۵ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۲۹

/ ادیان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر /

رهبران مسیحی بریتانیا از ساخت دیوار حائل بیت لحم ابراز تأسف کردند

رهبران مسیحی بریتانیا از ساخت دیوار حائل بیت لحم ابراز تأسف کردند

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: علاوه بر بحثهایی که درباره سکولار شدن کریسمس در جریان است، سفر یک هیئت بریتانیایی به زادگاه مسیح و اعلام تأثر آنها از ساخت دیوار حائل رژیم صهیونیستی و قطعنامه سازمان ملل در راستای به رسمیت شناختن بیانیه اجلاس رهبران ادیان مسکو در هفته ای که گذشت مورد توجه قرار گرفت .

به گزارش خبرنگار مهر، فصل کریسمس با فعالیت ستادهایی همراه است که تلاش می کنند جشن میلاد پیامبر مسیحیان را ماهیتی غیر دینی ببخشند، بسیاری از رهبران دینی در این ایام موعظات خود را بر نقش دین در کریسمس متمرکز می کنند. رهبر کاتولیکهای جهان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در آخرین دیدار عمومی خود پیش از کریسمس از مؤمنان مسیحی خواست از روح دینی کریسمس در مقابل روندها و خط فکرهای سکولار دفاع کنند.

پاپ از روح دینی کریسمس در مقابل روندهای سکولار دفاع کرد

رهبر کاتویکهای جهان به زائران و توریستهای که در سالن سخنرانی واتیکان در کنار درختهای تزئین شده کریسمس و پیام کریسمس مبارک به هفت زبان دنیا جمع شده بودند، گفت: افراد فریبکار ارائه کننده بردگیهای دنیایی ارزان هستند و این اسارت در غالب اوهام و فریب خاتمه می یابد و آنها همواره به فریبکاری خود ادامه می دهند، اما اشاعه حقیقت کریسمس که مسیح برای هر زن و مرد دارای حسن نیز به ارمغان آورد از وظایف مسیحیان تلقی می شود.

یکی از محورهای سخنرانی پاپ پرسش ارتباط دین در جامعه مدرن بود که طی آن گفت: امروز بسیاری حضور خداوند در جامعه مدرن را بی ارتباط می دانند و حتی گاهی مؤمنان به دنبال میانبرهای اغواکننده و فریبنده به سعادت هستند که شاید علت آن را بتوان به انتظار برای ظهور منجی دانست.

وی در این میان نسبت به انحراف کریسمس که از آن به عنوان تجملات کریسمس یاد کرد هشدار داد و خواستار نصب تصویر تولد حضرت مسیح(ع) در خانه مسیحیان شد و ابراز امیدواری کرد چنین عنصر مهمی از کریسمس نه تنها بخشی از معنویت بلکه بخشی از فرهنگ و هنر مسیحیان به منظور به یاد داشتن مسیح باشد.

ساخت صحنه تولد مسیح به روش سنتی یا نصب تصویر آن در خانه مسیحیان از سنتهای کریسمس در میان خانواده های ایتالیایی محسوب می شود، اما بر اساس گزارشهای خبری اخیر این سنت در حال کمرنگ شدن و نابودی است چرا که بسیاری از خانواده های ایتالیایی درخت کریسمس را ترجیح می دهند سنتی که آنها از اروپای شمالی و آمریکای شمالی وام گرفتند.

تأثر رهبران مسیحی بریتانیا از دیوار حائل بیت لحم

اسقف اعظم کانتربری که به همراه هیئتی از رهبران مسیحی بریتانیا پیش از کریسمس به زادگاه مسیح(ع) سفر کرده بود از وجود دیوار حائل 9 متری اطراف بیت لحم ابراز تعجب و تأثرکرد.

رهبران مسیحی بریتانیا که برای زیارت پیش از کریسمس به بیت لحم زادگاه حضرت مسیح (ع) سفر کردند از مقامات رژیم صهیونیستی برای وارد شدن به مسیر باستانی زیارتی میان بیت المقدس و بیت لحم کسب اجازه کردند؛ چرا که این مسیر اکنون با بتونهای خاکستری به عنوان یک دیوار حائل میان سرزمینهای اشغالی و فلسطین مسدود شده است.

دکتر ویلیامز همراه اسقفهای ارتدکس یونان، اعضای کلیسای قبطی اتیوپی، رهبر کلیساهای آزاد بریتانیا و پاتریاک کلیسای ارمنستان در بریتانیا با سکوت سنگینی از مرز نگهبانی مسلح اسرائیلی و برج دیده بانی ضدگلوله گذشتند و در در مراسم عشای ربانی در زیرزمین کلیسای تولد در شهر بیت لحم شرکت کردند

رهبران مسیحی بریتانیا از فرقه های مختلف مسیحیت این سفر را به نشانه همبستگی با جمعیت درحال کاهش مسیحیان بیت لحم صورت دادند؛ مسیحیان این شهر همواره دیوار حائل را مورد انتقاد قرار داده اند و دکتر ویلیامز گفت: ما اینجا هستیم تا بگوئیم رنج این مردم ، رنج ما نیز محسوب می شود.

