به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع تاثیر نقد بر توسعه فرهنگ کتابخوانی با حضور محمدرضا وحید زاده نویسنده و منتقد ادبی از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.
وحیدزاده در ابتدای این برنامه گفت: مقوله نقد در غرب جهان سابقه طولانی دارد. از فلاسفه یونان گرفته تا متاخرین توجه خاصی نسبت به مقوله نقد داشتند. زمانی که مسئله کتابخوانی در فرهنگ عمومی مطرح می شود باید به بخشی از نقد که با فرهنگ عامه گره می خورد توجه کنیم.
وی با اشاره به اینکه تخریب در نقد امری طبیعی است اظهار کرد: در نقد تخریب صورت می گیرد اما اشتباه ما در این جاست که ما کلیت نقد را تخریب نویسنده قلمداد کنیم. اساساً سمت و سوی اصلی حرف منتقد با خواننده است نه با مولف و اگر این اتفاق رخ ندهد دچار آسیب های مختلفی خواهیم شد.
وحیدزاده ادامه داد: منتقد در مقامی است که به مخاطب خود مشورت دهد و با او در ماجرای خواندن و ارتباط گرفتن با متن همفکری کند و این کار موجب گرم تر شدن بازار و توسعه فرهنگ کتاب خوانی خواهد شد. متاسفانه نگاه های غلطی به مقوله نقد وجود دارد. گاهی منتقد را خدمتگزار مولف و گاهی نیز مربی نویسنده و متن می دانند که به نظر بنده هر دوی این نگاه ها اشتباه هستند.
این نویسنده در پایان گفت: منتقد فارغ از اینکه مولف چه مسیری را طی می کند باید به مخاطب توجه داشته باشد و به او در شناسایی اثر مفید کمک کند.
نظر شما