۲ بهمن ۱۳۹۶، ۱۰:۵۶

حسینی نیک مطرح کرد؛

ضرورت بازنگری در قانون و مدیریت افزایش سرانه مطالعه در کشور

ضرورت بازنگری در قانون و مدیریت افزایش سرانه مطالعه در کشور

بازرس قانونی اتحادیه ناشران تهران گفت: فرهنگ عمومی به واسطه مدیریت مدیران شکل می گیرد و در این حوزه سال هاست که مشکل داریم. باید در حوزه قانون گذاری و مدیریت در مورد این موضوع تجدید نظر شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «گفتگوی فرهنگی» با موضوع «سرانه پایین مطالعه، فاجعه فرهنگی» با حضور سید عباس حسینی نیک بازرس قانونی اتحادیه ناشران تهران و ناشر برگزیده سال ۹۳ و ۹۴ از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

حسینی نیک در آغاز این برنامه گفت: موضوع سرانه مطالعه رابطه مستقیمی با توسعه فرهنگی کشور دارد و توسعه فرهنگی هم امری انتزاعی نیست و با بقیه زمینه های توسعه ای کشور در ارتباط است. بنابراین اگر سرانه مطالعه پایین است حتما ما در تولید صنعتی و امور اجتماعی هم دچار مشکل هستیم و سرانه مطالعه را نباید به صورت مجزا و خاص دید بلکه باید توجه داشته باشیم که چه عواملی در این سرانه مطالعه تاثیر دارند. آمارسازی و پرداختن به اینکه خواندن کتاب های مذهبی و فضای مجازی و حتی علائم رانندگی جزء سرانه مطالعه به حساب می آیند یا خیر در اصل پایین بودن سرانه مطالعه در کشورمان تغییری به وجود نمی آورد.

وی با اشاره به اینکه سرانه مطالعه شاخصی بین المللی و علمی دارد، گفت: اگر ما به این شاخص ثابت توجه نکنیم گویی می خواهیم  در نتیجه آزمایشی که به پزشک ارائه می دهیم دست ببریم و آمار را عوض کنیم در حالی که با این کار نتیجه فعالیت های فیزیولوژیکی ما هیچ تغییری نخواهد کرد.

بازرس قانونی اتحادیه ناشران تهران ادامه داد: بنابراین قبل از هر چیز لازم است بر اساس مقیاس های جهانی و استانداردها میزان سرانه مطالعه در کشورمان را مشخص کنیم و بر اساس همین سرانه مطالعه است که می توانیم وضعیت کشور را با کشورهای بهتر و بدتر مقایسه کرده و تصمیم گیری کنیم.

وی با بیان اینکه باید به دنبال راه حل برای افزایش سرانه مطالعه در کشور باشیم گفت: برای این منظور اولین گزینه مقابل ما جامعه مخاطب است که باید کار فرهنگ سازی در مورد آنها صورت گرفته و این فرهنگ سازی از حالت شعاری خارج شده و شکل عملیاتی به خود بگیرد. فرهنگ سازی باید از ابتدا توسط والدین با مطالعه آنها  حتی اگر به صورت تصنعی باشد بر روی کودکانی که در خانه تکلّم آغاز می کنند انجام شود. در کشور های دیگر در فیلم ها و شخصیت ها و تیزرهای تبلیغاتی نشان می دهند که شخصیت های موفق هنری و اقتصادی چه کتاب هایی می خوانند و به این ترتیب تبلیغ کتاب و فرهنگ سازی را انجام می دهند.

حسینی نیک همچنین گفت: در کشور ما بانی و مسئول این کار وزارت آموزش و پرورش و بعد وزارت علوم است که باید در مدارس زنگ مطالعه آزاد در نظر بگیرند تا با این کار اصلاح رفتار صورت بگیرد. وقتی سرانه مطالعه پایین است یعنی کتاب و محتوای خوب نداریم و از طرف دیگر  ناشر تخصصی حرفه ای کم داریم و در سیستم توزیع و کتابخانه های عمومی هم مشکلاتی وجود دارد. اگر چه ترویج کتابخوانی راشروع کرده ایم ولی هنوز وضعیت خوبی نداریم.

بازرس قانونی اتحادیه ناشران تهران در ادامه گفت: در حال حاضر سطح اصطکاک کتاب با مردم بسیار پایین است و آنها باید مسافت زیادی را طی کنند تا به کتابفروشی و کتابخانه دسترسی پیدا کنند.

کد خبر 4206552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha