۱۸ فروردین ۱۳۹۷، ۱۳:۵۱

شهردار تهران در مراسم افتتاح ۲۰ پروژه شهری منطقه ۸:

۶ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های شهرداری تهران تسویه شد

۶ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های شهرداری تهران تسویه شد

شهردار تهران گفت: حدود ۶ هزار میلیارد تومان از بدهی های شهرداری به بانک ها و پیمانکاران در سال گذشته، تسویه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی نجفی، شهردار تهران طی سخنانی در آئین «افتتاح ۲۰ پروژه اجتماعی، فرهنگی، عمرانی، حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و زیست محیطی منطقه هشت»  ضمن ابراز خوشحالی از افتتاح این پروژه ها در ایام فرخنده ماه رجب و آغازین روزهای سال جدید با حضور  چهره های برجسته کشوری و خانواده معظم شهدا و ایثارگران، از زحمات همکاران در منطقه هشت برای آماده سازی این پروژه ها تشکر کرد.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی های مختلف منطقه هشت تهران، تاکید کرد: در شکل گیری انقلاب بسیاری از نقاط منطقه هشت منبع و پایگاه فعالیت های انقلابی بوده و مسجد جامع نارمک نیز همیشه به عنوان یکی از مساجد انقلابی، به سایر مساجد برنامه و حرکت می داده و مورد توجه بوده است؛ علاوه بر این وجود شخصیت های علمی و مذهبی برجسته در این منطقه از دیگر ویژگی های آن به شمار می رود.

شهردار تهران به همزیستی بسیار صمیمی و مسالمت آمیز شهروندان ارامنه و سایر همشهریان در منطقه هشت اشاره و تصریح کرد: بیشترین تعداد ارامنه شهر تهران در همین منطقه زندگی کرده و این عزیزان همواره همراه با سایر شهروندان تهرانی، گام به گام در انقلاب نقش آفرین بودند. همچنانکه بیش از ۳۰ شهید ارمنی را از این منطقه به انقلاب تقدیم کردیم و جای شکر آن وجود دارد که این برادران و خواهران در کنار همشهریان مسلمان زندگی توام با آرامش و آسایشی دارند.

نجفی خاطر نشان کرد: امروز در جریان افتتاح پروژه پردیس فرهنگی امام هادی (ع) در منطقه هشت، یکی از سالن ها به نام شهدای ارامنه نامگذاری شد و بنده از بزرگان دینی ارامنه خواهش کردم که بعضی از برنامه های خاص ارامنه را در این سالن برگزار کنند تا در حد نامگذاری باقی نماند و محلی برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در منطقه باشد.

او در ادامه محله محوری را به عنوان یکی از اصول اساسی در برنامه های شهرداری و شورای شهر مورد تاکید قرار داد و گفت :  ما موضوع محله محوری را یک موضوع مهم می دانیم و معتقدیم برای پروژه های محله ای و منطقه ای -  ولو آنکه آن پروژه ها کوچک باشد - باید در کنار پروژه های بزرگ اصالت واقع شد؛ از این رو ضروری است پروژه های محله ای را دنبال کرد و تا حد ممکن در تصمیم گیری درباره این پروژه ها از نظر مردم محله و منطقه استفاده کنیم.

وی افزود: شورایاری ها باید به ما کمک کنند تا نیازهای مردم را بهتر درک کرده و با خواسته ها و نیازهای محلات مختلف آشنا شویم؛ در ادامه آنها باید به ما در تصمیم گیری برای پروژه های مختلفی که باید در محلات اجرایی شود، کمک کنند.

وی از «پوشش دادن نیازهای محله» و «پاسخگویی به بخشی از خواست های مردم محلات» به عنوان ویژگی های اصلی پروژه های محله ای یاد کرد و گفت: از جمله این پروژه ها می توان به کتابخانه استاد باستانی پاریزی اشاره کرد که حتی نام گذاری آن، بر اساس خواست مردم محله بود و مردم از کتابخانه، قرائت خانه و برنامه های جنبی که قرار است در آن اجرایی شود، استفاده خواهند کرد. علاوه بر این پروژه مجموعه ورزشی شهدای نارمک نیز از پروژه های شاخص است که در آن ۱۱ رشته ورزشی مورد مسابقه و تمرین قرار می گیرد و بچه های محله و منطقه می توانند از آن استفاده کنند.

نجفی در بخش دیگری از سخنان خود، شهرداری را یک نهاد خدمتگزار توصیف کرد و گفت: بعضی دوستان می گفتند به جای اینکه بگوییم شهرداری یک نهاد خدماتی است، بگوییم شهرداری یک نهاد اجتماعی است اما من خدمتشان عرض کردم اتفاقا بخش خدماتی شهرداری از نظر من مهم تر است، چرا که ما نهاد خدمت به مردم هستیم و از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در بیان حضرت امام (ره) و تا کنون در بیان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، همواره تاکید و تکرار شده که دستگاهی که بیشتر می تواند به مردم خدمت کند، مقدس تر و محترم تر و شخصی که خدمت موثرتر و بی مزد و منت تری انجام می دهد، قابل احترام تر است.

