پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۶ بهمن ۱۳۹۶، ۲۳:۴۶

بخش شمالی هورالعظیم در خاک عراق پایش شد

بخش شمالی هورالعظیم در خاک عراق پایش شد

اهواز - پایش مشترک کارشناسان محیط‌زیست ایران و عراق در ضلع شمالی تالاب هورالعظیم در خاک عراق انجام شد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از اداره کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان، روز دوشنبه ۱۶ بهمن‌ماه بخش شمالی تالاب هورالعظیم در خاک عراق مورد پایش کارشناسان ایرانی و عراقی قرار گرفت در این برنامه مشترک کار سرشماری پرندگان آبزی و کنار آبزی در بخش شمالی تالاب هورالعظیم انجام شد. این اولین برنامه مشترک دو کشور در حوزه حفاظت از تالاب هورالعظیم است که با همکاری دو کشور انجام می‌شود.

سرشماری با همراهی کارشناسان ایرانی، اساتیدی از دانشگاه علوم فنون بصره و مرکز تحقیقات این دانشگاه و نمایندگانی از سازمان‌های مردم‌نهاد و محیط‌زیست کشور عراق انجام شد.

در این سرشماری بیشترین گونه مشاهده‌شده، اردک سانان بود که در بخش‌های آب دار تالاب مشاهده می‌شدند. ضلع شمالی تالاب هورالعظیم در خاک عراق بسیار کم آب و بیشتر قسمت‌های آن خشک شده است و آب در بسیاری از نقاط تالاب عقب‌نشینی کرده بود. کم‌آبی باعث کاهش شدید جمعیت پرندگان در این بخش از تالاب هورالعظیم در خاک عراق شده است.

لازم به ذکر است این سرشماری قرار است در بخش مرکزی و جنوبی تالاب هورالعظیم در کشور عراق ادامه یابد.

به گفته کارشناسان عراقی، بخش مرکزی تالاب از لحاظ وضعیت آب مناسب‌تر از بخش شمالی و پرندگان بیشتری نیز وجود دارند.

کد خبر 4220534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha