به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دو فوریت طرح الزام دولت به تجدید نظر در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی در جلسه علنی روز گذشته به تصویب رسید.
کاظم جلالی مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درخصوص این طرح گفت: مجلس شورای اسلامی به عنوان بزرگترین مرجع تصمیم گیری باید تصمیمات مقتضی را در مورد صدور قطعنامه 1737 شورای امنیت سازمان ملل بگیرد و واکنشی به جامعه جهانی ارایه کند.
وی افزود: نمایندگان مجلس این طرح را با توجه به اینکه دوره اعتماد سازی را پشت سر گذاشته ایم و به عنوان عضو معاهده NPT است ارایه کرده اند.
جلالی خاطر نشان کرد با توجه به تسلط لابی قدرت در شورای امنیت توجهی به حقوق ایران به عنوان عضو معاهده NPT نشد. بنابراین مجلس از دولت می خواهد درمورد همکاری خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی تجدید نظر کند که امیدواریم تصمیم شایسته در این زمینه اتخاذ شود.
حسن کامران نماینده اصفهان هم در مخالفت با این طرح دو فوریتی گفت: غربی ها به سرکردگی آمریکا رفتار خصمانه خود با ایران را ادامه می دهند.
وی با اشاره به حجم همکاری های جمهوری اسلامی ایران با آژانس انرژی اتمی افزود: این در حالی است که خروجی این همکاری صدور قطعنامه است صدور این قطعنامه نشان میدهد که البرادعی از آمریکا دستور می گیرد.
کامران تصریح کرد:این طرح، طرح قوی و محکمی برای برخورد با ماهیت ضد انسانی و بشری آمریکا و رژیم صهیونیستی و به اندازه حجم دشمنی های آمریکا علیه ایران نیست و باید طرحی قویتر به مجلس ارایه شود.
کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا نیز به عنوان موافق با این طرح دو فوریتی قطعنامه شورای امنیت علیه فعالیتهای هسته ای ایران را قطعنامه ضد بشری خواند و افزود: در صدور این قطعنامه مردم هوشیار ایران اسلامی و جهان حرمت شکنی دشمنان را شاهد بودند. در شرایطی که برخی کشورها با قابلیت کمتر از این به انرژی هسته ای دست یافته اند این ظلم مضاعف به مردم مسلمان ایران است.
وی گفت: ایران همواره خود را مقید به حفظ حریم و حرمت قانونی انسانی می داند و تا کنون هیچ انحرافی در فعالیت هسته ای ایران گزارش نشده است.
دلخوش تصریح کرد: مجلس دراین طرح دوفوریتی با تاکید بر حمایت از دانش هسته ای صلح آمیز بومی از دولت، شورای عالی امنیت ملی، وزارت امور خارجه خواسته است تا درپاسداری از تداوم مذاکرات بدون شرط تلاش مضاعف کنند. سفیران جمهوری اسلامی ایران باید داد مشروع ملت ایران را به گوش جهانیان برسانند و ثابت کنند که استفاده از دانش صلح آمیز هسته ای حق مسلم ایران است.
وی خاطر نشان کرد دولت باید تمام راهکارهای حقوقی، سیاسی و اقتصادی را برای لغو این قطعنامه ضد ایرانی را از طریق مجامع مختلف پیگیری کند ما باید به دنیا ثابت کنیم که ایران آماده مذاکره و دفاع از حقوق قانونی مردم است.
نظر شما