شهردار تهران یادآور شد: البته شهرداری نهادی اجتماعی و فرهنگی است و باید در این مسائل هم ورود داشته باشد اما افتخار ما خدمت به مردم است که امیدواریم این خدمت بتواند در بالاترین سطح ممکن، با وجود همه محدودیت ها، مشکلات و چالش ها به انجام برسد.

نجفی به مشکلات موجود در شهرداری اشاره و ابراز کرد: در سال ۹۶ با وجود اینکه وضعیت شهرداری از نظر مدیریتی و منابع مالی خوب نبود، خیلی به پیگیری برخی پروژه ها امیدوار نبودیم اما امروز که کارنامه شهرداری را نگاه می کنیم، متوجه می شویم که خدمات قابل عرضه ای با وجود همه محدودیت ها ارائه شده است. شهردار تهران خاطرنشان کرد: در سال گذشته پیش بینی شده بود که ۸۵ درصد منابع درآمدی شهرداری تا پایان سال را محقق کنیم، در حالی که بر اساس آخرین گزارش ارائه شده در پایان اسفند ماه سال گذشته، ۹۵ درصد درآمدهای پیش بینی شده شهرداری محقق شد و همین موضوع نیز باعث شد تا بخشی از بدهی هایی که سه تا پنج سال از عمرشان می گذشت را پرداخت کردیم.

وی با اشاره به تسویه حدود ۶ هزار میلیارد تومان از بدهی های شهرداری به بانک ها و پیمانکاران در سال گذشته، گفت: در همین منطقه هشت، هیچ بدهی ای باقی نمانده است و کلیه بدهی ۵۹ میلیارد تومانی منطقه پرداخت شده است؛ از این رو در حدی که میسر بود و خداوند توفیق داد، توانستیم کارنامه قابل عرضه ای را ارائه دهیم؛ البته که ارزیابی با شورای شهر و مردم است و البته ارزیابی نهایی با خداوند خواهد بود.

نجفی چشم انداز فعالیت های شهرداری در سال ۹۷ را مثبت عنوان کرد و گفت: برای امسال با هماهنگی و همراهی شورای شهر، بودجه واقعی تنظیم شد؛ علاوه بر این در مجلس شورای اسلامی و در بودجه کل کشور نیز شش ماده خاص مربوط به شهرداری ها گنجانده شد که عمده آنها مربوط به شهرداری تهران است از این رو شهرداری با استفاده از این موارد می تواند بخشی از مشکلات را برطرف کند.

وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه کارنامه شهرداری تهران در سال ۹۷ بسیار بهتر از سال ۹۶ باشد، ابراز کرد: در ابتدای سال جاری تا حد ممکن نوروزگاه هایی را در جای جای شهر داشتیم و سعی کردیم نشاط و شادی، که لازمه زندگی شهری است را در شهر توسعه دهیم و در این مدت بسیاری از گردشگران و شهروندان تهرانی این فعالیت ها را ستایش کرده و از آنها استفاده کردند و این در حالی است که این اقدامات از جمله نوآوری ها و ابتکاراتی بود که با هزینه بسیار کم و گاهی بدون هزینه به اجرا گذاشته شد.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: تلاش ما این است که مردم و شهروندان، شهرداری را از آن خود بدانند و احساس کنند شهردای متعلق به آنها است و کارکنان شهرداری نیز خدمتگذاران واقعی آن ها هستند. اگر این اتفاق بیفتد، می توان انتظار داشت آنها نیز به شهرداری کمک کنند چرا که هیچ مسئله مهم شهری نیست که بدون کمک شهروندان قابل حل باشد.

وی بر ضرورت همراهی و پیشگامی روحانیون و بزرگان فرهنگی، هنری و ورزشی تاکید و ابراز کرد: همه کسانی که روی شهروندان تاثیر دارند و حرفشان در قلب شهروندان نفوذ دارد، می توانند کمک کنند تا شهری بسیازیم که در آن آرامش روحی و روانی و آسایش در زندگی مادی و فیزیکی وجود داشته باشد.

نجفی یکی از لوازم رسیدن به آرامش و آسایش در شهر را توسعه اخلاق شهروندی عنوان کرد و گفت: متاسفانه در برنامه های گذشته شهرداری کمتر به این موضوع پرداخته شده است  اما اخلاق شهروندی چیزی است که نیاز امروز شهر و جامعه ما به شمار می رود. اگر بتوانیم شهری را اخلاق مدار بسازیم، بخش عمده ای از مشکلات شهری در زمینه های مختلف حل می شود.  

وی ابراز امیدواری کرد که با تلاش همگانی به اخلاق شهروندی در شهر دامن زده شود و شهروندانی متخلق به اخلاق شهروندی داشته باشیم تا بتوان شهری زیست پذیر و انسان مدار ایجاد کرد.

شهردار تهران تاکید کرد:  انسان مدار شدن شهر خیلی مشکل نیست، همچنانکه گذاشتن یک تابلو با خط بریل و یا ایجاد یک مسیر خاص برای نابینایان کارهای کوچکی به نظر می رسد اما در اصل کارهای بزرگی هستند که شهر را از ماشین محوری به انسان مداری تبدیل می کند؛ امیدواریم همه دست به دست هم بدهیم و بتوانیم این مهم را اجرایی کنیم.

کد خبر 4264925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha