به گزارش خبرگزاری مهر، شورای روابط خارجی آمریکا در مطلبی نوشت : گزارش گروه تحقیق عراق با ارائه پیشنهادهای خود که شامل مرتبط کردن مسائل خاورمیانه با راه حلی برای اوضاع عراق است؛ بحث و مشاجره ای را در واشنگتن به راه انداخته است.
"رابرت مک ماهون" (Robert McMahon ) نویسنده این تحلیل خاطر نشان می کند: اما یک پیش بینی بزرگ در این باره وجود دارد که آیا سری حوادث - به دست گرفتن کنترل کنگره آمریکا از سوی دموکراتها و انتصاب وزیر جدید دفاع آمریکا و بحث و مشاجره قوت گرفته در نتیچه گزارش گروه تحقیق عراق- دولت آمریکا را هدایت خواهد کرد که رویکرد جدیدی را در قبال عراق و خاورمیانه اتخاذ کند یا خیر. بسیاری از کارشناسان این تغییرات را تاکتیکی می دانند نه ساختاری.
در ادامه این مطلب به مهمترین مسائل در سیاست خاورمیانه اشاره شده و آمده است : ثبات در عراق نگرانی اول درخاورمیانه به شمار می رود، اما کارشناسان می گویند که بحث گسترده تر در بین مقامهای دولت آمریکا مطمئنا شامل موارد دیگر منطقه ای هم می شود.
" هنری بارکی" کارشناس سیاسی پیشین وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت:" مهمترین تغییر در سیاست آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 صورت خواهد گرفت؛ خواه جمهوریخوهان و خواه دموکراتها در آن پیروز شوند."
مک ماهون مهمترین موضوعاتی را که باید در خاورمیانه به آنها توجه شود؛ اینگونه بر می شمرد: امنیت عراق، اقتصاد عراق، سیاست عراق، فرایند صلح اعراب - اسرائیل، ایران و سوریه.
به گزارش مهر، نویسنده در بخش ارزیابی خود از ایران می نویسد: گروه تحقیق عراق در گزارش خود تاکید کرده است که آمریکا باید با ایران گفتگو کند و البته این گفتگو به معنای حمایت از این کشور نیست و همچنین به نقش سازنده ایران پس از سرنگونی طالبان در افغانستان اشاره کرده است. البته رابرت گیتس وزیر جدید آمریکا نیز از این گفتگوها حمایت کرده است. گروه تحقیق عراق در گزارش خود گفته است که آمریکا تماسهایی با اتحاد جماهیر شوروی حتی در بدترین روزهای جنگ سرد داشت .
شورای روابط خارجی آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا می خواهد در سیاست توسعه دموکراسی خود تجدید نظر کند، می نویسد: خیر. اگر چه گروه تحقیق عراق از اشاره به سیاست برقراری دموکراسی در عراق خودداری کرده، اما جرج بوش رئیس جمهوری و کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا مکررا گفته اند که این امر در محور تلاشهای آنها در عراق و منطقه قرار دارد.
در ادامه این تحلیل به سخنرانی بوش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبراشاره شده که درآنجا در جهت تلاش برای مشارکت عربهای میانه رو علامت داد، اما برخی کارشناسان می گویند که این همپیمانان قدرتمند آمریکا هستند که می توانند فوری ترین کمکها را پیشنهاد دهند.
در پایان این تحلیل به نقل از بارکی آمده است که برای گسترش منافع آمریکا در منطقه دولت بوش باید با جدیت به سوی ایجاد ائتلاف با کشورهای کلیدی حرکت کند. این امر می تواند در نهایت در نزدیک کردن ایران و سوریه برای همکاری آینده سودمند باشد .وی می افزاید: شما فقط نمی روید و به ایرانیها نمی گویید که سلام، برویم و گفتگو کنیم. شما با همپیمانان خودتان گفتگو خواهید کرد؛با سعودیها، ترکها ، اردنیها ، کویتیها ، مصریها و نوعی دیدگاه را شکل می دهید و سپس به ایرانیها می گویید که ما راهی به سوی جلو داریم .آیا شما به ما می پیوندید؟".
نظر شما