فاطمه ارکیان هنرمند مجسمه ساز که با اثر حجمی «آن که منم» در دهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور دارد درباره اثرش به خبرنگار مهر گفت: مفهومی که سعی داشتم در مجسمه «آن که منم» آن را نشان دهم بازنگری انسان به خودش، نگاه عمیق تر به مسایل و تلاشی دوباره برای ایجاد مفاهیم جدید است و مفاهیم جدید نیز مفاهیمی است که ممکن است مفاهیم قبلی را دچار چالش کند. این اثر نوعی درون نگری و کنکاش انسانی است که به نظر من انسان امروز به آن نیاز دارد و خیلی خوشحالم که این احساس را در یک اثر هنری به اشتراک گذاشتم.
به گفته وی، مجسمه «آن که منم» در واقع نگاه، رجوع و مرور یک انسان به خودش است و نگاهی قلمداد میشود که می تواند مفاهیمی چون ناامیدی، بازنگری و امیدواری را تغییر دهد.
ارکیان با اشاره به اینکه متریال به کار رفته در مجسمه «آن که منم» رزین است، در مورد ویژگی های دیگر این اثر بیان کرد: از ویژگی های خاص این اثر، نورپردازی آن است که منشأ این نورپردازی از قلب مجسمه است که روی دست و صورت آن تابیده می شود. پایه نیز جزو کارم محسوب می شود به نوعی که کل فیگور را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی در مورد ارتباط بین هنر و مردم توضیح داد: برایم ارزشمند است که احساس شخصیام نسبت به جامعه در هنرم بروز می کند و می توانم این احساس را برای مخاطب به نمایش بگذارم. به نظر من هنر به عنوان یک یاری دهنده اجتماعی است و وقتی مورد استقبال قرار میگیرد، خوشحال کننده است.
این مجسمه ساز درباره جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز گفت: جشنواره هنرهای تجسمی فجر بستری است که هنرمندان به رقابت میپردازند و فرصتی برای آنها است که آثارشان را عرضه کنند. امیدوارم فضای برگزاری جشنواره امسال بهتر از سال قبل باشد و هیات داوران نیز به نکاتی چون اصالت ایده آثار توجه داشته باشند تا کارهای اورجینال یا کارهایی که کپی نیستند، برگزیده شوند چون سال گذشته برگزیده شدن یک اثر کپی هنرمندان را دل آزرده کرد.
وی در پایان درباره تغییر مکان برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: بعضی از دوستان در محل برگزاری نمایشگاه تعصب داشتند و می گفتند باید در موزه هنرهای معاصر برگزار شود اما من مجموعه صبا را دوست دارم و نکته مهم از نظر من کیفیت نمایشگاه است.
فاطمه ارکیان دانش آموخته رشته ارتباط تصویری است که علاقه به کار هنری را با طراحی فیگور شروع کرده است. وی همچنین کارهای حجمی و مجسمه شهری در کارنامه دارد که مهمترین آنها، دو مجسمه در تهران و یکی در کرج است. پرتره جلال آل احمد از دیگر کارهای این هنرمند جوان مجسمه ساز به شمار می آید.
نظر شما