به گزارش خبرنگار مهر، سید موسی خادمی در جلسه اقتصاد مقاومتی لرستان که با محوریت اجرای الگوی کشت استان برگزار شد، گفت: اجرای الگوی کشت یک ضرورت بسیار مهم در استان و کار ارزشمندی است.
وی افزود: این کار نیازمند اجرای دقیق و تکمیل کار است و فاز اجرایی آن نیز بسیار مهم تراست.
استاندار لرستان ادامه داد: ممکن است اجرای این طرح در ابتدا ایراداتی داشته باشد اما باید برنامهای برای رفع ایرادات آن داشته باشیم زیرا موضوعی چندلایه، اجتماعی، معیشتی و ...است.
خادمی بابیان اینکه اجرای این طرح نیازمند متغیرهای کلان است گفت: ما باید به وضعیت استانهای همسایه و وضعیت کشت آنها هم توجه کنیم تا وضعیت بهگونهای نباشد که مثلاً در استان ما هندوانه کشت نشود ولی در استان دیگر کشت شود که این خود باعث سؤال و شبهه برای کشاورزان استان نشود.
وی اضافه کرد: البته باید برای مردم هم مشخص شود که اگر قرار است بر اساس الگوی کشت ۲۰۰ هزار تن چغندر کشت شود ولی مردم ۴۰۰ هزارتن کشت کنند و مشکلات بازار و ...پیش نیاید، نباید از دولت انتظار حمایت داشته باشند و لازم است مروجین جهاد در این زمینه فعالیت مؤثری داشته باشند.
استاندار لرستان ادامه داد: باید اطلاعات کنترل آب، میزان صرفهجویی صورت گرفته از این محل و ...نیز مشخص شود.
خادمی گفت: استفاده از کنتورهای هوشمند بهویژه در مناطقی که کشاورزان مهاجر فعالیت میکنند، تعیین نیاز آبی استاندارد الگوی کشت و... باید بهسرعت اجرایی شود.
وی افزود: نیاز آبی همه شهرستانها باید بهدقت سنجیده شود و ضمانتهای اجرایی لازم برای این کار هم باید در نظر گرفته شود.
استاندار لرستان ادامه داد : بر اساس برنامه ۴ ساله کشاورزی استان نیز کشت کلزا با برنامههای استان هماهنگ نیست که باید بررسی و اقدام شود.
خادمی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت توزیع کارشناسان جهاد کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: اگر این کارشناسان برخلاف عدالت توزیعشدهاند باید بازنگری شود و بر اساس نیازهای شهرستانها توزیع شوند.
وی گفت: این نیروها مربوط به هر سالی که باشند باید ساماندهی شوند و دستگاههای نظارتی هم به این کار ورود پیدا کنند.
استاندار لرستان افزود: قرار نیست کارشناسی استخدام شود ولی فقط در اداره بماند و کاری نکند.
نظر شما