به گزارش خبرنگار مهر، دبیر علمی سومین کنفرانس ملی علوم پروتئینی و پپتیدی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران از برگزاری این کنفرانس در روزهای ۵ و ۶ اردیبهشت ماه با حضور صاحبنظران و اندیشمندان علوم بینرشتهای به میزبانی دانشگاه شیراز خبر داد و گفت: ۳۰۰ شرکت کننده از ۴۰ دانشگاه کشور در این رویداد حضور دارند.
رضا یوسفی با بیان اینکه افزون بر محققان و دانشحویان داخلی، شرکت کنندگانی از کشورهای هلند، آلمان، فرانسه، سوییس، روسیه و اتریش نیز در این کنفرانس علمی حضور دارند، افزود:۳۰۰ مقاله توسط دبیرخانه این کنفرانس وصول شده است؛ از کل مقالات دریافتی، ۲۵۰ مقاله پذیرفته شده است که ۵۰ مقاله به شکل سخنرانی و ۲۰۰ مقاله دیگر به شکل پوستر ارائه میشود.
به گفته یوسفی ۱۰ مقاله از مجموع مقالات پذیرفته شده شفاهی مربوط به سخنرانانی از کشورهای خارجی خواهد بود .
استاد بخش زیستشناسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه پروفسور روبرت هوبر، از موسسه ماکس آلمان و برنده جایزه نوبل شیمی در سال ۱۹۸۸ میلادی در حوزه مطالعات ساختاری پروتئئین در این کنفرانس سخنرانی خواهد داشت، گفت: پروتئینها و پپتیدها علاوه بر حوزه پزشکی در صنعت، علوم غذایی و حوزههای دیگر کاربردی وسیع دارند؛ یک سوم تجارت کل داورهای دنیا مربوط به این علوم است و ایران نیز در استفاده از این علوم به ویژه در بحش دارویی سهم قابل توجهی دارد .
یوسفی با بیان اینکه فارغالتحصیلان زیادی در این حوزه در کشور داریم که میتوانند قدمهای موثری در راستای شکوفایی اشتغال و درآمدزایی و صادرات بردارند، گفت: متاسفانه هنوز از مزایای این علوم در کشور استفاده نشده در حالیکه تمرکز بر آن میتواند درآمدزایی بسیار خوبی داشته باشد .
وی به رشد ۱۰ درصدی تجارت داورهای پروتئینی و پپتیدی در جهان اشاره و افزود: این حوزه، حوزهای بکر برای سرمایهگذاری محسوب میشود و دانشگاه شیراز در سالهای اخیر با برگزاری اولین کنفرانس عملا به این بخش ورود کرده است.
یوسفی یادآور شد: ۳۰ شرکت دارویی ایران در زمینهی تولید داروهای پروتئینی و پپتیدی فعال است.
نظر شما