به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، نشست معاونان آموزشی و رؤسای پردیسهای خودگردان دانشگاههای سطح یک کشور با حضور سید حسن صدوق، رئیس دانشگاه شهید بهشتی، در تالار شیخ بهایی مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه برگزار شد.
صدوق گفت: در کشور ما خانوادهها علاقه بسیار زیادی به ورود و تحصیل فرزندانشان در دانشگاهها دارند و از سنین طفولیت و دوران تحصیل در مدرسه برای ورود به دانشگاهها برنامهریزی میکنند و بعضا برای دسترسی به دانشگاههای خوب، شهر محل زندگی خود را تغییر میدهند؛ این بستر فرهنگی فرصت ارزشمندی برای متولیان آموزش عالی است و باید از این فرصت استفاده کنیم.
وی با اشاره به آسیبشناسی حوزۀ آموزش عالی خاطرنشان کرد: متأسفانه در سالهای گذشته شاهد بودیم که دانشگاه بهعنوان یک بازار قابل توجه تلقی شده و به این دغدغه دامن زده است که کیفیت، قربانی کمیت شده تا آنجا که شاهد پرداختن به این موضوع در روزنامهها از سوی صاحبنظران هستیم. پس بسیار بجاست که آرام و منطقی و بدون ایجاد تنش در پی حل این مسئله باشیم.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود با بررسی وضعیت پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلاتتکمیلی افزود: به تعبیر رئیس جمهور، آموزش عالی در حال حاضر شکل استوانهای دارد درحالیکه در شرایط مطلوب باید به شکل هرم باشد، باید افراد زبده و نخبه به دورههای دکتری وارد شوند و برای پروژههای ملی و منطقهای تربیت شوند.
رئیس دانشگاه افزود: بهقدری بر تجاریسازی ایده در پژوهش تکیه و تأکید میشود که گویی اهمیت مقوله بسیار مهم «آموزش» که پایه و اساس است، کاهش یافته است. فراموش نکنیم که پژوهشگر خوب لزوما باید خوب آموزش دیده باشد؛ آموزش و پژوهش مکمل هم هستند. دانشگاه را بهعنوان بنگاه اقتصادی دیدن موجب از هم پاشیدگی آموزش عالی به عنوان یک مجموعه بههم پیوسته آموزشی، پژوهشی و فناوری خواهد شد.
وی تأکید کرد: تعدد نابسامان مراکز آموزش عالی کیفیت دانشگاهها را تحت شعاع قرار داده است. یکپارچهسازی آموزش به ابتکار وزارت و معاونت ذیربط، بسیار خوب است. بدیهی است ایجاد سازوکار موردنیاز و تدوین قوانین و آییننامهها جزو ملزومات این برنامه به حساب میآید.
نظر شما