خبرگزاری مهر- گروه استانها: «فرهنگ ترکی» محقق نورآبادی که به خاطر ثبت جهانی دوزیستان نادر ایران و درج مقالات علمی در ژورنالهای تخصصی دنیا چهرهای شناختهشده در میان دانشمندان علم خزنده شناسی است؛ کشف چهار گونه ناشناخته سوسمار در فلات ایران و ترکیه گوشهای از پژوهشهای فردی و بدون پشتوانه مالی این محقق است.
«کپرنشینی» محقق لرستانی
این محقق علم خزنده شناسی پیشازاین نیز در مصاحبهای با خبرگزاری مهر آمادگی خود را برای تکثیر گونههای منقرضشده فلات ایران اعلام کرده بود و درخواست این همکاری را به سازمان حفاظت محیطزیست ارائه داده بود اما این موضوع مورد استقبال مسئولان سازمان حفاظت محیطزیست قرار نگرفت.
فرهنگ ترکی» پس از ۱۵ سال کار تحقیقاتی و علمی، برای امرارمعاش خود و خانوادهاش به کارگری و «غاز چرانی» روی آورده و در خانهای که بیشباهت به «کپر» نیست زندگی میکند.
وعدهای مسئولان برای حمایت از «فرهنگ ترکی»
در پی انعکاس گزارشی از صداوسیمای مرکز لرستان و انتشار آن در خبرگزاری مهر و شبکههای اجتماعی در خصوص وضعیت نامناسب اسکان و معیشت یک محقق لرستانی در شهرستان نورآباد و عدمحمایت مسئولین از تحقیقات و یافتههای علمی «فرهنگ ترکی» محقق حوزه جانوران دوزیست و خزنده شناسی، این «حسین سلاح ورزی» خیر خرمآبادی بود که برای حمایت از این محقق لرستانی اعلام آمادگی کرد.
همچنین در ادامه رئیس دانشگاه لرستان، مسئولان محیطزیست، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و ... وعدههایی را برای حمایت از این محقق لرستانی دادند، همچنین استاندار لرستان نیز به دستگاههای متولی دستور داد که مشکل مسکن، معیشت، تحصیل و اشتغال «فرهنگ ترکی» نخبه و محقق این استان را رفع کنند.
اختصاص ۱۰ هکتار از اراضی ملی برای انجام کارهای تحقیقاتی این محقق لرستان و پیگیری برای اخذ مجوز مرکز تحقیقات خزندگان و دوزیستان در منطقه شکار و صید ممنوع «چهارشاخ گرین» و تجهیزات موردنیاز برای این مرکز نیز یکی دیگر از دستورات «سید موسی خادمی» استاندار لرستان به دستگاههای متولی بود.
حمایتهای محیطزیست «در حال اجرا است»!
در این راستا خبرنگار خبرگزاری مهر، به سراغ «فرهنگ ترکی» این محقق لرستانی رفت تا از زبان او روند عملیاتی شدن این وعدهها را جویا شود.
فرهنگ ترکی در گفتوگو با خبرنگار مهر در سخنانی با اشاره به قولهایی که مسئولان لرستان برای حمایت از طرحها و فعالیت پژوهشی وی داده اند اظهار داشت: بحث حمایت محیطزیست از طرحها و فعالیتهای پژوهشی من بر اساس اعلام مسئولان محیطزیست «در حال اجرا» است.
آخرین خبرها از تأمین خانه برای محقق لرستانی
وی بابیان اینکه در رابطه با حمایتهای دانشگاه لرستان نیز مقررشده که هفته جاری برای پیگیری قولهای دادهشده به این دانشگاه مراجعه کنم گفت: همچنین دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز برای حمایت از طرحهای پژوهشی من، وعدههایی دادهاند و از من دعوت کردهاند، اما نتایج این امر نیز اواخر ماه جاری مشخص میشود.
این محقق لرستانی در ادامه سخنان خود با اشاره به حمایت خیر خرمآبادی از طرحهای پژوهشی وی و وعده پیشبینی منزل مسکونی برای وی عنوان کرد: این خیر خرمآبادی با من تماس گرفتند و اعلام کردند که برای تأمین منزل مسکونی من، اقدام به رهن یک واحد میکند و درواقع «کرایهنشینی» بود.
ترکی تصریح کرد: همچنین یکی دیگر از قولهای این خیر خرمآبادی فراهم کردن یک سفر خارجی برای من و شرکت در یک کنفرانس علمی بود گفت: قرار بود که با رئیس اتاق بازرگانی تماس بگیرم و حال که قرار است این لطف را کنند، هزینه این سفر را برای ساخت قسمتی از منزل مسکونیام پرداخت کنند.
وعده «کارمندی» برای یک محقق
وی بابیان اینکه تاکنون اتفاق خاصی برای حمایت از من رخ نداده است گفت: به سازمان محیطزیست نیز که مراجعه کردم و با مسئولان این سازمان دیدار داشتم و مقرر بود که فردای آن روز من در محیطزیست مشغول به کار شوم که متأسفانه هیچ اتفاقی رخ نداد.
این محقق لرستان تصریح کرد: من «پروپوزال» خود را نیز به حوزه برنامهوبودجه سازمان محیطزیست تحویل دادم و در بحث استخدام نیز هنوز منتظر هستم درصورتیکه تهران اعلام کرد من در محیطزیست مشغول به فعالیت شوم.
ترکی با تأکید بر ضرورت حمایت دانشگاهها از وی و طرحهای تحقیقاتی او بیان داشت: به دلیل اینکه من کار تحقیقاتی انجام میدهم دانشگاهها باید از من و طرحهای من حمایت کنند.
وی بابیان اینکه دانشگاه لرستان اعلام کردهاند که از من بهعنوان کارمند در دانشگاه حمایت میکند گفت: قرار بوده که طی هفته جاری به دانشگاه مراجعه کنم که منظورشان از «کارمندی» چیست؟ چراکه قرار بود کار تحقیقاتی من انجام دهم نه اینکه من بهعنوان کارمند مانند مابقی افراد صبح به دانشگاه بروم و ظهر برگردم و این امر از هدف اصلی من خیلی دور است.
دستور استاندار «نصفه و نیمه» اجرا شد!
این محقق لرستانی همچنین به دستور استاندار لرستان به دستگاههای اجرایی برای حمایت از وی نیز بیان داشت: هزینههای تأمین گاز منزل مسکونی من از سوی دهیاری تأمینشده اما هنوز کنتور آن نصب نشده، نصب کنتور آب منزل مسکونی من باقیمانده و هزینههای کنتور برق را نیز خودم پرداخت کردم.
ترکی تأکید کرد: غیرازاین هزینهای از سوی استانداری به من پرداختنشده است.
حال باید منتظر ماند و دید که این وعدههای مسئولان لرستان برای حمایت از «فرهنگ ترکی» چه زمانی بهطور کامل تحقق پیدا میکند تا این محقق لرستانی با فراغ بال و بدون دغدغه معیشت به کارهای تحقیقاتی خود بپردازد.
نظر شما