۱۰ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۵۶

معاون توسعه کتابخانه‌های عمومی کشور:

دوگانگی اینترنت و کتاب چالش اصلی پیرامون مطالعه است

دوگانگی اینترنت و کتاب چالش اصلی پیرامون مطالعه است

سمنان - معاون توسعه کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه دوگانگی اینترنت و کتاب چالش اصلی پیرامون مطالعه است، گفت: با گسترش فناوری نگرانی بابت سطحی نگری و کم عمق شدن انسان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اله یاری صبح پنج‌شنبه در نخستین همایش نویسندگان، مولفان و فعالان فرهنگ مکتوب به میزبانی سالن اجتماعات کتابخانه‌های عمومی سمنان بابیان اینکه در فضای کتاب و اندیشه با رشد فناوری فضای ذهنی ما را دوگانگی کتاب و اینترنت اشتغال کرده است، ابراز داشت: سئوال اساسی این است که چرا عادت کردیم ناخداگاه به صورت دائم از اینترنت و موبایل استفاده کنیم آیا این مراجعه به شبکه‌های اجتماعی که به کرات در طول روز اتفاق می‌افتند برای ما نیاز حقیقی است یا صرفا عادت کردیم که دائما در بین همه کارها گریزی به فضای مجازی بزنیم.

وی با طرح این سوال که آیا گوگل و اینترنت ما را تبدیل به انسان‌های کم عمق می‌کند؟ افزود: چرا مانند گذشته حوصله خواند متن های بلند را نداریم به خصوص زمانی روی رایانه باشد از یک فرهنگ مکتوب مراجعه به کتاب الان رسیدیم به اینکه متن ها و کتاب‌های خلاصه‌شده را بخوانیم و ذهن ما از این گونه مطالب بلند پرش کرده و می‌گذرد.

نگرانی از سطحی نگری در مواجه با فضای مجازی

معاون توسعه کتابخانه‌های عمومی کشور در پاسخ به این پرسش که آیا اینترنت ما را دچار سطحی‌نگری کرده است، ابراز داشت: مراجعه به شبکه‌های مجازی تنها صرفا مختص به ایران نیست در کشورهای پیشرفته نیز همین اتفاق افتاد به محض ورود فناوری دائما نگرانی بابت از دست دادن کتاب و فرهنگ سطحی‌نگر شدن وجود داشته است و این سئوال مطرح است که امروز در مواجه با کتاب و اینترنت چه کنیم؟

اله یاری در ادامه تصریح کرد: برخی از افراد نسبت به این دوگانگی، نگرش خوش‌بینانه و مثبت داشتند به این معنا که اینترنت باعث افزایش سرعت آخرین مطالب روز می شود و در فاصله کوتاه می‌توانیم مطالب را مورد مطالعه قرار دهیم، این دیدگاه کسانی است که فکر می‌کنند اینترنت بلا و پدیده پیش روی کتاب مکتوب نبوده است.

وی افزود: در مقابل نگرش منفی و بدبینانه‌ای نیز وجود دارد که فکر می‌کنند اینترنت باعث شد تا تمرکز خودمان را برای طولانی مدت بر روی کتاب از دست دهیم در حقیقت به عنوان مخاطب ایده آل غرق در کتاب نشویم و اصطلاحاً اکنون به مطالب کم عمق و شبکه‌های اجتماعی نوک می‌زنیم.

۱۷ اسفندماه سالروز تاسیس نهاد کتابخانه ها

معاون توسعه کتابخانه‌های عمومی کشور بابیان اینکه نگرش محافظه کارانه و میانه‌رو نیز در خصوص اینترنت و کتاب مکتوب وجود دارد، ابراز داشت: بنا بر عقیده برخی افراد این دو مکمل یکدیگر هستند و فضای اینترنت مخرب مطالعه کتاب نشده است، ما باید از بستر اینترنت استفاده و محتوای خودمان را سوار بر رسانه ها کنیم و این افراد هستند که تعیین می‌کنند در کدام جایگاه پیرامون مواجه با دوگانگی فضای مکتوب و اینترنت قرار گرفتند.

اله یاری با بیان اینکه ۱۷ اسفندماه  سالروز تاسیس نهاد کتابخانه‌ها است، تصریح کرد: در این روز باید تلاش کنیم تا به کتابخانه‌ها سر بزنیم، کتابخانه صرفا مکانی برای عضویت نیست، در سال های اخیر برنامه‌های ترویج مختلفی را در کتابخانه‌ها به مرحله اجرا درآوردیم، الان یک نگاه جدید به کتابخانه است که آن‌ها را تبدیل به یک مکان پایگاه اجتماعی کرده است که قطعا با همکاری گسترده می‌توانیم کمک کنیم تا مشکلات پیش رو کتابخانه‌ها کاهش پیدا کند.

وی افزود: با مجموعه سیاست ها و تدابیری که در حوزه نشر اتخاذ می‌شود حال‌وروز نشر و نویسندگان ما بهتر خواهد شد و امیدواریم این نویسندگی برای مولفان تبدیل به حرفه شود و با تامین مالی برای آن ها و در حوزه نشر و همچنین رونق کتابخوانی در سالی پیش رو، می‌توان برای حوزه نشر افق‌های روشنی را مشاهده کرد.

کد خبر 4240440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha