پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۰ دی ۱۳۸۵، ۱۵:۴۹

آشکارسازی سلاح هسته ای رژیم صهیونیستی از نگاه کارشناسان (4) :

سخنان اولمرت استدلال تهران را در چانه زنی های بین المللی تقویت می کند

سخنان اولمرت استدلال تهران را در چانه زنی های بین المللی تقویت می کند

سخنان اولمرت مبنی بر مجهز بودن تل آویو به کلاهک هسته ای موضع ایران و آن دسته از کشورها را که خواهان خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای هستند را تقویت می بخشد .

دکترمحمد علی مهتدی صاحبنظر و کارشناس مسائل خاورمیانه در مورد اعتراف ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم اسرائیل مبنی بر دراختیارداشتن سلاح هسته ای در گفتگو با خبرگزاری"مهر" گفت : سیاست هسته ای اسرائیل مبتنی بر اصلی به نام ابهام سازنده است یعنی دهها سال است که فعالیت هسته ای در اسرائیل دنبال می شود و بیش از 200 کلاهک هسته ای دارد و همیشه از سیاستی پیروی کرده که مبتنی بر عدم اعتراف بر داشتن سلاح هسته ای  و  در عین حال عدم نفی داشتن سلاحهای هسته ای بوده است تا از این مسئله به عنوان عامل بازدارنده در منطقه در برابر همسایگان خود استفاده کند .

وی درادامه اظهاراتش افزود : آشکار سازی داشتن سلاح هسته ای توسط اولمرت را می توان ناشی از دو دلیل ارزیابی کرد . یکی اینکه اولمرت به دلیل نداشتن تجربه کافی در زمینه استراتژی اسرائیل و در زمینه حیثیتی دچار اشتباه شده است و تکذیب سخنان قبلی توسط اولمرت از نشانه های این دلیل می باشد . تحلیل دوم اینکه این اعتراف به طورعمدی صورت گرفته است . با توجه به هرج و مرجی که در روابط بین المللی حاکم شده و با توجه به درهم ریختگی اوضاع در خاورمیانه و صف بندیهایی که در منطقه صورت گرفته و تحولاتی که ما در عراق و لبنان و فلسطین شاهد هستیم اسرائیل احتمالا به این نتیجه رسیده که بیش از این ادامه سیاست ابهام سازنده جایز نیست و برای تثبیت قدرت خود و تثبیت حالت بازدارندگی به ویژه در مقابل ایران و نیروهای مقاومت این را اعلام کند که اسرائیل دارای سلاح هسته ای است .

مهتدی در مورد پیامدهای اعتراف اولمرت گفت : کشورهای منطقه پس از سخنان اولمرت باید با این واقعیت جدید برخورد کنند و در فضای بین الملل این سوالها مطرح گردد که چرا اسرائیل مجهز به سلاح هسته ای شده است چه کسانی به این رژیم در دستیابی به سلاح هسته ای کمک کرده اند و چه کسی پاسخگوی بر هم خوردن توازن قوا در منطقه خاورمیانه است و چرا ایران به دلیل داشتن برنامه صلح آمیز هسته ای زیر سوال است در حالی که اسرائیل بعد از اعتراف به داشتن سلاح هسته ای متحمل هیچگونه فشاری نمی شود . پی گیری جواب این سوالها از الزامهای پیش روی کشورهای منطقه است . 

این کارشناس خاورمیانه در مورد رابطه این آشکارسازی با برنامه هسته ای ایران گفت : اعتراف به سود ایران است و دوگانگی سیاستهای بین المللی را ثابت می کند . این مسئله می تواند حجت و استدلال تهران را در برخورد با جامعه بین المللی و در عین حال موضع آندسته از کشورها را که خواهان خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای هستند را تقویت می کند .

کد خبر 424555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha