به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر نوبخت ظهر امروز در نشست خبری جنبش اعتدال گرایان با بیان اینکه مردم در انتخابات 24 آذر با حضور ارزشمند خود به شکوه آن افزودند، اظهار داشت: در یک اقدام بی سابقه مردم در این انتخابات لیستی رای ندادند.
وی افزود: مردم همه لیست ها را مورد توجه و ملاحظه قرار دادند و برخلاف گذشته که در یک لیست نام چند فرد ناشناخته قرار می گرفت و به اعتبار چهره های شاخص آن لیست رای می آوردند، این بار مردم براساس تنوع فکری که داشتند با سلایق مختلف، افراد مورد نظر خود را انتخاب کردند.
نوبخت یادآورشد: بیش از 13 نماینده در مجلس خبرگان و 8 فرد در شوراها از افرادی بودند که در لیست ارائه شده ازسوی جنبش اعتدال گرایان حضور داشتند که البته بنای این را نداریم که این کمیت را مبنای پذیرش لیست ائتلاف قرار دهیم.
دبیرکل حزب اعتدال و توسعه خاطرنشان کرد: امروز سرافرازیم که مردم این نوع نگاه را تایید کردند و افرادی را برای مجلس خبرگان و شورای شهر انتخاب کردند که اکثرا افراد معرفی شده ازسوی ائتلاف بودند.
وی با تشکر از احزابی که در این ائتلاف فراتر از منافع جناحی به منافع ملی فکر کردند، گفت: این تفکر می تواند آغازی برای فعالیت بعدی این تشکل باشد و بهتر است احزاب و تشکلات براساس تنوع فکری مردم شکل بگیرد.
شیخیانی دبیرکل حزب مردم نیز با حضور در این نشست خبری با تشکر از نقش آفرینی رسانه ها به واسطه حضور در همه عرصه های سیاسی و اجتماعی اظهار داشت: بدون لحاظ فعالیت این عنصر جامعه دچار مشکل است و پیشرفت های همه جانبه یک جامعه مدیون یکی از مولفه های تاثیرگذار یعنی رسانه است.
وی درخصوص انتخابات و نتایج مجلس خبرگان و شوراها خاطرنشان کرد: ائتلاف جنبش احزاب ایران براساس اندیشه و تعقل خود توانست به شکلی برآیند تصمیم نهایی اکثریت مردم را پیش بینی کند.
عضو شورای مرکزی خانه احزاب تصریح کرد: مردم در این برهه و صحنه گزینش به این باور واقعی رسیده اند که کسانی می توانند در توسعه و پیشرفت همه جانبه جامعه نقش آفرینی و کارآمد باشند که دچار افراط و تفریط نباشند. برآیند تصمیم مردم در انتخابات خبرگان و شوراها بر مبنای یک بنیاد و بنیان گرایش سیاسی است و آن بنیاد اعتدال و میانه روی است.
شیخیانی افزود: در این دوره انتخابات مردم با تصمیم و اراده خود با توجه به تشخیص و ضرورتی که برای جامعه و کشور احساس کردند، انتخاب شایسته و واقعی خود را به نمایش گذاشتند.
وی گفت: برای ائتلاف اعتدال گرایان همین بس که مردم این پیش بینی و تشخیص ائتلاف در معرفی افراد با تصمیم مردم، کمترین تفاوت را داشت و خوشحال هستیم که توانستیم یکی از راهبردهایی که در جامعه عرضه کردیم و معتقدیم برای سرافرازی کشور باید از برنامه های اعتدالی که کمترین ضایعه را برای جامعه داشته باشد استفاده کرد، به ثمر نشست. با نگاه اعتدالی جامعه در همه جهات و ابعاد سرافراز و پویا خواهد بود.
در ادامه این نشست خبری، نوبخت در پاسخ به این سئوال که آیا ورود چهره هایی از اصلاح طلبان به شوراها نقطه بازگشت این جریان به عرصه سیاسی کشور محسوب می شود، گفت: قطعا اصلاح طلبان یک بخش انکارناپذیر از جامعه سیاسی کشور هستند و با توجه به نگاه نوئی که به مسائل کشور دارند، حضورشان در عرصه سیاسی ضروری است.
وی با اشاره به ورود تعدادی از چهره های اصلاح طلب درون شوراها افزود: مقبولیت تعدادی از اصلاح طلبان در شوراها نشان از این دارد که اگر اصلاحات با شخصیت های وزین خود وارد شود و طرح و برنامه ارائه دهد، مقبول مردم است و باید انتظار حضور گسترده اصلاح طلبان را برای اداره جامعه داشته باشیم.
نوبخت همچنین در پاسخ به این سئوال که آینده شورای شهر را چگونه ارزیابی می کنید، خاطرنشان کرد: در شورای اول، اصلاح طلبان اکثریت و در شورای دوم اصولگرایان دارای اکثریت بودند و رویکرد سوم مردم درانتخابات نشان از مطالبه تحرک متفاوت در شوراهای پیشین است.
وی افزود: شورایی که همه جریانات فکری را نمایندگی کند، ظرفیت فعالیت سیاسی ندارد و در سنگر اولیه تماس با مردم یعنی در عرصه خدمتگزاری است. مردم با این انتخاب نشان دادند گرایش سیاسی صرف به اداره شورا نداشتند، بلکه به آنان که شایسته هستند رای دادند. گزینش مردم در راستای یک نوع نگاه در همکاری جمعی با عقل جمعی بود.
دبیر کل حزب اعتدال و توسعه خاطرنشان کرد: از شوراها انتظار داریم بیش از نگاه سیاسی به منافع عمومی کشور و شهر تهران فکر کنند و اگر شورای شهر سوم کارآمدی خود را پس از شورای اول و دوم نشان ندهد دیگر نمی توان انتظار داشت که مردم گروههای مخالف را در یک نهاد بپذیرند، در صورت ناکارآمدی شورای سوم، این نوع نگاه در انتخابات دیگر تکرار نخواهد شد.
نوبخت گفت: عوامل متعددی در جهت آفرینش حضور چشمگیر مردم موثر بود که همزمانی انتخابات یکی از آن عوامل است. همچنین تصمیم به موقع مقام معظم رهبری در هشدار به پرهیز از تخریب و دخالت ناروا که عده ای نگران آن بودند باعث شد این اتفاق رخ ندهد و شرایط سالمی برای گزینش وجود داشت که موجبات حضور گسترده مردم را فراهم کرد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از ارزیابی وی درخصوص عملکرد مدیران اجرایی جویا شد، تصریح کرد: نمی شود از مشارکت حداکثری مردم به داوری آنان نسبت به مدیریت اجرایی کشور رسید. نظرسنجی های مختلفی وجود داشت که در 22 منطقه شهری تهران درخصوص موفقیت دولت در زمینه تثبیت نرخ ها و بهبود وضعیت نظام بانکی کشور و ایجاد تسهیلات برای مردم انجام شد که متاسفانه این نظرسنجی ها حکایت از این داشت که بیش از 70 درصد اعلام کرده بودند دولت در موارد مذکور ناموفق بوده است، اما آنچه گفته شد باید در انتخابات ریاست جمهوری آینده بررسی شود.
نوبخت افزود: اینکه چرا گروه حامی دولت مورد اقبال قرار نگرفت جای بررسی دارد در حالی که بر این گروه مشتبه شده بود که اصلا نیازی به سایر جریانات اصولگرا ندارد و شاید بتوان متغییر عملکرد مدیران اجرایی را درخصوص پایین بودن اقبال مردم به سمت آن لیست که مورد حمایت دولت بود، لحاظ کرد.
دبیر کل حزب اعتدال و توسعه، تجربه تجمیع انتخابات را تجربه موفقی خواند و افزود: این تجمیع به مشارکت حداکثری مردم کمک کرد.
در ادامه این نشست خبری، شیخیانی درباره نوع انتخاب مردم گفت: اعضای انتخاب شده در شوراها منتخبان شایستگان هستند و از بین چند صد فرد شایسته موجود در شهر تهران که کاندیدای شوراها بودند، انتخاب شدند و از تخصص، بینش، دانش و توانایی لازم برخوردارند.
شیخیانی در پایان درخصوص نوع شمارش آراء و بحث های پیرامون آن اظهار داشت: بزرگترین ایرادی که در انتخابات گرفته شد نوع شمارش بود. ما نیز گزارشات نگران کننده ای داشتیم که درحال جمع آوری واعتراض حقوقی نسبت به آن هستیم. البته این گزارشات را به عنوان عامل مخدوش کننده انتخابات تلقی نمی کنیم.
نظر شما