به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی بختیاری صبح سه شنبه در نشست خبری تشریح دست آوردهای دوساله آستان قدس در دوران مدیریت جدید این آستان اظهار کرد: اقدامات جدیدی در دستور کار قرار گرفته که منطبق بر منشور ابلاغی رهبر معظم انقلاب است.
وی افزود: در این راستا هفت کمیسیون تخصصی در آستان قدس تشکیل شده که پس از جمع بندی، موضوعات به هیئت امنا برای تصمیم گیری نهایی ارجاع می شود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: موقوفات به دلیل موضوعات شرعی از پرداخت مالیات معاف هستند و در سال ۶۸ هم از امام استفتاء شده و نظر ایشان هم معافیت مالیاتی این آستان بود.
بختیاری خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب هم بر همین موضوع تاکید دارند و باید توجه داشت آستان قدس رضوی از مالیات بر ارزش افزوده و تکلیفی معاف نیست. در سایر حوزه ها هم از شرکت های وابسته مالیات اخذ شده و به خزانه واریز می شود اما دوباره به این آستان باز می گردد تا مطابق نیت واقفان هزینه شود.
پیگیری مطالبات آستان قدس از دولت
وی در خصوص مطالبات آستان قدس رضوی از دولت گفت: این مطالبات مربوط به این دولت نیست و از گذشته وجود داشته و هم اکنون ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از دولت طلبکاریم که آماده ایم این مطالبات را در قالب سهام دریافت کنیم.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص رسیدگی به پرونده فساد اقتصادی در دوره مدیریت گذشته این آستان گفت: در زمان آیت الله طبسی پرونده ای در این خصوص تشکیل شد و رسیدگی لازم به آن نیز در حال انجام است.
وی بیان کرد: حکم دادگاه در این زمینه صادر شده که ما به آن اعتراض کرده ایم و منتظر اعلام حکم قطعی هستیم تا بتوانیم در صورت نیاز آن را اطلاع رسانی کنیم.
بختیاری تاکید کرد: برای جلوگیری از مفاسد احتمالی در دوره جدید تدابیر زیادی اندیشیده شده و تولیت آستان قدس رضوی نیز به این مهم توجه ویژه دارند.
همکاری با کمیته امداد
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به همکاری این آستان با کمیته امداد امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: تفاهم نامهای بین آستان قدس رضوی و کمیته امداد امام خمینی(ره) منعقد شده که از محل صندوق امداد ولایت تا سقف ۱۰۰میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به متقاضیان مناطق محروم و مستضعف تخصیص یابد و این وام ۱۸ ماه تنفس دارد و طی مدت ۵ سال مبلغ را به صندوق باز میگردانند.
وی گفت: یکی از مبانی سیاستهای راهبردی اقتصاد مقاومتی، تکیه به تولید ملی و توانمندیهای داخلی است و این اقدام در جهت تحقق این مهم صورت میپذیرد.
بختیاری تصریح کرد: در حال حاضر ما در برخی روستاهای شهرستان کلات نادری با روشهای علمی از طریق کشت گلخانهای و یا از طریق پرورش دام سبک وارد مقوله ایجاد اشتغال شدهایم.
به صورت تخصصی هلدینگ دامپروری آستان قدس رضوی آموزش را شروع کرده و به روستاییان دام سبک داده خواهد شد که در جهت توانمندسازی و محرومیت زدایی گامهای موثر برداشته شود.
ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به اقدامات صورت گرفته برای ارائه خدمات به زائران امام هشتم (ع) اشاره کرد و گفت: اقداماتی از جمله ایجاد زائر سراهای ارزان قیمت و توجه به موضوعات رفاهی زائران دنبال می شود.
وی در خصوص میزان نذورات آستان قدس رضوی اظهار کرد: خوشبختانه در این حوزه با افزایش مواجه بوده ایم به صورتی که میزان نذورات سال۹۵ نسبت به سال قبل آن ۲۵ درصد افزایش یافته است.
بختیاری با اشاره به اقدامات انجام شده در بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی گفت: این موضوع ارتباطی به آستان قدس رضوی ندارد و هیچ هماهنگی در این رابطه با تولیت آستان قدس رضوی انجام نشده است. مرتفع سازی در اطراف بارگاه رضوی و کاهش عرض شارستان مورد تایید ما نمی باشد.
واگذاری سهم آستان قدس در مشهد مال
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص فعالیت های اقتصادی این آستان اظهارکرد: ما سهم خود در پروژه مشهد مال را واگذار کردیم. آستان قدس شرکت های زیان دهی دارد که مشغول آسیب شناسی دلایل و اصلاح روندها هستیم تا از این وضعیت خارج شویم.
افزایش سطح امنیتی حرم مطهر
وی در ادامه با اشاره به افزایش سطح امنیتی حرم مطهر رضوی تاکید کرد: اقدامات حفاظتی بعد از افزایش تهدیدات تروریستی افزایش یافت که امیدواریم با ورود دستگاه های جدید خریداری شده بخشی از محدودیت ها رفع شوند.تاکنون چندین بسته منفجره در اطراف مشهد کشف شده و گروه تروریستی داعش تهدیدهایی در خصوص حرم مطهر داشته است.
بختیاری همچنین به نصب سایبان در صحن جامع رضوی اشاره کرد و گفت: به دنبال طرح معماری مناسب برای این اقدام هستیم تا بتوانیم فضای معنوی حرم را حفظ و آسایش زائران را تامین کنیم.
نظر شما