حسن سپرفر در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه گفت: در حال حاضر مجموعه ای از انواع نسخ مربوط به ارتباطات حمل و نقل و تجاری با کشتی بر روی دریاچه ارومیه و غیره گردآوری شده است.
وی بیشترین این نسخ خطی را مربوط به شهرستان ماکو و کهنه شهر سلماس ذکر کرد و افزود: با توجه به تخریب این آثار در صورت بازسازی و مرمت، به عنوان آثار خطی قدیم در موزه ارومیه به نمایش گذاشته خواهد شد.
سپرفر در مورد دلایل گردآوری چنین نسخی اظهار کرد: با افزایش ارتباطات فرهنگی، اقتصادی و نیاز بشر به ارایه و اخذ اسناد و مدارک و مستند سازی برخی از فعالیت ها و امورات روزانه خود چه در میان حکومت ها و یا اشخاص باعث کشف مواد نوشتنی گوناگون و مناسب زمان خود شد و بعد از اختراع خط بشر پیشین اقدام به نوشته های مختلف بر روی الواح سنگی و گلی کردند.
محقق و سرپرست بخش مردم شناسی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی افزود: همچنین بعدها با افزایش دانش های بشری، موضوعات، فرامین و اسناد حساب رسمی و غیره را که بر روی برگ درختان نوشتن بر روی آنها آسان بود انجام دادند بعد از آن استفاده از انواع کاغذها رواج یافته و مکتوبات خود را روی انواع کاغذ ثبت کرد.
سپرفر تصریح کرد: از این رو امروزه با افزایش دانش بشری و تحقیقات و پژوهش های علمی در زمینه های مختلف تاریخی، مردم شناسی، باستان شناسی پیوسته نسخ خطی مختلفی در نقاط جهان کشف می شود که از لحاظ دستیابی به فرهنگ اقوام پیشین و چگونگی ارتباطات نسل های گذشته بسیار پراهمیت تلقی می شوند.
وی یادآور شد: به دلیل اهمیت فراوان گردآوری ، مرمت و حفاظت از این گونه آثار خصوصا نسخ خطی بخش مردم شناسی سازمان میراث، صنایع دستی و گردشگری استان در جریان پژوهش های مختلف اقدام به شناسایی و گردآوری چنین اسنادی کرده و تا قدم مفیدی در این زمینه برداشه شود.
نظر شما