۱۵ آذر ۱۳۸۲، ۲۱:۰۸

الوطن فاش كرد:

آمريكا تا شش ماه ديگر از عراق عقب نشيني مي كند

روزنامه الوطن عربستان به نقل از يك ديپلمات برجسته اروپايي از پيشنهاد جديد آمريكا به ناتو مبني بر خروج نظاميان آمريكا تا شش ماه ديگر از عراق و جايگزيني آنان با نيروهاي ناتو پرده برداشت .

به گزارش خبرگزاري مهر ، اين منبع برجسته اروپايي فاش كرد كه كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا طرحي جديد به همتايان اروپايي ارائه كرده است كه بيانگر يك تحول سياسي بزرگ در موضع آمريكا و عقب نشيني اين كشور از مواضع گذشته و طرح هاي پيشين اين كشور براي حضور چند ساله در عراق و نيز اصرار بر در دست داشتن رهبري در عراق است .
براساس طرح پاول ، نظاميان آمريكايي تا شش ماه ديگر از عراق خارج مي شوند و  نظاميان كشورهاي عضو پيمان ناتو به صورت فراگير جايگزين نظاميان آمريكايي مي شوند و اينكه آمريكا و انگليس  تنها با نيروهايي كه معادل نظاميان  اروپايي باشد در عراق حضور داشته باشند و رهبري نيروها نيز به جاي آمريكا به ناتو واگذار شود.
 نيروهاي ناتو نيز حداقل به مدت شش ماه در عراق باقي مي مانند و در اين مدت نيروهاي امنيتي عراقي براي به عهده گرفتن مسووليت امنيتي آماده مي شوند و زمان نهائي خروج نيروهاي ناتو نيز با توافقنامه مشترك ميان كشورهاي عضو ناتو انجام مي شود.
پاول در طرح خود ادعا كرده است كه به نفع آلمان و فرانسه است كه اين طرح را قبول كنند تا ناتو نقش خود را در عراق انجام دهد.
به نوشته الوطن ، اين منبع تاكيد كرد كه وزيران اروپايي با پيشنهاد جديد آمريكا شوكه شدند، اما از پاول خواستند به آنها فرصت دهد تا در اين باره تصميم گيري كنند، وزيران امور خارجه اروپا ترجيح مي دهند كه ماموريت حفظ امنيت بر عهده پليس عراق باشد يا اينكه يك گروه هاي غير نظامي عراقي براي حفظ امنيت و ثبات تشكيل شود تا به سرعت ماموريت ها را از نيروهاي آمريكايي تحويل بگيرند..
وزيران اروپايي بر اينكه نبايد در مساله اعزام نيروهاي ناتو به عراق عجله كرد ، اتفاق نظر دارند و تاكيد مي كنند كه سخن گفتن در اين باره هنوز زود است و  بررسي اين طرح را در آغاز نيمه اول سال 2004  ممكن دانستند ، آنها تاكيد كردند كه مهلت خواستن براي بررسي اين طرح به معناي موافقت با خواسته آمريكا نخواهد بود.
اين منبع اروپايي فاش كرد كه در حال حاضر 16 كشور از مجموع 19 كشور عضو پيمان آتلانتيك شمالي "ناتو"  نيروهاي سمبليك و كارشناسان نظامي در عراق دارند اما اكثر اين كشورها با  اعزام نظاميان خود  براي حمايت از آمريكا در انجام ماموريت هاي نظامي براي حفظ امنيت مخالفت هستند .
به گفته اين منبع ، اروپايي ها هنوز اين نكته را فراموش نكرده اند كه آمريكا بدون جلب موافقت همپيمانان خود در ناتو به عراق حمله كرد و گامها و تصميمات سريع و متناوب در عراق تحت ادعاي مبارزه با تروريسم را اتخاذ كرد و لذا به راحتي به فشارهاي آمريكا در اين مورد تن در نخواهند داد.

کد خبر 42433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha