312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha