۲۶ فروردین ۱۳۹۷، ۸:۵۶

مهر گزارش می دهد؛

آخرین وضعیت بازارچه های مرزی ایلام/«چیلات» و «چنگوله» عملی نشد

آخرین وضعیت بازارچه های مرزی ایلام/«چیلات» و «چنگوله» عملی نشد

دهلران-در حالی که قرار بود دو بازارچه جدید مرزی چیلات و چنگوله در شهرستان های دهلران و مهران از توابع استان ایلام ایجاد شود، هنوز این مهم محقق نشده است.

خبرگزاری مهر-گروه استان ها؛مجتبی کاور: ایلام با داشتن ۴۲۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق یکی از استان های مهم کشور در دوران دفاع مقدس بود که با حمله نیروهای بعثی خسارات جبران ناپذیری بر پیکر اقتصادی آن وارد شد.

سالها از آن روزگار می گذرد و امروز ایلام یکی از امن ترین استانهای مرزی کشور است، آرامش امروز مرز ایلام مدیون رشادت های رزمندگان دوران دفاع مقدس و سربازان گمنام و مرزبان بی ادعایی است که شبانه روز از مرز پاسداری می کنند.

امنیت مرزی ایلام سبب شده در سالهای اخیر این استان علاوه بر صادرات از مرز بین المللی مهران به کشور عراق به دروازه عتبات عالیات تبدیل شود.

متاسفانه محرومیت اقتصادی و عدم توسعه یافتگی استان ایلام سبب شده که مردم استان نتوانند نقش موثری در معادلات اقتصادی و تجاری با این کشور ایفا کنند.

سال گذشته بود که هیئت دولت با ایجاد دو بازارچه مرزی چیلات در شهرستان دهلران و چنگوله در شهرستان مهران موافقت کرد.

برای بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته در این بازارچه ها و نقش آنها در توسعه اقتصادی و اشتغال استان مصاحبه ای با معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام و کارشناس اقتصادی داشته ایم.

آخرین وضعیت بازارچه جدید مرزی ایلام

معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام گفت: بازارچه های مرزی نقش بسیار مهمی در مراودات تجاری، صادرات و رونق اقتصادی دارند.

ایوب درویشی درگفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: چنگوله و چیلات از بازارچه های اصلی و عمده در استان هستند که باید هرچه زودتر زیرساخت‌های آنها تکمیل شوند.

وی بیان داشت: خوشبختانه برای تکمیل این دو بازارچه برنامه های جدی در حوزه عمرانی در دستور کار قرار گرفته است.

وی بیان داشت: بازارچه مرزی مهران در آینده نزدیک به صورت عملیاتی به مرز چنگوله منتقل می‌شود و پایانه مرزی مهران تنها برای تردد اربعین استفاده خواهد شد.

معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام گفت: همه مبادلات مرزی باید از طریق گمرک صورت بگیرد و بازارچه‌های مرزی تقویت کننده این امر هستند، ما در تلاش هستیم که همه مبادلات و فعالیت‌های تجاری و اقتصادی در مرز مهران در قالب گمرک صورت بگیرد.

 درویشی اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی مهران یکی دیگر از موضوعاتی است که به صورت جدی در دستور کار استانداری و مجموعه استان قرار گرفته است.

تلاش برای تصویب منطقه آزاد تجاری

وی بیان داشت: باتوجه به اینکه تعداد هشت لایحه بررسی مناطق آزاد در دست بررسی هستند ما امیدواریم که لایحه منطقه آزاد مهران که جزو آنها است به سرانجام برسد.

معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام اظهار داشت: اگر منطقه آزاد تجاری مهران به تصویب برسد تلاش خواهیم کرد تا زیرساخت‌های منطقه آزاد تکمیل شود چون این امر بر رونق اقتصادی منطقه تاثیر دارد.

مشارکت مردم ایلام در فعالیت های اقتصادی

درویشی تصریح کرد: پس از تکمیل بازارچه های چیلات و چنگوله باید برنامه نرم افزاری جدی تر برای تجارت در این مناطق فراهم کنیم تا زمینه مشارکت مردم منطقه در فعالیت های اقتصادی فراهم شود.

وی عنوان کرد: تکمیل بازارچه های چیلات، چنگوله و مشارکت دادن مردم در بحث تجارت یکی از برنامه های جدی مدیریت استان است.

معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری افزود: ایجاد بازارچه هلاله شمالی با کشور عراق در شهرستان ایلام یکی از پیشنهادهایی است که در دستور کار قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عراق یک کشور مصرف کننده است و استان ایلام به خاطر مرز طولانی، مشترکات فراوان فرهنگی، قومی، مذهبی با این کشور دارد به راحتی می‌تواند در کشور عراق  نفوذ اقتصادی پیدا کند.

 درویشی گفت: وجود بازارچه‌های مرزی، منطقه ویژه اقتصادی، منطقه آزاد می تواند نقش موثر در تولید ثروت و اشتغال در استان ایجاد کنند.

لزوم رونق تولید در استان

وی عنوان کرد: یکی از اقدامات مهمی که باید در کنار مرزی بودن استان در دستور کار قرار بگیرد تولید است چراکه تولید در کنار مرز زمینه صادرات را فراهم می کند.

درویشی افزود: هم مرز بودن با کشورعراق تکمیل کننده  تولید در استان است و این امرعلاوه براشتغال، رونق اقتصادی زمینه معطوف کردن سرمایه ملی و بین المللی در استان را فراهم می کند.

وی بیان داشت: یکی از برنامه‌های مهمی که در دستور کار ما قرار گرفته است جلب و جذب سرمایه و سرمایه گذار به استان است تا اقتصاد در استان افزایش و گسترش پیداکند، برنامه های اقتصادی و استفاده از تسهیلات داخلی استان و خارج از استان مهمترین مسئله در رونق اقتصادی جذب سرمایه گذار به استان است و این برنامه ها از اولویت های مدیرت استان است.

معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام اظهار داشت: برای سرمایه‌گذاری در استان باید زیرساخت‌های ایجاد شود و در تلاش هستیم با توجه به محرومیت مزمنی که در استان وجود دارد، معافیت ها و شرایط ویژای را برای سرمایه گذار و سرمایه گذاری در استان فراهم کنیم.

استفاده مرز برای اشتغال در استان

یک کارشناس اقتصادی گفت: وجود بازارچه های مرزی به عنوان یکی از ظرفیت های استان های مرزی بهترین زمینه برای گسترش صادرات، رونق اقتصاد محلی و کمک به اقتصاد ملی است.

هدایت افسرده در گفتگو با مهر بیان داشت: مرز مشترک استان ایلام و کشور عراق بهترین زمینه برای توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال است و راه اندازی و گسترش بازارچه های مرزی در استان ایلام می تواند رشد شاخص اقتصادی در استان را بالا ببرد.

وی بیان داشت: یکی از مشکلات عدیده در استانها و شهرهای مرزی نبود کارخانه های بزرگ صنعتی و مادر است و همین امر سبب شده حجم سرمایه گذاری بسیار پایین باشد.

نبود صنایع مادر در استان های مرزی

افسرده بیان داشت: متاسفانه اکثر استان های مرزی کشور محروم هستند و دلیل عمده محرومیت آنها هم نبود کارخانه و فعالیت های بزرگ اقتصادی است.

وی اضافه کرد: دولت باید در این راستا زمینه برای حضور سرمایه گذاران در استانهای مرزی فراهم کند تا علاوه بر توسعه اقتصادی زمینه امنیت، اشتغال ومهاجرت معکوس را فراهم کند.

کارشناس اقتصادی عنوان کرد: باتوجه به مرز مشترک ایلام با کشور عراق، ایجاد بازارچه های مرزی چیلات و چنگوله علاوه بر توسعه اقتصادی زمینه اشتغال و از طرفی زمینه امنیت محلی، ملی و معیشت مردم استان در پی دارد.

وی تصریح کرد: احداث بازارچه کوله بری در استان ایلام می تواند زمینه لازم را برای توسعه همکاری های متقابل ایران و عراق فراهم کند  به طوری که با ایجاد مرزهای چنگوله و چیلات، استان ایلام را به شاهراه جنوب شرقی عراق و مسیر ترانزیتی بسیار با اهمیت بصره - بغداد متصل می کند.

وی بیان داشت: مسئولان استان باید در راستای جذب سرمایه گذار، ایجاد کارخانه های بزگ با توجه به فرصت مرز عراق چاره اندشی کنند چرا که این امرسبب خواهد شد عمده مشکل بیکاری  استان را به حداقل برساند.

کد خبر 4270853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha