به گزارش خبرنگار مهر، تخت فولاد مانند گوهری گرانبها در قلب اصفهان میدرخشد، این آرامگاه مانند کتابی ارزشمند بخش بزرگی از تاریخ پرافتخار این شهر را در خود نگاه میدارد، تاریخی درخشان از مفاخر اندیشمندان و بزرگانی که روزگاری در این شهر زندگی میکردند و هر یک در به جلو حرکت کردن چرخ اندیشه، فرهنگ و هنر این مرزوبوم نقش داشتهاند.
تخت فولاد در ایام تعطیلات نوروزی مرکز توجه بسیاری از مردم شهر اصفهان و گردشگران قرار میگیرد و نهتنها تعطیلات از رونق این مکان فرهنگی نمیکاهد بلکه استقبال مردم این مکان به مرکزی فرهنگی بدل میسازد که ظرفیت بالایی برای انتقال ارزشها را پدید میآورد.
امروز تخت فولاد تنها یک آرامگاه نیست بلکه بهعنوان مکانی فرهنگی شناخته میشود و شهرداری اصفهان سعی بر آن دارد تا از ظرفیتهای قابل توجه این مکان برای معرفی سرمایههای نمادین استفاده کرده و جوانان و شهروندان شهر را هر چه بیشتر با سیر و شیوه زندگی این بزرگان آشنا کند.
جهانی در نصف جهان
در ایام نوروز شاهد برپایی نمایشگاه با عنوان «جهانی در نصف جهان» در تخت فولاد هستیم، این نمایشگاه به معرفی مشاهیر و ظرفیتهای تخت فولاد و شهدای انقلاب اسلامی و شهدای مدافع حرم می پردازد.
سالن شمع که در گلستان شهدای تخت فولاد واقع است، اولین ایستگاهی است که هنگام ورود به این مکان از آن دیدن میشود، در این سالن از انواع امکانات فرهنگی برای معرفی مشاهیر و مفاخر تکیه کازرونی و سید العراقین و معرفی برخی از شهدای انقلاب اسلامی و شهدای مدافع حرم استفاده شده است، در ۹ تالار سالن شمع به شیوههای مختلف ازجمله فایلهای صوتی، کلیپهای تصویری، مطالب و نوشتهها و کتابهای مختلف، فیلمهای پانوراما ۳۶۰ درجه گرفته تا هدستهای مجازی و سهبعدی استفاده شده تا شخصیتهای بزرگی که جامعه امروز ما را ساختهاند معرفی شوند.
در تکیه بابا رکنالدین هم نمایشگاه مشابه با آنچه در سالن شمع مشاهده میشود وجود دارد، در تیکه میرفندرسکی نیز این نمایشگاه برپاست با این تفاوت که مشاهیری معرفی میشوند که در این تکیه آرمیدهاند. نمایشگاه و فروشگاه کتابها و محصولات فرهنگی نیز در این نقطه از تخت فولاد برپاست، اگر کمی با دقت این محصولات را برانداز کنیم متوجه میشویم که اکثر آنها تولیدات مجموعه فرهنگی تخت فولاد و با حمایت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان تهیه شدهاند.
کودکان نیز از برکات حضور در این مکان فرهنگی بیبهره نیستند، مهدهای کودک در تکیه میر و تکیه بابا رکنالدین برپاست که زائران و گردشگران میتوانند در هنگام زیارت با خیال آسوده فرزندان خود را به آنجا بسپارند، در ایستگاههای کودک برنامههایی با توجه به رده سنی کودکان برای آشنایی با مفاخر تخت فولاد در نظر گرفته شده است.
سید علی معرک نژاد، مدیر مجموعه تاریخی فرهنگی و مذهبی تخت فولاد از استقبال راهنماها و کارشناسان این مرکز در ایام نوروز خبر داد و اظهار داشت: در ۴ نقطه تکیه خوانساری و موزه سنگ تکیه سید العراقین در تخت فولاد و در پل خواجو و کمپ فدک غرفههایی برپاشده است که وظیفه اطلاعرسانی به مسافران در خصوص تخت فولاد را بر عهده دارند.
وی به تعداد زیاد تکیههای تخت فولاد اشاره کرد و گفت: بیش از پنجاه تکیه در تخت فولاد وجود دارد، در ۸ تکیه معروف و مهم تخت فولاد بنرهای بهعنوان «نگاه گذرهای جلوه افلاکیان» نسب شده که به معرفی اجمالی مشاهیر تخت فولاد میپردازد.
معرک نژاد پیرامون جشنواره مجازی حیات و ممات گفت: این جشنواره از ۲۵ اسفندماه تا ۲۵ فروردین در دو بخش حرفهای و غیرحرفهای برگزار شده است و در هفته فرهنگی اصفهان نمایشگاه عکسی در این زمینه برپا خواهد شد.
تاریخ به وقت فروردین
وی از برگزاری رویداد فرهنگی تاریخی در خصوص مجموعه تاریخی تخت فولاد خبر داد و افزود: این رویداد در روزهای اول سال در پل خواجو برگزار شد و در این برنامه مشاهیر و آداب و رسوم تخت فولاد معرفی شد، این جشنواره از ۹ تا ۱۱ فروردین در تکیه کازرونی بهصورت کاملتر تکرار خواهد شد.
مدیر مجموعه تاریخی فرهنگی و مذهبی تخت فولاد با بیان این موضوع که بیش از بیست هزار نفر در ۴ روز اول سال از ایستگاه فرهنگی این مجموعه بازدید کردهاند، اظهار داشت: هویتسازی و شناخت مشاهیر دستاورد بزرگ فعالیتهای برگزار شده است، در تخت فولاد افرادی حضور دارند که هر یک میتواند سند هویتی ما باشند. آگاهی و شناخت نسبت به این سند هویتی و افزایش شناخت میتواند تبعات فرهنگی زیادی داشته باشد.
نظر شما