کشیش دیوید کافی رهبر کلیساهای آزاد بریتانیا که از دیدن دیوار حائل بسیار متأثر شده بود گفت: ما اینجا هستیم تا همبستگی خود را با مسیحیان نشان دهیم؛ اما باید تصدیق کنم که پس از دیدن این دیوار حائل بشدت شوکه شدم. دیدن این سنگها در مکان تولد فردی که زندگی خود را صرف از بین بردن دیوارها کرده تأثربرانگیز است.

آنهایی که خود را مسیحی می دانند در سکولار کردن کریسمس نقش دارند

واعظ واتیکان به عنوان تنها فردی که می تواند پاپ را موعظه کند، روز گذشته فعالیت ستادهای اروپایی علیه نمایش نمادهای کریسمس را تقبیح کرد و اقدامات آنها را تلاشی در راستای سکولار کردن فرهنگ، با هدف به حاشیه راندن دین، با دستاویز قرار دادن اهانت به سایر ادیان به ویژه مسلمانان دانست.

کشیش رانیرو کانتالامسا روحانی فرانسیسی کاتولیک به عنوان واعظ داخلی پاپ در آخرین موعظه ایام پیش از کریسمس برای پاپ و سایر مقامات واتیکان، گفت: تلاش برای محدود کردن نمادهای کریسمس بخشی از استهزاء اعتقادات دینی، اما از نوع فرهنگی محسوب می شود. دلیل این امر اغلب عدم اهانت به پیروان سایر ادیان به ویژه مسلمانان است که در میان ما زندگی می کنند، اما این دلیل مستمسک و توجیهی بیش نیست. در حقیقت دنیای سکولاریستها است که این نمادها را نمی خواهد نه مسلمانان. مسلمانان هیچگاه علیه کریسمس یا مسیحیان نبوده اند بلکه همواره به مسیحیان احترام می گذارند.

پدر کانتالامسا با نقل قولی از قرآن و سوره ای که درباره تولد مسیح است، گفت: بسیاری از مسلمانان میلاد مسیح (ع) را جشن می گیرند، اما آنهایی که خود را مسیحی می دانند می خواهند کریسمس را به تعطیلات زمستانی تبدیل کنند.

واعظ واتیکان گفت: پاپ به نحو شایسته ای در پیام روز جهانی صلح خود گفت که احترام به اعتقادات دینی جزء ضروری ایجاد فرهنگ صلح در جهان است. وظیفه گسترش صلح دربرگیرنده چالشهای امروز است که در آن میان می توان به ترویج صلح میان ادیان  مختلف و مؤمنان و غیر مؤمنان اشاره کرد. به نظر می رسد غرب سکولار شده، خواستار نوع متفاوتی از صلح دینی است که در آن دین ناپدید می شود.

رانیرو کانتالامسا کشیش فرانسیسی کاتولیک و واعظ پاپ بندیکت شانزدهم است و از سال 1980 زمان ژان پل دوم در این سمت قرار دارد. وی در این جایگاه هر جمعه طی ایام روزه داری و پیش از کریسمس می تواند برای پاپ و سایر مقامات واتیکان موعظه کند و تنها فردی محسوب می شود که مجاز به موعظه برای پاپ است.

اسقف اعظم کانتربری خواستار صلح و تغییر رویکرد نسبت به دین شد

اسقف اعظم کانتربری ابراز امیدواری کرد که سال 2007، تغییرات عمده ای در گسترش صلح، بحران سرزمین مقدس و رویکرد نسبت به دین میان عموم به همراه آورد.

اسقف اعظم کانتربری، دکتر روان ویلیامز  در آستانه سفر به سرزمین مقدس و زادگاه مسیح (ع) از آرزوی شخصی خود برای صلح و گسترش به رسمیت شناختن سهم مثبت جوامع دینی در زندگی صحبت کرد.

دکتر ویلیامز طی مقاله ای در نشریه "بیگ ایشو" ابراز امیدواری کرد: بحران اسرائیل و فلسطین خاتمه یافته؛ گفتگوهای مناسب و کاملی درباره سلاحهای هسته ای بریتانیا انجام پذیرفته و مباحثات منطقی درباره ارزشها و جایگاه دین در زندگی روزمره صورت گیرد.

رهبر بیش از 70 میلیون انگلیکن جهان خواستار تغییر رویکرد به موضوعات دینی درزندگی عمومی شد که اخیراً تیتر رسانه های بریتانیایی را به خود اختصاص داده بودند.

سخنرانی دالایی لاما در محل نخستین آموزش بودا

دالایی لاما  در میان تدابیر امنیتی به منظور دیدار 6 روزه وارد شهر باستانی سارناث هندوستان شد و در همایش بودایی این شهر سخنرانی کرد.

دالایی لاما در معبد بودایی سارناث دعا کرد و در مؤسسه مطالعات عالی سارناث با هیئتهایی از راهبها و دیگر مقامات دیدار و گفتگو کرد.
رهبر معنوی بودائیان تبت در یک گردهمایی سه روزه که از سوی فدراسیون بین المللی بودائیان در مؤسسه مطالعات عالی تبت برگزار می شود سخنرانی  و با جامعه بودائیان دیدار کرد.

شهر باستانی سارناث شمال وراناسی در ایالت اتاپرداش هندوستان قرار دارد که بر اساس سنت، بودا برای نخستین بار به پیروان خود در این مکان درسهای معنوی خود را ارائه کرد.

سازمان ملل بیانیه اجلاس رهبران ادیان در مسکو را به رسمیت شناخت

مجمع عمومی سازمان ملل متحد سهم اجلاس جهانی رهبران دینی را که تیرماه امسال در مسکو برگزار شد در راستای تقویت گفتگوی بین ادیان و فرهنگها و همچنین درک صلح مورد تجلیل قرار داد و بیانیه نهایی این اجلاس را به رسمیت شناخت.

شصت و یکمین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب یک قطعنامه ارزشهای عملی تصمیمات این اجلاس را به رسمیت شناخت. در این قطعنامه آمده است: ایده و تجربه اجلاس مسکو در مورد سایر رویدادهایی که در عرصه گفتگوی بین دینی برگزار می شود مورد کاربرد قرار خواهد گرفت.

اجلاس مسکو بیش از 200 نفر از نمایندگان ادیانی چون کلیساهای ارتدکس، کلیسای کاتولیک از واتیکان رهبران کلیساهای ارمنی، اتیوپی، قبطی، نمایندگان سازمانهای یهودی و بودایی و کشورهای اسلامی را گردهم جمع کرد و از آنجا که دربرگیرنده جمع کثیری از نمایندگان ادیان مختلف بود و در روزهای پیش از نشست گروه هشت (G8) شد، دارای اهمیت و جایگاه ویژه ای بود.

بیانیه نهایی اجلاس رهبران ادیان تروریسم و افراط گرایی و همچنین تلاشهایی را که در راستای توجیه این اقدامات به نام دین صورت می گیرد محکوم می کند و نسبت به فعالیت گروههای کاذب دینی و جنبشهایی که این چالشها را به وجود می آورد ابراز تأسف کرده و یادآور می شود که این چالش می تواند به نحو مؤثری به واسطه آموزش و بنیانهای اخلاقی مورد اشاره قرار گیرد.

شرکت کنندگان در این اجلاس بین ادیان خواستار پایان دادن به اهانت نسبت به احساسات دینی، متون، نمادها، نامها و اماکنی شدند که مؤمنان آنها را مقدس می شمارند. شرکت کنندگان اجلاس مسکو اظهار داشتند که انسان اشرف مخلوقات خداوند قادر متعال است. از این رو حقوق بشر، حمایت و احترام به وی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی حائز اهمیت است. تجربه ما نشان داده است که بدون هسته اخلاقی و درک وظایف هیچ کشور و جامعه ای از تنش و سقوط مصون نمی ماند.

سخاوت مؤمنان از سکولارها بیشتر است

بر اساس اظهارات محقق اقتصادی دانشگاه سیراکیوز مومنان به ادیان جهان نسبت به سکولارها سخاوتمندتر بوده و همواره در کمک به ستادهای خیریه از سکولارها پیشی گرفته اند.

آرتور بروک از دانشگاه سیراکیوز طی یک نسشت در بنیاد میراث در واشنگتن دی سی گفت: انسانها بیش از هر عامل دیگری به علت ارزشهایی خود به سایرین کمک کرده و در اقدامات خیر سهیم می شوند.

تحقیقات این استاد و محقق اقتصادی نشان می دهد که بیش از 90 درصد افرادی که بدون توجه به دین در نیایشگاهها حضور می یابند به ستادهای خیریه آن کمک می کنند اما این تعداد در میان سکولارهای آمریکایی به 66 درصد می رسد. مومنان همواره بیش از سایرین سخاونمند بوده و سالانه 2210 دلار برای امور نیکوکاری و خیریه هزینه می کنند که این میزان در غیر مؤمنان به 642 دلار می رسد.

بروک افزود: 25 درصد آمریکائیها هیچ سهمی در کمکهای خیرخواهانه ندارند، چرا که در این اقدامات دین عامل اصلی محسوب می شود و تمام انگیزه های فرد را دربرگیرد. از سوی دیگر بابد یادآور شد که کمکهای خیرخواهانه هیچ ارتباطی به نژاد، دین، و کشور ندارد.

وی تصریح کرد: تاکنون هیچ نشانه ای مبنی بر کمکهای بیشتر سکولارها نسبت به مؤمنان مشاهده نشده است. حتی ستادهای خیریه سکولار نیز از کمکهای مومنان بیش از سکولارها سود می برند.

بر اساس اظهارات این استاد دانشگاه 33 درصد آمریکائیها هر هفته در نیایشگاهها حضور می یابند و 26 درصد آنها هرگز به نیایشگاه خود نمی روند.

کد خبر 426898

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha