به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی بهادر در نخستین کمیته تخصصی سند ملی سلامت روان دانشگاه، توجه به اولویت ها در زمینه مشکلات روانی و همچنین پرداختن به مناطق دارای مشکلات بیشتر را راهکاری برای سرعت بخشیدن به روند خدمات عنوان کرد.
پیگیری برای حل مشکل نیروهای طرحی روانشناس
برگزاری نشست مشترک نمایندگان معاونت های بهداشت، درمان و توسعه دانشگاه، برای حل مشکل نیروهای طرحی روانشناس به کار گرفته شده در طرح تحول نظام سلامت، از دیگر دستورات سرپرست دانشگاه در این کمیته بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این کمیته گفت: بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته، شیوع اختلالات روانی حدود 20 درصد است که قریب به 14 درصد بار بیماری های کشور را شامل می شود.
دکتر محسن مقدمی افزود: در برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و در راستای سند چشمانداز 20 ساله، بر رویکرد «انسان سالم» و «سلامت همهجانبه» و همچنین ارتقای شاخص های بهداشت روان، به ویژه در دانشآموزان و نیز مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و روان گردان و اهتمام به اجرای سیاست های کلی مبارزه با مواد مخدر در دهه پیش رو که "پیشرفت و عدالت" نام گذاری شده، تاکید شده است.
ارتقای سلامت روان با همکاری بین بخشی
دکتر «مقدمی» با اشاره به گستره عوامل تاثیرگذار بر سلامت روان، افزود: مسئولیت تامین سلامت روان جامعه فراتر از یک سامانه تخصصی تحت عنوان وزارت بهداشت و یا دانشگاه های زیر مجموعه آن است و این مهم نیاز به هماهنگی و همکاری بین بخشی و برون بخشی دارد.
این مقام مسئول در معاونت بهداشتی دانشگاه، نسبت به ارتقای سلامت روان به عنوان یکی از بخش های کلیدی نقشه تحول نظام سلامت کشور، ابراز خرسندی کرد.
در ادامه دکتر علی باصری، مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه، گفت: در دورنمای سلامت روان بر اساس «سند ملی سلامت روان»، وزارت بهداشت به عنوان دیدهبان سلامت روان کشور بایستی بتواند برنامههای مبتنی بر جامعه را با همکاری بخشها و مشارکت میانجیان مردم استقرار دهد و سازمانها نقش و سهم خود را برای ارتقای سلامت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی عملیاتی و نهادینه کنند.
ضرورت آشنایی گروه های اجتماعی با اصول سلامت روان
او افزود: در این دورنما، گروههای سنی مختلف می بایست از اصول سلامت روان آگاه شده و انگ اجتماعی کاهش یابد.
به گفته دکتر باصری، ارتقای بهرهمندی، تداوم و کیفیت مراقبت از بیماران مزمن روانپزشکی و مصرف کنندگان الکل، کاهش روند افزایش بار افسردگی و معلولیتهای ناشی از اختلالات شدید روانپزشکی، کاهش دسترسی به انواع مواد و افزایش اجرای برنامه های پیشگیری مرتبط به آن، اجرای برنامه حمایت های روانی اجتماعی در بلایا و اجرای برنامه پیشگیری از خودکشی در سطح شهرستان از دیگر دورنماهای «سند ملی سلامت روان» است.
مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه افزود: برای دستیابی به این اهداف، اجرای سند در دو حیطه درون بخشی و برون بخشی پیگیری و رصد می شود.
او ضمن تاکید بر این موضوع که در حیطه درون بخشی تمامی معاونت های دانشگاه در کنار هم قرار می گیرند تا به اهداف سند و ارتقای سلامت روان جامعه و کار کنان دست یابند، گفت: در حیطه برون بخشی تمامی سازمان ها و ادارات به صورت فعال برای ارتقای سلامت روان مشارکت می کنند.
در ادامه این کمیته، دکتر«عبدالخالق کشاورزی» معاون درمان دانشگاه، دکتر کوروش عزیزی معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه، دکتر "محمود نجابت" معاون آموزشی دانشگاه، دکتر اکبر اجرایی سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه، دکتر مهرداد شریفی قائم مقام معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر مصطفی قائمی نیا مدیر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو، همچنین مهندس داریوش بوستانی، دکترسید علی اکبر فقیهی و دکتر آروین هدایتی به بیان نقطه نظرات خود پیرامون سند ملی سلامت روان پرداختند.
برگزاری مانور اسکان اضطراری با حضور 12 شبکه بهداشت و درمان و ادارات شهرستان مرودشت
مانور اسکان اضطراری با حضور 12 شبکه بهداشت و درمان و ادارات شهرستان مرودشت در روستای کوه سبز از توابع شهرستان مرودشت برگزار شد.
مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان در حاشیه برگزاری این مانور، گفت: با توجه به اینکه استان ما جز استان های حادثه خیز است، باید با اجرای مانورهایی از این قبیل، آمادگی لازم را به دست آوریم.
دکتر عبدالرسول همتی بر ضرورت برگزاری مانورهای مشابه در دیگر شهرستان های استان تاکید کرد و افزود: در زمان بروز حادثه اقداماتی که باید انجام دهیم کلیدی است، از سویی دیگر پس از حادثه، مشکلات بهداشتی آغاز می شود و در اثر آلوده شدن آب، بیماری های واگیر و اسهالی شیوع می یابد.
نظر شما