پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۴ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۵۲

مدیر عملیات شرکت اکتشاف نفت شرکت ملی نفت:

یک میدان بزرگ نفتی در بلوک اناران کشف شد

یک میدان بزرگ نفتی در بلوک اناران کشف شد

سید محمود محدث گفت: آزمایش چاه دوم بلوک اناران از کشف یک میدان بزرگ نفتی در این بلوک خبر می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر عامل شرکت عملیات اکتشاف نفت شرکت ملی نفت امروز در جمع خبرنگاران گفت: نتایج اکتشافات صورت گرفته توسط  شرکت روسی و نروژی در بلوک اناران نشان می دهد که میدان نفتی آذر در بلوک اناران تجاری است.

سید محمود محدث از حفر چاه دوم در بلوک اناران خبر داد و افزود: آزمایش‌های چاه دوم در این بلوک نشان می دهد که یک میدان نفتی بزرگ در بلوک مذکور واقع است که فعلا درباره جزییات آن نمی توان سخن گفت .

وی درباره نتایج اکتشافات  در دیگر بلوک های نفتی گفت: در بلوک نفتی زواره کاشان 4 حلقه چاه کشف شده که وجود نفت در یکی از این چاه ها مثبت اما در دیگر چاه ها شرایط ، تجاری اعلام نشده است.

وی بلوک منیر را نیز تجاری ندانست و اضافه کرد : دوحلقه چاه اکتشافی توسط سه شرکت از ایتالیا ، سوئد و مالزی حفر شد که نتیجه اقتصادی در برنداشته است.

محدث با اشاره به بلوک مهر نیز گفت : پیمانکار اکتشافی این بلوک نیز شرکت OMV از اتریش ، رپسول از اسپانیا و سی پترول از شیلی است و یک میدان نفتی  در این بلوک کشف شده اما هنوز بررسی ها برای تجاری بودن آن مشخص نیست .

مدیر عامل شرکت عملیات اکتشاف نفت شرکت ملی نفت درباره بلوک فارسی نیز از حفر چاه چهارم در این بلوک خبر داد و افزود : کارهای اکتشافی این بلوک توسط سه شرکت هندی در حال انجام است .

وی تصریح کرد : دربلوک توسن نیز یک چاه توسط شرکت پتروبراس برزیل درحال حفاری است که عمق آن دوهزار متر است .

محدث خاطر نشان کرد:در بلوک ایران مهر فروز که توسط یک شرکت از اسپانیا در حال اکتشاف است، حفاری چاه دوم آن پس از 4 یا 5 ماه آینده آغاز می شود.

مدیرعامل شرکت عملیات اکتشاف نفت شرکت ملی نفت با اشاره به بلوک ساوه با پیمانکاری شرکتی از تایلند، گفت : عملیات لرزه نگاری این میدان انجام و اهداف اکتشافی در این بلوک شناسایی شده است.

وی همچنین از آغاز عملیات اکتشاف در بلوک نفتی کوهدشت از اواسط بهمن یا اوایل فوریه خبر داد و افزود : عملیات لرزه نگاری این میدان به اتمام رسیده و با تعیین موقعیت چاه اکتشافی کارهای حفاری از اوایل فوریه آغاز می شود .

وی ادامه داد: کارهای اکتشافی بلوک گرمسار نیز توسط شرکت ساینوپک چین به زودی آغاز می شود و در بلوک خرم آباد نیز به زودی پیمانکار مناقصه لرزه نگاری مشخص می شود.

محدث در ادامه از برگزاری 17 بلوک جدید نفتی برای اکتشاف خبر داد و گفت : از فردا آگهی به مناقصه رفتن این 17 بلوک نفتی منتشر می شود که 12 بلوک در خشکی و مابقی نیز در دریای خلیج فارس واقع است.

به گفته وی ، وسعت این بلوک ها در 9 استان واقع بوده و وسعت آن نیز 129 هزار کیلومتر است و شرکت های صاحب صلاحیت می توانند اسنادمناقصه را با قیمت های مختلف خریداری کنند اما بیشترین قیمت برای اسناد مناقصه 38 هزار یورو تعیین شده است .

وی حداقل حجم سرمایه گذاری را برای این 17 بلوک نفتی 46 میلیون یورو اعلام کرد و گفت : نام این بلوک ها کلات ، قوچان ، نفت شهر ، ایلام ، دانان ، فسا ، بندرعباس ، راز ، مراوه تپه ، مغان 1 و 2 ، کویر ، الوند ، فردوسی ، لاله ، تابان و دیر است .

محدث افزود : سمیناری توجیهی نیز برای این بلوک ها به زودی در وین برگزار می شود اما شرکت های نفتی علاقمند به شرکت در مناقصه می توانند از تاریخ 16 تا 23 بهمن امسال به اتاق اطلاعاتی که برنامه ریزی شده است، مراجعه کرده و اطلاعات را از کارشناسان شرکت دریافت کنند .

مدیرعامل شرکت عملیات اکتشاف نفت افزود : قراردادهای این دوره نسبت به قراردادهای گذشته برای سرمایه گذاران بسیار جذاب تر است و شرکت کنندگان می توانند تا 30 خردادماه سال آینده نسبت به ارایه پیشنهادات اقدام کنند.

وی تصریح کرد : در این قراردادها اصلاحات  جدیدی صورت گرفته که عمده آنها در فرمول تجاری شدن میادین کشف شده است که براساس آن نرخ تنزیل یا سود مورد انتظار شرکت ملی نفت ایران از 30 به 20 درصد کاهش یافته و از سوی دیگر میزان نفت تولیدی میدان نیز از 15  به 20 سال افزایش یافته است.

محدث درباره انگیزه های جدید برای سرمایه گذاری در این میادین افزود : مبلغ ضمانت نامه برای دریافت پیشنهادات در گذشته 300 هزار دلار بود که این رقم به 15 هزار یورو کاهش یافته است .

وی درباره پیشنهاد جدید این شرکت برای حضور در کشورهای خارجی گفت : از مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درخواست کردیم تا بخشی از 700 میلیون دلارجذب سرمایه را در دیگر نقاط دنیا سرمایه گذاری کنیم که در صورت موافقت ، ایران می تواند در 5 سال اول 10 تا 20 درصد از سرمایه ، در 5 سال دوم تا 50 درصد از سرمایه و در 5 سال سوم نیز خود به عنوان اپراتور حضور یابد .

وی با اشاره به اهداف این شرکت در برنامه چهارم توسعه اضافه کرد : قراربود سالانه 7 میلیون فوت مکعب گاز کشف شود که تمام اهداف برنامه در سال گذشته با کشف 45 میلیون فوت مکعب گاز در میدان کیش محقق شده است .

محدث کل فعالیت های اکتشافی این شرکت را درمجموع 300 میلیون دلار عنوان کرد و گفت : درحال حاضر 7 دکل حفاری اکتشافی در اختیار این شرکت بوده و تاکنون 11 قرارداد به ارزش 690 میلیون دلار منعقد شده است .

کد خبر 426357

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha