پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۶ بهمن ۱۳۹۶، ۱۶:۵۰

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان:

باروری ابرها تنها ۱۵ درصد کمبود آب را جبران می کند

باروری ابرها تنها ۱۵ درصد کمبود آب را جبران می کند

مشهد- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان گفت: باروری ابرها در بهترین حالت تنها ۱۵ درصد مشکل کم آبی را حل می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین جعفری ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: خوشبختانه در یک سال اخیر همزمان با مطرح بودن بحث دیپلماسی آب، موضوع انتقال آب از دریای عمان به منطقه شرق کشور مطرح شد و هم‌اکنون هر دو موضوع به‌صورت همزمان در حال مطالعه است و این برنامه به‌طور جد در دستور کار برنامه‌های وزارت نیرو قرار گرفته است و طبق لایحه مجلس اولویت با انتقال آب از دریای عمان خواهد بود.

وی با بیان اینکه نگرانی ما بیشتر در تامین منابع آبی بوده تا جدا سازی  آب شرب و غیرشرب افزود: موضوع جدایی آب شرب از غیرشرب جزو وظایف شرکت‌های آبفای شهری و روستایی است و مشکل فعلی در بحث وجود آب بوده و در جهت باروری ابرها پروازهایی را داشته‌ایم و در خوشبینانه‌ترین حالت ۱۵ درصد به میزان بارش‌ها می‌افزاید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان خاطرنشان کرد: اتکای بیشتر ما در مواقع خاص به منابع زیرزمینی است و در بحث جیره‌بندی شرکت‌های آبفای شهری و روستایی باید پاسخ دهند، اما سعی مان در جهت عدم جیره‌بندی آب بوده است.

وی درخصوص میانگین میزان بارش‌ها، تصریح کرد: تاکنون ۱۳.۱ میلی‌متر بارندگی داشتیم و این عدد در سال گذشته ۵۰ میلی‌متر بود و متوسط سال‌های قبل هم ۴۳.۵ میلی‌متر بوده است. در استان ۳۸ دشت بحرانی داریم که ۱۵ منطقه آن ممنوعه است و تاکنون ۲۹ میلیارد متر مکعب بیشتر از میزان مورد نیاز برداشت شده است.

جعفری تاکید کرد: در سدهای استان به میزان ۳۴۶ میلیون متر مکعب ذخیره آبی داریم که نسبت به ۳۵۰ میلیون متر مکعب سال قبل کاهشی جزئی داشته است و هم‌اکنون ۲۲ درصد حجم مخازن آبی استان پر آب است.

وی با بیان اینکه پساب‌ها در قالب آب شرب مصرف نمی‌شود گفت: پساب‌ها مصارف دیگری را در چرخه‌های صنعتی، کشاورزی و غیره دارد و حتی باید با اجرای این طرح شاهد عدم مصرف آب ۷۵ درصدی بخش کشاورزی باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان بیان کرد:تصفیه‌خانه خین‌عرب و پرکندآباد پساب‌های زیادی دارند و در کشف‌رود ۷۵۰ لیتر آب خاکستری داریم و برای ۳۰۰ لیتر آن تصفیه‌خانه‌ای در کنار تصفیه‌خانه اولنگ در حال اجرا است که رشد ۳۵ درصدی در مراحل اجرایی داشته است و بخشی هم برای کسانی که می‌خواهند در داخل کشف‌رود فعالیت مجاز انجام دهند با همکاری شهرداری مشهد در نظر گرفته شده است.

جعفری با تاکید بر اینکه اگر محدودیتی انجام می‌شود باید معادل ۱.۵ برابر آن شغل ایجاد شود گفت: این کار در منطقه کشف‌رود انجام شده و کنسرسیوم‌هایی در این زمینه فعال شده است و معتقدیم که توسعه و محیط‌زیست دو بالی هستند که به هم پیوسته بوده و نباید جدای از یکدیگر باشند و متاسفانه برخی‌ها با عنوان موضوعات زیست‌محیطی ایجاد مشکلاتی کرده‌اند.

کد خبر 4220266

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha