به گزارش خبرنگار مهر، محمودرضا رسولی صبح شنبه در جمع خبرنگاران بابیان اینکه خدمت رسانی دولت به اقشار مختلف جامعه از قبیل روستائیان و عشایر افزایش چشمگیری پیدا کرده است، گفت: دامپزشکی با هدف استقرار امنیت غذایی و تامین سلامت دام، سلامت غذا، سلامت انسان و تامین استانداردهای بهداشتی تولیدات دامی به وظایف خود عمل میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به میزان مایه کوبی برای پیشگیری از بیماری های واگیر دامی و قابل انتقال به انسان افزود: امسال و تاکنون بیش از ۵ میلیون ۵۷۱ هزار نوبت سر دام علیه انواع بیماریهای واگیر دامی و قابل انتقال بین حیوان و انسان در استان همدان مایه کوبی شده اند.
وی گفت: این بیماری ها شامل آبله، شاربن، تب برفکی، آنتروتوکسمی، بروسلوز(تب مالت)، قانقرایا، آگالاکسی، هاری و PPR است.
وی افزود: تعداد ۶ اکیپ برای واکسیناسیون دام های عشایر همدان به مناطق قشلاقی استان های لرستان، خوزستان، ایلام و کرمانشاه اعزام شده اند و طبق پیش بینی حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون علیه ۷ بیماری در دامهای عشایر انجام می گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۱ هزار و ۴۳ راس دام سنگین خونگیری شده و در راستای مبارزه با سل گاوی تعداد ۴۰ هزار و ۳۲۰ رأس دام تحت تست توبرکولین قرار گرفته است.
رسولی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۱۸۱ هزار و ۴۷۰ رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه های استان همدان ذبح و مورد نظارت شرعی و بهداشتی قرارگرفته اند.
وی گفت: طبق بررسی بازرسان دامپزشکی در کشتارگاه های استان؛ ضبط و معدوم سازی بیش از ۷۲ تن گوشت غیربهداشتی انجام و از زنجیره مصرف مردم خارج شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان در زمینه کشتار طیور در استان همدان نیز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون در ۵ کشتارگاه صنعتی طیور استان همدان حدود ۱۲ میلیون و ۶۵ هزار قطعه طیور ذبح و مورد نظارت شرعی و بهداشتی قرار گرفته که از این تعداد بیش از ۶۹ هزار و ۵۲۴ قطعه به دلایل بهداشتی از چرخه مصرف انسانی خارج و ضبط و معدوم شده است.
وی گفت: بیش از ۹۰ هزار مورد بازدید از مراکز تولید، توزیع، بسته بندی، عرضه و رستوران های استان همدان انجام شده که حاصل این بازرسی ها ضبط و معدوم سازی ۱۶۱ هزار و ۵۲۹ کیلوگرم مواد خام دامی غیر قابل مصرف در استان بوده که از چرخه مصرف حذف شده است.
نظر شما